• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.1995., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 21.augusta ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

22.08.1995., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 21. augustā, tika apstiprināts “Banku aģentūras nolikums”. Tas paredz, ka Banku aģentūra veiks finansu grūtībās nonākušo komercbanku pārvaldīšanu, sanāciju, pārdošanu vai piespiedu likvidāciju un fizisko personu noguldījumu kompensāciju.

Komisija nolēma izdarīt grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Tā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču uzglabāšanu un realizāciju bez noteiktā marķējuma nu būs jāmaksā sods 150 latu apmērā, bet gadījumā, ja gada laikā šāds pārkāpums būs izdarīts atkārtoti, tad pārkāpējam būs jāšķiras jau no 250 latiem. Sods 150 latu apmērā un preču konfiskācija draudēs arī par ar akcīzes nodokli apliekamo preču tirdzniecību par cenu, kas ir zemāka par muitas vērtības un aprēķināto nodokļu summu. 150 lati būs jāmaksā arī gadījumā, ja netiks izsniegta kvīts pēc izdevumu izdarītāja pieprasījuma.

Tika apstiprināts nolikums par kārtību, kādā veidā izgatavojamas un uzskaitāmas stingrās uzskaites preču pavadzīmes-rēķina veidlapas. Tas paredz, ka preču pavadzīmes-rēķina veidlapas preces izsniegšanai uzņēmumiem un fiziskām personām, kā arī preču pārvietošanai ir stingrās uzskaites veidlapas, tās iespiež centralizēti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konkursa kārtībā noteiktajās tipogrāfijās un izgatavo uz speciāla ūdenszīmju papīra. Personas, kuras veic preču pavadzīmes-rēķina veidlapu uzskaiti, jānorīko ar uzņēmuma vadītāja (īpašnieka) rakstisku rīkojumu. Pavadzīmes-rēķini jāuzglabā ugunsdrošos skapjos, seifos. Šie noteikumi stāsies spēkā ar 1995. gada 1. decembri.

Komisija akceptēja lēmumu par Latvijas un Uzbekijas starpvaldību komisijas izveidošanu, kuras mērķis būs sagatavot un vest sarunas par līgumu slēgšanu ar Uzbekiju starpvalstu norēķinu jomā. No Latvijas puses šo komisiju vadīs Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva.

Komiteja akceptēja arī tipveida nolikumu par “Pilsētu un pagastu dzīvojamo māju privatizācijas komisiju”. Komisijas pienākumi ir organizēt attiecīgajā teritorijā esošo valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju, vadīt privatizācijas procesu attiecīgā pašvaldības teritorijā un apkopot informāciju par privatizācijas procesa gaitu. Apstiprināja centrālo dzīvojamo māju privatizācijas komisiju, kuras priekšsēdētājs būs Z. Ziediņš.

Rīkojuma projekts “Par valsts īpašuma objektu nodošanu pašvaldībām” tika apstiprināts ar labojumiem.

Nekustamais īpašums “Kaugurmuiža” tiks nodots Zemkopības ministrijas Valsts meža dienestam, Dobeles pilsētas pašvaldības īpašumā pāries valsts nekustamais īpašums Dobelē, Bērzes ielā 3, un Bēnes pagasta pašvaldībai nodos nekustamo īpašumu Dobeles rajona Bēnes pagasta “Rakatās”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!