• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - "Pikšās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.1995., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Rīgas skolās

Vēl šajā numurā

05.09.1995., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Valsts prezidents — "Pikšās"

Valsts prezidents Guntis Ulmanis svētdien, 3.septembrī, apmeklēja “Pikšas”, kur notika Kārļa Ulmaņa 118. dzimšanas dienas piemiņas sarīkojums. Tas bija pulcinājis gan jaunus, gan vecus no tuvuma un tāluma. Daudzo ciemiņu vidū bija Saeimas deputāti, vēsturnieki, K.Ulmaņa radinieki un arī viņa laikabiedrs žurnālists Konstantīns Karulis. Viņš dalījās atmiņās par K.Ulmani. Ciemiņu runas mijās ar priekšnesumiem, “Pikšu” muzejs saņēma dāvinājumus, bet tagadējam Valsts prezidentam svinīga solījuma vārdus teica jaunie mazpulcēni.

Uzrunājot sarīkojuma dalībniekus, Guntis Ulmanis teica, ka “Pikšas” ir kļuvušas par vietu, kur ierodas bez īpaša aicinājuma, lai atcerētos, pārdomātu, ielūkotos nākotnē. Lai gan no Kārļa Ulmaņa dzimšanas pagājuši jau 118 gadi, viņa līdzdalība, klātbūtne mūsdienās izjūtama arvien vairāk. Ir atrisinātas daudzas politiskas problēmas, Latvija ir stabilizējusies kā valsts, kā nācija, bet mums ir smagas ekonomiskās problēmas. Daudz ko var izlasīt K.Ulmaņa mācību grāmatās, bet šodien tas jāizmanto saistībā ar to dzīvi, kurā mēs dzīvojam.

Guntis Ulmanis pateicās visiem, kas darbos un vārdos ir godinājuši Kārļa Ulmaņa piemiņu. — Ja mēs spēsim solīti pa solītim, atjaunojot vecās tradīcijas, ielikt paši no sevis klāt savu “es”, savu varēšanu, savu gribēšanu, es domāju, Kārlim Ulmanim ar to būs uzcelts visskaistākais un vislabākais piemineklis.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!