• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija par Saeimas Prezidija 1995.gada 14.augusta sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.1995., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komisijas iesniegums Par deputāta J. Zīgerista izslēgšanu no Saeimas sastāva

Vēl šajā numurā

22.08.1995., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 1995.gada 14.augusta sēdi

1. Prezidija sēdē izskatīja 11 saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

2. Pieņēma lēmumu par Saeimas sēžu kavējumiem 1995.gada jūlijā.

Prezidijs izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: G.Fjodorovai, O.Kehrim, E.Kidem, A.Lambergam, R.Marjašai, A.Stankevičai.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 17.augusta sēdes darba kārtību.

4. Prezidijs izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: 1) G.Bērziņam (Saeimas 9.augusta sēdes daļā); 2) I.Kalniņam (Saeimas 9.augusta sēdes daļā un 10 augusta sēdes daļā); 3) E.Kidem (Saeimas 9.augusta sēdes daļā); 4) A.Počai (Saeimas 9.augusta sēdes daļā); 5) J.Vaivadam (Saeimas 9.augusta sēdes daļā); 6) J.Zīgeristam (Saeimas 10.augusta sēdē).

5. Piešķīra komandējumus:

1) deputātam A.Endziņam laikā no 7.septembra līdz 10.septembrim uz Eiropas Padomes komisijas “Demokrātija caur tiesībām” sēdi Venēcijā (Itālija);

2) deputātam J.Sinkam laikā no 11.septembra līdz 13.septembrim uz Baltijas jūras valstu sadarbības 4.parlamentāro konferenci Ronnā (Dānija).

6. Sēdē izskatīja valsts akciju sabiedrības “Latvijas avi olīnijas” prezidenta J.Deneviča vēstuli un Latvijas Civilās aviācijas lidotāju arodbiedrības padomes priekšsēdētāja V.Šmirjova un Latvijas Aviodarbinieku arodbiedrības padomes priekšsēdētāja V.Goļakova vēstuli par valsts a/s “Latvijas aviolīnijas” privatizāciju.

Prezidents nolēma nosūtīt minētās vēstules izskatīšanai visām Saeimas frakcijām un pie frakcijām nepiederošiem deputātiem.

7. Prezidijs pieņēma zināšanai informāciju par Saeimas frakcijas “Līdztiesība” nosaukuma maiņu.

Frakcijas vadītājs F.Stroganovs informēja, ka frakcijas 9.augusta sēdē nolemts turpmāk to saukt par Latvijas Sociālistiskās partijas — “Līdztiesības” frakciju.

8. Pieņēma zināšanai Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājas I.Birznieces informācija par N.Orlova iesnieguma izskatīšanu.

Prezidijs šā gada 12.jūnija sēdē izskatīja N.Orlova iesniegumu par viņa cilvēktiesību ierobežojumiem un nosūtīja to Cilvēktiesību komisijai un cilvēktiesību valsts ministram.

Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja I.Birzniece informēja, ka N.Orlovam ir tiesības uz lietas iztiesāšanu noteiktā procesuālā kārtībā un komisijas pienākums ir ievērot tiesu neatkarību un tiesnešu neaizskaramību. Komisija N.Orlova iesniegumu attiecībā uz tiesu darba organizāciju nosūtīja izskatīšanai tieslietu ministram.

9. Prezidijs izskatīja un pieņēma zināšanai Saeimas kancelejas direktora M.Steina informāciju par to, ka izskatīts deputāta Z.Tomiņa iesniegums par Saeimas 1995.gada 26.jūlija sēdes stenogrammas publikāciju laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Deputāta Z.Tomiņa iesniegumā bija teikts, ka publicētajā stenogrammā viņa uzstāšanās debatēs nav pilnībā ietverta, kā arī zem viņa vārda ievietota cita deputāta teiktais.

Kancelejas darbinieki, pārbaudot laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicētās 26.jūlija sēdes stenogrammas atbilstību sēdes laikā izdarītajam audioierakstam un Stenogrammu nodaļā nodrukātajam tekstam, konstatēja, ka ievērojamas teksta daļas publicētajā stenogrammā trūkst. Nenopublicētā stenogrammas daļa ietver deputāta M.Graudiņa, sēdes vadītāja A.Gorbunova, deputāta V.P.Karnupa raunas un deputāta Z.Tomiņa atkārtoto uzstāšanos. Publicētās deputāta Z.Tomiņa runas beigu daļā iekļauts sēdes vadītāja A.Gorbunova skaidrojuma teksts.

Ņemot vērā, ka 27.jūlijā laikraksta redakcija saņēma precīzu un pilnīgu stenogrammas tekstu rakstveidā un datora disketi, var secināt, ka kļūdas pieļautas laikraksta redakcijā vai tipogrāfijā.

Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” 9.augusta numurā ir publicēts kļūdu labojums, kurā iepriekšminētās neprecizitātes ir novērstas.

10. Prezidijs izskatīja deputāta J.Ā.Tupeša iesniegumu par datora pieejamību pie frakcijām piederošiem deputātiem un tālruņa izmantošanas kārtību Saeimas Prezidija zālē.

Kancelejas direktors M.Steins informēja, ka pie frakcijām nepiederošiem deputātiem ir pieejami divi datori Informācijas nodaļas telpās Jēkaba ielas 10/12 nama 4.stāvā (405.telpa).

Ņemot vērā, ka deputāta J.Ā.Tupeša ieteikums Prezidija zālē esošo tālruni atļaut izmantot tikai deputātiem ir grūti realizējams, Prezidijs lūdza Ziņu dienestu aicināt Saeimā akreditētos žurnālistus neizmantot minēto tālruni laikā, kad tas nepieciešams deputātiem.

11. Prezidijs iepazinās ar informāciju, ka Kuveitas Nacionālajā asamblejā izveidota Kuveitas un Latvijas parlamentu draudzības grupa.

Prezidijs nolēma atbalstīt minētās grupas piedāvājumu apmeklēt Saeimu šā gada septembrī.

Saeimas sekretārs I.Daudišs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!