• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pretrunu starp "Agrolīzingu" un tā tehnikas nomniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1995., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par SIA "Lattelekom" finansiālo stāvokli

Vēl šajā numurā

04.08.1995., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dokuments nr. 836

Par pretrunu starp “Agrolīzingu” un tā tehnikas nomniekiem

Zemkopības ministram Ā. Ūdra kungam

Saskaņā ar SIA “Agrolīzings” kreditoru administratora sniegtajām ziņām par Somijas “Finnish Export Credit” tehnikas nomas līgumu kustību, tuvākā mēneša laikā ir plānots atņemt zemniekiem sakarā ar nespēju nomaksāt nomu 1/3 daļu (30 gab.) visu iznomāto graudu kombainu “Sampo Rosenlen”, 1/3 daļu (18 gab.) graudu kalšu MEPU, kā arī 7 “Velmet” traktorus. Uz šo brīdi reāli zemnieku rokās paliek tikai 1/3 daļa agrāk iznomāto graudu kombainu, graudu kalšu un 2/3 traktoru. Praktiski visa zemniekiem agrāk izņemtā lauksaimniecības tehnika citiem nomniekiem tālāk nav nodota un tiek glabāta bez pielietojuma.

Ņemot vērā, ka liela daļa šo zemnieku - nomnieku ir kļuvuši par “Agrolīzinga” parādniekiem piespiedu kārtā, jo “Agrolīzings” atteicās saņemt nomas nomaksu graudos, lai gan nomas līgumā šāda iespēja bija ierakstīta, mēs jautājam Jums, ministra kungs:

1) vai ir lietderīgi veikt iznomātās graudu novākšanas un apstrādes tehnikas atņemšanu zemniekiem tieši tagad, ražas novākšanas laikā?

2) vai Zemkopības ministrija neredz kādu citu risinājumu, izņemot iznomātās tehnikas atņemšanu zemniekiem, jo šie zemnieki - līguma slēdzēji (pie tam ekonomiski stiprākās zemnieku saimniecības), izmantojot viņu juridisko nezināšanu, no “Agrolīzinga” puses tika iespiesti ļoti neizdevīgos līguma izpildes noteikumos (graudus kā nomas maksu nepieņēma un valsts graudus neiepirka)?

Deputāti: L. Stašs, J. Urbanovičs, A. Rozentāls,

1995. gada 3. augustā A. Prēdele, G. Resnais

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!