• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas vizītē - Luksemburgas ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.1995., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 262

Grozījums Ministru padomes 1992.gada 24.jūlija lēmumā nr.292 "Par smagajiem darbiem un kaitīgos darba apstākļos veicamajiem darbiem, kuros aizliegts nodarbināt sievietes un personas, kas jaunākas par astoņpadsmit gadiem"

Vēl šajā numurā

05.09.1995., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas vizītē — Luksemburgas ārlietu ministrs

Vakar, 4.septembrī, mūsu valstī oficiālā divu dienu vizītē ieradās Luksemburgas Lielhercogistes ārlietu ministrs Žaks Poss (Jacques Poos). Šodien viņam paredzētas tikšanās ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Māri Gaili un ārlietu ministru Valdi Birkavu. Tiks apspriestas abu valstu saimnieciskās sadarbības iespējas un sadarbība starptautisko attiecību ietvaros, Eiropas drošības un reģionālās sadarbības aspekti, kā arī citi divpusējo un daudzpusējo attiecību jautājumi.

Žaks Poss, Luksemburgas Lielhercogistes ārlietu ministrs, dzimis 1935.gada 3.jūnijā. 1958.gadā Lozannas universitātē viņš ieguva bakalaura grādu ekonomikā, pēc tam arī salīdzinošās ekonomikas speciālista diplomu Luksemburgas Starptautiskajā universitātē. Saņēmis ekonomikas un komerczinātņu doktora grādu par disertāciju, kas veltīta Luksemburgas kopīgā tirgus kontekstam.

No 1959. līdz 1962.gadam Žaks Poss bija Luksemburgas Nacionālās ekonomikas ministrijas atašejs. Pēc tam divus gadus viņš strādāja Nacionālajā statistikas pārvaldē. No 1964. līdz 1976.gadam Žaks Poss bija firmas “Imprimerie Cooperative” un laikraksta “Tageblau” izpilddirektors, bet 1970.— 1976.gados — Luksemburgas laikrakstu redaktoru asiociācijas priekšsēdētājs.

1976.gadā Žaks Poss tika iecelts par Luksemburgas finansu ministru un bija šajā amatā trīs gadus. Pēc tam — atbildīgi amati Pasaules bankā un vadošajās Luksemburgas bankās. No 1984.gada Žaks Poss veicis Luksemburgas premjerministra vietnieka un ārlietu ministra pienākumus, vienlaikus ieņemot arī ekonomikas, aizsardzības un citus ministru amatus. Kopš 1994.gada Žaks Poss ir premjerministra vietnieks un ārlietu ministrs, kā arī ārējās tirdzniecības un sadarbības ministrs.

Žaka Posa vizīte Latvijā ir vēl viens zīmīgs fakts, kas apliecina Latvijas ārējo sakaru padziļināšanos.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!