• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Lauvu kluba vadītājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1995., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

VFR aizsardzības ministrs - atvadoties no Latvijas

Vēl šajā numurā

25.08.1995., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Lauvu kluba vadītājs

Vakar, 24.augustā, starptautiskā Lauvu kluba prezidents Dr. Viljams H.Vunders ( Dr. William H.Wunder ) ar kundzi Doroteju ( Mrs. Doroty Wunder ) no ASV ieradās pie Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa viņa Jūrmalas rezidencē. Sirsnīgā un ieinteresētā sarunā par šī kluba vietu un lomu sabiedriskās palīdzības kustības attīstīšanā piedalījās arī Latvijas Lauvu kluba padomdevējs Erkki Laine ar kundzi Karinu (Somija) un Latvijas Lauvu klubu gubernators Andris Pētersons.

Latvijā Lauvu klubu kustība gan ir mazāk populāra. Darbojas seši reģionālie klubi ar 123 biedriem, kamēr, piemēram, Igaunijā 30 Lauvu klubos iesaistījušies 659 biedri, Somijā attiecīgi ir 900 klubi ar 28 000 biedru. Sarunas partneri gan bija vienisprātis, ka Lauvu klubiem nav jātop kā sēnēm pēc lietus. Tajos jāuzņem tikai augstas morāles cilvēki, kas patiešām vēlas veltīt savu brīvo laiku palīdzības sniegšanai citiem cilvēkiem, kuri cieš trūkumu vai nav spējīgi paši par sevi parūpēties. Lauvu klubi parasti organizē dažādus pasākumus, kā koncertus, izsoles, un gūtos līdzekļus iegulda palīdzības programmu īstenošanā. Latvijas Lauvu klubi, piemēram, pērn ar Austrālijas Lauvu klubu starpniecību sagādājuši protēzes ortopēdiskajam centram, rotaļlietu dāvinājums nogādāts Kalkūnes bērnu namā. Krietnu palīdzības sūtījumu saņēmusi Daugavpils Grīvas un Bulduru slimnīcas. Ir bijuši arī naudas ziedojumi un apmaksāti ārzemju komandējumi pieredzes apmaiņas nolūkos.

Somija uzņēmusies zināmu šefību par Lauvu klubu darbību Baltijas valstīs. Tās “lauvisti” sniedz konkrētu palīdzību mūsu klubiem to darbībā — ne tikai materiāli, bet galvenokārt ar padomiem. Šodien starptautiskā Lauvu kluba prezidents apmeklēs Baldones bērnu namu, kur jau uzsākta sadzīves telpu pārkārtošanas palīdzības programma.

Kas attiecas uz Lauvu kluba darbības paplašināšanos, rīt Žurnālistu namā notiks Latvijā pirmā Lauvu Dāmu kluba dibināšana, kur viesi stāstīs par savu pieredzi, ko īpašu šajos klubos dažādās pasaules malās veic tieši sievietes.

Sarunas noslēgumā starptautiskā Lauvu kluba prezidents pasniedza Latvijas Valsts prezidentam šī kluba dibināto valsts galvas medaļu — kā pateicību Guntim Ulmanim par viņa uzmanību sociālo jautājumu problēmām un par atbalstu palīdzības sniegšanā tiem, ko dzīve nav iecēlusi saulītē. Kā vēlāk izteicās Guntis Ulmanis, tas ir viņa pirmais nozīmīgākais apbalvojums viņa prezidenta mūžā.

Valsts prezidenta preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!