• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.1995., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

08.08.1995., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 7.augustā, izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptējusi MK noteikumu projektu “Par valsts vajadzībām paturētās kapitāla daļas kompensāciju specializētajos valsts lauksaimniecības uzņēmumos”, tas ir, kā, no kā, un cik ilgā laikā personām, kurām privatizētajos specializētajos valsts lauksaimniecības uzņēmumos aprēķinātās kapitāla daļas samazinātas sakarā ar uzņēmuma mantas daļas paturēšanu valsts vajadzībām. Paredzēts, ka pieprasījums pēc kompensācijas iesniedzams līdz šī gada 31.decembrim. Kompensāciju paredzēts izsniegt naudā un kompensācijas sertifikātos.

Komiteja piekritusi izmaiņām ievedmuitas tarifos (likumā “Par muitas nodokli”) lauksaimniecības produkcijai (atsevišķu kategoriju kartupeļiem, graudiem un zālāju sēklām), tas ir, ka tarifu likme jānosaka robežās no 0,5 procentiem līdz vienam procentam no muitas vērtības vai no 2,5 līdz 50 santīmiem par kilogramu (atkarībā no preces veida). Šāda lēmuma iemesls — sekmēt sēklu materiāla atjaunošanu Latvijā.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts projekts noteikumiem “Par zemes reformas realizāciju pilsētās”. Tie noteiks kārtību, kādā pilsētās tiek izpildīti zemes reformas darbi un sagatavota dokumentācija zemes īpašumu ierakstīšanai zemesgrāmatās.

Ministru kabineta akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt Medību fonda nolikumu. Fonda ieņēmumus veidos, piemēram, ieņēmumi no medību resursu izmantošanas, soda naudas par Medību likumu pārkāpumiem, kompensācija par medību resursiem nodarītajiem zaudējumiem. Savāktos līdzekļus paredzēts izlietot medījamo dzīvnieku aizsardzībai un dzīves apstākļu uzlabošanai, medību ierīcībai. Fonda pārvaldnieks būs Valsts meža dienests.

Izskatīšanai MK sēdē komiteja nolēmusi nosūtīt arī Medību drošības noteikumu projektu. Tie nosaka medību ieroča un munīcijas lietošanas kārtību, drošības noteikumus medībās ar dzinējiem un individuālajās medībās, kā arī medījot ūdens putnus. Komiteja akceptējusi arī Medību noteikumu projektu, kas izstrādāts saskaņā ar Medību likumu. Noteikumos noteikti medījamie dzīvnieki un to medīšanas termiņi, dokumentācija, kas nepieciešama, dodoties ar bisi mežā pēc medījuma.

Atkārtoti izskatīts un valdības akceptam nosūtīts projekts MK noteikumiem “Par iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem”. Tie nosaka pasākumus, kas veicami, lai iekšējo tirgu aizsargātu pret nekvalitatīvas un kontrabandas lauksaimniecības un pārtikas produkcijas ievešanu un realizēšanu un veicinātu nacionālās lauksaimnieciskās ražošanas attīstību līdzvērtīgā konkurencē ar ārvalstu ražojumiem.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts projekts noteikumiem “Par tirdzniecību Latvijas tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos”. Saskaņā ar noteikumu projektu, plānots, ka, piemēram, tirgos būs ļauts tirgot:

— Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām,

— fiziskām personām — individuālā darba veicējiem, kam ir patents vai reģistrācijas apliecība un licence, ja pārdod pašražotās preces,

— Latvijas pilsoņiem un iedzīvotājiem, kuri realizē pašu izaudzēto lauksaimniecības un zvejniecības produkciju, savvaļas augus, sēnes, ogas un riekstus, personīgi lietotās mantas,

— Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ar pašu izaudzētajiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Sakarā ar veiktajām strukturālajām izmaiņām (ministrijas Ārējo resursu departaments pārtapis divos atsevišķos) akceptēti grozījumi Finansu ministrijas nolikumā.

Sanatorijas “Čaika” nekustamo īpašumu Ķemeros, Durbes ielā 2 un Puškina ielā 2, nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Aizsardzības ministrijas valdījumā.

Nekustamo īpašumu Rīgā, Ezermalas ielā 24/26, nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Izglītības un zinātnes ministrijas valdījumā, lai nodrošinātu Jauno dabas draugu centra “Saulesdārzs” darbību.

Ēku kompleksu Rīgā, Jersikas ielā 15, nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Labklājības ministrijas valdījumā, lai minētajās telpās izvietotu zāļu kvalitātes kontroles laboratoriju.

Komiteja devusi savu piekrišanu Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikuma valsts mantas pārdošanai par kopējo summu 84 316 lati. Pārdodamās mantas sarakstā ir, piemēram, traktori un cita lauksaimniecības tehnika, rezervuāri, automašīnas, dzirnavas, ūdenstornis, giljotīna.

Valsts īpašumā no Rīgas pašvaldības nolemts pārņemt nekustamos īpašumus Rīgā, Raiņa bulvārī 7 (ASV vēstniecība), Raiņa bulvārī 15 un Šķūņu ielā 11.

Izskatīšanai MK sēdē komiteja akceptējusi likumprojektu “Par nekustamā īpašuma, kas atrodas Rīgā, Planku ielā 1, atsavināšanu”. Šajā nekustamajā īpašumā, kas pašlaik reģistrēts zemesgrāmatā uz A. un S.Kremertu vārda, pašlaik atrodas Iļģuciema cietums.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!