• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrisko organizāciju un to apvienību finansiālās darbības deklarāciju iesniegšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.1995., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkojums Nr.95

Par Rīgas domes pieņemto saistošo noteikumu atsevišķu punktu darbības apturēšanu

Vēl šajā numurā

06.09.1995., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Numurs: 30-1.1.5/4738

Pieņemts: 29.08.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTA ZIŅAS

Valsts ieņēmumu dienesta noteiktā kārtība nr.30-1.1.5/4738

1995.gada 29.augustā

Par sabiedrisko organizāciju un to apvienību finansiālās darbības deklarāciju iesniegšanas kārtību

Valsts ieņēmumu dienests, pamatojoties uz Latvijas Republikas 1992.gada 15.decembra likumu “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām”, 1995.gada 5.aprīļa likuma “Grozījumi likumā “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām”” 21.pantu un 1995.gada 19.jūlija likuma “Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums” 8.pantu, nosaka sekojošu kārtību, kādā sabiedriskās organizācijas un to apvienības sniedz pārskatus par savu darbību.

Saskaņā ar 1995.gada 22.aprīļa Ministru kabineta “Noteikumiem par Nodokļu maksātāju reģistru” nr.109, visas sabiedriskās organizācijas kā nodokļu maksātājas tiek reģistrētas Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu maksātāju reģistrā. Sabiedriskās organizācijas stājas uzskaitē Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc organizācijas pastāvīgi funkcionējošās vadības institūcijas vai vadītāja atrašanās vietas (juridiskās adreses). Reģistrējamai personai jāaizpilda nodokļu maksātāja reģistrācijas lapa, kuru apstiprinājis Valsts ieņēmumu dienests. Valsts ieņēmumu dienesta nodaļas pārbauda reģistrējamās personas iesniegtos datus, vienota vienpadsmit zīmju nodokļu maksātāja koda piešķiršanai. Personas uzskatāmas par reģistrētām Nodokļu maksātāju reģistrā pēc nodokļu maksātāju reģistrācijas apliecības saņemšanas.

Katru gadu ne vēlāk kā līdz 31.martam sabiedriskās organizācijas (t.sk. atklātie sabiedriskie fondi, korporācijas (profesionālās biedrības, profesionālās radošās organizācijas), sporta sabiedriskās organizācijas) iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļai pēc savas atrašanās vietas finansiālās darbības deklarāciju par iepriekšējo gadu (saskaņā ar pielikumu nr.1). Politiskās organizācijas (partijas) finansiālās darbības deklarāciju iesniedz katru gadu ne vēlāk kā līdz 1.martam.

Papildus finansiālās darbības deklarācijai visas sabiedriskās organizācijas iesniedz pārskatu par saņemto ziedojumu apjomu, ziedotājiem un ziedojumu izlietojumu (pielikums nr.2).

Vienlaicīgi ar finansiālās darbības deklarāciju sabiedriskās organizācijas iesniedz to revīziju institūciju slēdzienus, bet politiskās organizācijas (partijas) ‚ neatkarīgas auditorfirmas atzinumu par finansiālo un saimniecisko darbību.

Ja sabiedriskās organizācijas vai sabiedrisko organizāciju apvienības ieņēmumi no uzņēmējdarbības vai citas saimnieciskās darbības kalendārā gada laikā 200 reizes pārsniedz minimālo mēnešalgu, kuru Ministru kabinets noteicis attiecīgajam laika posmam (aprēķinu veic pamatojoties uz minimālo mēnešalgu kalendāra gada beigās), vai uzņēmējdarbībā pastāvīgi ir nodarbināti vairāk nekā pieci sabiedriskās organizācijas vai sabiedrisko organizāciju apvienības algoti darbinieki, tai Latvijas Republikas 1990.gada 26.septembra likumā “Par uzņēmējdarbību” noteiktajā kārtībā jādibina uzņēmējsabiedrība (uzņēmums), kas jāreģistrē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā.

Uzņēmējsabiedrība (uzņēmums) jādibina, ja ieņēmumi kalendāra gada laikā 200 reizes pārsniedz minimālo mēnešalgu:

— profesionālajām radošajām organizācijām un to apvienībām no tādas uzņēmējdarbības, kas nav saistīta ar statūtos paredzēto mērķu sasniegšanu;

— sporta sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām no tādas uzņēmējdarbības, kas nav saistīta ar sporta pasākumu organizēšanu.

Izveidotās uzņēmējsabiedrības (uzņēmumi) iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļai pēc savas atrašanās vietas pārskatu atbilstoši Latvijas Republikas 1992.gada 14.oktobra likumiem “Par grāmatvedību” un “Par uzņēmumu gada pārskatiem”, kā arī nodokļu aprēķinus (deklarācijas), atbilstoši pastāvošajai likumdošanai.

Sabiedrisko organizāciju un to apvienību uzņēmējdarbību, citu saimniecisko un finansiālo darbību savas kompetences ietvaros kontrolē Valsts ieņēmumu dienests.

Saskaņā ar šo kārtību spēku zaudējusi Latvijas Republikas Galvenās Valsts finansu inspekcijas 1993.gada 4.februāra instrukcija nr.1-n un tās 1.pielikums. Finansiālās darbības deklarācijas forma stājas spēkā, sākot ar 1995.gada darbības rezultātiem.

J.Ostaškovs, Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieka vietnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!