• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz kopējām mācībām NATO programmas ietvaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1995., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas paziņojumi

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

04.08.1995., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz kopējām mācībām NATO programmas ietvaros

Rīt, 5. augustā, 48 Nacionālo bruņoto spēku karavīri un virsnieki dosies uz ASV, kur Fortpolkas kara bāzē piedalīsies trīs nedēļas ilgās NATO programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros organizētās mācībās “Cooperative Nugget”.

Šajās mācībās piedalīsies militārās vienības no bijušā padomju bloka valstīm — Bulgārijas, Čehijas, Polijas, Ungārijas, Slovakijas, Slovēnijas, Rumānijas, Albānijas; no bijušajām PSRS republikām — Kirgizstānas, Ukrainas, Uzbekistānas, kā arī no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. NATO valstis pārstāvēs karavīri no ASV, Kanādas un Lielbritānijas.

Paredzams, ka mācībās kā novērotāji būs pārstāvji no Armēnijas, Austrijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Francijas, Gruzijas, Kazahstānas, Moldovas, Somijas, Turkmenistānas un Vācijas.

No Latvijas mācībās piedalīsies 26 Sužu izlūkdesanta bataljona karavīri un virsnieki, 9 zemessargi, 11 Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti un divi NBS štāba pārstāvji.

Mācības oficiāli sāksies 8. augustā, un to laikā apmēram 4000 dažādu valstu karavīriem būs jādemonstrē prasme nepieļaut militāru konfliktu un bruņoto spēku pielietošanu starp divām savstarpēji naidīgām valstīm.

Uz mācību atklāšanas ceremoniju 8. augustā ieradīsies ASV aizsardzības ministrs Viljams Perijs un NATO militārās komitejas priekšsēdētājs feldmaršals sers Ričards Vincents. Viņi tiksies ar daudzu valstu aizsardzības ministriju un bruņoto spēku vadītājiem, kuri būs ieradušies, lai vērotu mācību norisi.

Savukārt 18. augustā mācību norisi vēros ASV bruņoto spēku apvienoto štābu komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Džons Salikašvili.

Mācības ilgs līdz 26. augustam un izmaksās 6 miljonus ASV dolārus.

Mūsu karavīri Latvijā atgriezīsies augusta beigās.

Aizsardzības ministrijas
preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!