• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Valdības un Indijas Republikas Valdības Nolīgums par ekonomisko un tehnisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.1995., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valdības un Indijas Republikas valdības Saprašanās memorands Par sadarbību kultūras, mākslas, izglītības, zinātnes, masu informācijas līdzekļu un sporta jomā

Vēl šajā numurā

06.09.1995., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 01.09.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

STARPTAUTISKIE LĪGUMI

Latvijas Republikas Valdības
un Indijas Republikas Valdības
Nolīgums par ekonomisko un tehnisko sadarbību

Latvijas Republikas Valdība un Indijas Republikas Valdība (tālāk tekstā — “Puses” ),

— atzīstot draudzīgās saites, kas vieno abu valstu tautas;

— ņemot vērā, ka to tautām ir kopēja interese par ekonomisko progresu un ka to kopīgie centieni tehnisko zināšanu un prasmju apmaiņā palīdzēs šī mērķa sasniegšanā;

— savstarpēji vēloties sekmēt visciešāko iespējamo sadarbību ekonomikas un tehnikas jomā uz vienlīdzības un savstarpējā izdevīguma pamatiem;

— cieši ticot, ka šāda sadarbība starp divu valstu tautām sekmēs tālākos sadarbības centienus,

vienojās par sekojošo:

1.pants

Saskaņā ar šo Nolīgumu Puses veicinās un sekmēs ekonomisko un tehnisko sadarbību, kas izklāstīta šā Nolīguma 3.pantā, lai varētu to uzskatīt par izdevīgu attiecīgajām valstīm.

2.pants

Ekonomisko un tehnisko sadarbību starp Līgumslēdzējām Pusēm noteiks atsevišķi Protokoli, kas tiks noslēgti starp Pusēm saskaņā ar katras valsts spēkā esošo likumdošanu.

3.pants

1.pantā minētās sadarbības jomas aptvers, inter alia , sekojošo:

i) Līdz 5 Latvijas pilsoņu apmācības Indijā ik gadus nozarēs, par kurām Līgumslēdzējas Puses var būt savstarpēji vienojušās. Indijas Tehniskās un ekonomiskās sadarbības (ITEC) programmas noteikumi un nosacījumi tiks piemēroti apmācību iespējām. Visu apmācību grupu dalībnieku ceļa izmaksas ar starptautisko gaisa satiksmi uz Indiju un atpakaļ tiks segtas no Latvijas Valdības līdzekļiem. Indijas Valdība nodrošinās vietējās izmaksas un citus pabalstus, kas atbilst ITEC nosacījumiem.

ii) Indijas ekspertu vizītes savstarpēji saskaņotās jomās;

iii) Indijas studentu apmācību Latvijas augstākās mācību iestādēs uz atvieglotiem noteikumiem savstarpēji saskaņotās specialitātēs.

4.pants

Lai pārliecinātos par šā Nolīguma precīzu īstenošanu un pārbaudītu tā ietekmē tapušo lēmumu virzību, Puses periodiski tiksies savstarpēji saskaņotās vietās un laikos.

5.pants

Par 3.pantā minētajiem ekspertu un apmācību grupu dalībnieku izmitināšanas noteikumiem un nosacījumiem attiecīgās Puses vienosies katrā gadījumā atsevišķi, kā tas iecerēts Nolīguma 2.pantā. Kur nepieciešams, šie nosacījumi un noteikumi nodrošinās pret saņēmējas puses iegūto zināšanu un informācijas neatbilstošu izpaušanu.

6.pants

Personas, kas saistītas ar šo Nolīgumu, pakļausies tās valsts likumdošanai, kurā tās pilda savus pienākumus.

7.pants

Ja tas nepieciešams, sīkākas detaļas, ko attiecībā uz Nolīguma saistībām uzņēmušās Līgumslēdzējas Puses, noteiktas katrā gadījumā atsevišķi vēstuļu apmaiņas ceļā starp Līgumslēdzējām Pusēm vai kādā citā piemērotā formā, par kuru Puses savstarpēji vienojušās.

8.pants

Nolīgums stājas spēkā ar dienu, kad Līgumslēdzējas Puses paziņo viena otrai, ka tās izpildījušas visas juridiskās prasības, lai Nolīgums stātos spēkā.

Minētais Nolīgums ir spēkā piecus gadus. Pēc tam tas ik gadus tiks automātiski pagarināts, ja vien kāda no Pusēm nepārtrauks to, iesniedzot otrai Pusei rakstveida paziņojumu vismaz sešus mēnešus pirms Nolīguma jebkura termiņa izbeigšanās.

Nolīgums parakstīts Rīgā, 1995.gada 1.septembrī divos eksemplāros, katrs latviešu, hindi un angļu valodā, katram no tekstiem ir vienāds juridiskais spēks.

Latvijas Republikas Indijas Republikas

Valdības vārdā Valdības vārdā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!