• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 29.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.1995., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Latvijas un Krievijas konsultācijām

Vēl šajā numurā

30.08.1995., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 29.augusta sēdē

Vakar kārtējā Ministru kabineta sēdē tika akceptēti noteikumi par zemes reformas īstenošanu pilsētās. Noteikumos ir reglamentēta kārtība, kādā tiek izpildīti zemes reformas darbi. Noteikumos ietvertie norādījumi praktisko jautājumu risināšanai sekmēs pilsētās iesākto zemes reformas darbu turpināšanu.

Akceptēti Pasta noteikumi, kuri reglamentē tos ar pastu saistītos jautājumus, kuri nav ietverti Pasta likumā.

Valdības sēdē iesniegšanai Saeimā akceptēti vairāki likumprojekti. Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā paredz noteikt atbildību par nelikumīgo darbību ar vērtspapīriem vai naudas dokumentiem. Savukārt akceptētie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā nosaka atbildību par to ar akcīzes nodokli apliekamo preču uzglabāšanu un realizāciju, kurām nav noteikta marķējuma, tāpat par šo preču realizāciju par cenu, kas ir zemāka par muitas vērtības un aprēķināto nodokļu summu.

Sēdē akceptēti grozījumi likumā “Par valsts karogu”, paredzot, ka 8.maijā — Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā, tāpat kā citās atceres dienās, pie ēkām paceļams valsts karogs.

Iesniegšanai Saeimā akceptēts arī Tūrisma likuma projekts, kas nosaka tūrisma vietu LR ekonomikā, tūrisma darbības organizāciju un pārvaldes struktūru, tūristu un tūrisma uzņēmumu un organizāciju tiesības un pienākumus.

Valdība akceptēja noteikumus par kārtību, kādā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekami iedzīvotāju maksājumi par komunālajiem pakalpojumiem. saskaņā ar tiem uzņēmumiem, kuri sniedz komunālos pakalpojumus iedzīvotājiem, jāizstrādā jauni komunālo pakalpojumu tarifu izcenojumi, atskaitot no pakalpojumu pašizmaksas pievienotās vērtības nodokli, ko šis uzņēmums ir samaksājis, iegādājoties preces un izejvielas vai saņemot pakalpojumus savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai. Atlikusī vērtība apliekama ar PVN 18 procentu likmi.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!