• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - par žūpības apkarošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1995., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz Baltijas valstu prezidentu tikšanos

Vēl šajā numurā

07.09.1995., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs — par žūpības apkarošanu

Pirmdien, 4.septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs tikās ar Latvijas Pretalkohola biedrības valdes un Žūpības apkarošanas fonda delegāciju.

Uzklausot Latvijas Pretalkohola biedrības atjaunošanas vēsturi un pārskatu par biedrības darbu un problēmām, ar kurām nākas saskarties nodaļām rajonos, tikšanās dalībnieki apsprieda konkrētus jautājumus, kas risināmi gan likumdošanas ceļā Saeimā, gan valdības un pašvaldību līmenī. Tika spriests par žūpības apkarošanas likuma atjaunošanu, par budžeta finansējumu šai organizācijai, kā arī nodokļu atvieglojumiem. Tikšanās laikā runāja arī par iespējām iegūt telpas, kas nepieciešamas gan Latvijas Pretalkohola biedrības, gan Žūpības apkarošanas fonda darbības nodrošināšanai. Saeimas priekšsēdētājs nesolīja, bet izteica cerību, ka 6.Saeimā būs deputāti, kuri radīs nepieciešamos priekšnosacījumus šo problēmu sakārtošanai.

Pēc sarunas pie Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova Latvijas pretalkohola kustības Žūpības apkarošanas fonda prezidents Adriāns Dāvis uzsvēra, ka jebkurai lietai, kas sākusies no apakšas, agri vai vēlu ir nepieciešams atbalsts no augšas, ar to domājot Saeimu un valdību, pretējā gadījumā tā nolemta sakāvei. Turklāt šo jautājumu risināšanu nevar atlikt uz nākamo gadsimtu, kad Latvija varbūt būs bagāta un pārtikusi valsts, jo alkoholisms jau šobrīd apdraud tautas eksistenci.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!