• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.1995., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

08.08.1995., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 7. augustā, Ministru kabineta Ārlietu un drošības komiteja savā sēdē akceptēja grozījumus likumos, kuros tiek minēts PID un Naturalizācijas pārvalde. Grozījumi izdarīti, lai veiktu minēto institūciju reorganizāciju. Uz Naturalizācijas pārvaldes bāzes tiks izveidota Pilsonības lietu pārvalde Tieslietu ministrijas pārvaldībā, savukārt uz PID bāzes — Imigrācijas departaments Iekšlietu ministrijas pārvaldībā. Iedzīvotāju reģistru paredzēts reorganizēt par Iedzīvotāju reģistra informācijas centru.

Pilsonības lietu pārvaldes kompetencē būs — naturalizācija, pilsoņu reģistrācija, pilsonības zaudēšana un atjaunošana un personas dokumentu noformēšana pases saņemšanai, repatriācijai un tautības ieraksta maiņai.

Imigrācijas departaments nodarbosies ar uzturēšanās atļauju, vīzu, pasu izsniegšanu, ar migrācijas, nelegālās migrācijas un bēgļu jautājumiem.

Iedzīvotāju reģistra informācijas centrs uzturēs un pilnveidos iedzīvotāju datu bāzi, kā arī nodarbosies ar centra rīcībā esošo informāciju. Reorganizācijas rezultātā iestāžu kopējais štata vienību skaits varētu samazināties par 100 darba vietām. Savukārt vienota valsts informācijas tīkla izveide nākotnē ļautu ietaupīt vēl 100 darba vietas.

Jautājums steidzamā kārtā iesniegts šodienas valdības sēdē.

Komiteja akceptēja arī grozījumus Kriminālkodeksā. Grozījumi tiek pieņemti sakarā ar Latvijas atkalpievienošanos Bernes konvencijai “Par literatūras un mākslas darbu aizsardzību” un paredz pastiprināt atbildību par autortiesību pārkāpšanu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!