• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - Kanādas vēstnieks Latvijā Latvijas vēstniece Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.1995., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 234

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 14.marta noteikumos nr.51 "Noteikumi par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem"

Vēl šajā numurā

08.08.1995., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja —

Kanādas vēstnieks Latvijā

Piektdien, 4.augustā, pie Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova atvadu vizītē ieradās Kanādas vēstnieks Latvijā Maikls Filips (1.attēlā pa kreisi), kas akreditācijas vēstuli iesniedza 1991.gada 11.oktobrī. Tikšanās laikā tika pārrunāts četros gados sasniegtais abu valstu attiecībās un apspriesti jautājumi, kas skar tālāko Latvijas un Kanādas attiecību pilnveidošanu.

Visus šos gadus līdzās politiskajam atbalstam Kanāda Latvijai ir sniegusi arī nozīmīgu tehnisko un finansiālo palīdzību, atzina Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs. Liela nozīme ir Kanādas vēstniecības atklāšanai Rīgā 1993.gadā, kā arī LR vēstniecības atvēršanai Otavā 1994.gadā. Tas ir apliecinājums, ka starpvalstu attiecības turpina veidoties kā draudzīgas un abpusēji izdevīgas.

Septembrī Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Kanādas ārlietu ministrs Andrē Oulets. Tikšanās laikā Maikls Filips informēja, ka Kanāda ir iesaistījusies Baltijas valstu pilsētu plānošanas projektā, kā arī darbojas ANO valodu apmācības programmā un būtu gatava šajā jomā palīdzēt Latvijai. Palīdzība valodu apguvē ir īpaši svarīga Latvijai un to pozitīvi vērtē arī sabiedrība, atzina Saeimas priekšsēdētājs, piebilstot, ka labus rezultātus svešvalodu apguvē var dot alternatīvas valodu macīšanas metodikas. Piektdien, pie Saeimas priekšsēdētāja tika runāts arī par Bioloģiskās daudzveidības konvenciju. Kanādas pilnvarotais lietvedis Latvijā Nikolass Etridžs informēja, ka novembrī Indonēzijā notiks konference, kas lems par šīs konvencijas sekretariāta atrašanos. Monreāla ir viena no četrām pilsētām, kas pretendē uz to.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī aktuālākie politiskās dzīves jautājumi Latvijā, kā arī parlamenta likumdošanas darbs. Tam ceturtdien, Saeimas sēdes laikā sekoja līdzi arī Kanādas vēstnieks Latvijā Maikls Filips.

Latvijas vēstniece Somijā

Vakar, 7. augustā, pie Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova darba vizītē ieradās LR vēstniece Somijā Anna Žīgure (2.attēlā vidū kopā ar Saeimas priekšsēdētāja palīdzi Kārinu Pētersoni). Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas Saeimas delegācijas atbildes vizīti Somijā, kā arī ar Latvijas Republikas vēstniecības svinīgo atklāšanu, kas notiks 12. septembrī Helsinkos. Sarunas laikā Saeimas priekšsēdētājs interesējās par Somijas pieredzi nesenās ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, kas nodrošinājusi ekonomisko un politisko stabilitāti valstī.

Vēstniece informēja par aktualitātēm Latvijas un Somijas sadarbībā un dalījās iespaidos par tām jomām Somijas ikdienā, kur šīs valsts pieredze Latvijai būtu noderīga. Anna Žīgure tikās arī ar 5.Saeimas deputātu Daini Staltu, kas vēstniecei vēlreiz atgādināja Latvijā dzīvojošo lībiešu situāciju (3.attēlā)

Saeimas ziņu dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!