• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - par "Aldara" alus svētkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1995., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātne mūsdienu Latvijā: ar bažām un cerībām

Vēl šajā numurā

07.09.1995., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATTIEKSME

Valsts prezidents — par “Aldara” alus svētkiem

Šā gada 2.septembrī Rīgā, 11.novembra krastmalā starp Akmens un Vanšu tiltu, pie Valsts prezidenta pils tika sarīkoti “Aldara” alus svētki.

Rīkotāju labās ieceres tomēr nav īstenojušās, jo pasākums izvērsās par cilvēku cieņu pazemojošu notikumu: daudzi simti piedzērušos cilvēku, to skaitā bērni, skolēni; piedrazota un piegānīta vēsturiskā Vecrīga. Turklāt daudzi pēc tam bija spiesti meklēt ārsta palīdzību.

Čpaši sāpīgi, ka rīkotāji un sarīkojuma atļāvēji ir ignorējuši to, ka septembra sākums ir arī jaunā mācību gada sākums. Tā atzīmēšana ar iedzeršanu un ālēšanos nedara godu ne Rīgai, ne Latvijai. Arī pasākuma vietas izvēle ir apšaubāma, jo Vecrīgā ir daudz iestāžu un dzīvokļu, cilvēku darbs un atpūta tika jūtami traucēta. Bez tam šajās Rīgas vietās arvien ir daudz mūsu viesu un tūristu. Atcerēsimies, ka iepriekšējā Rīgas pilsētas vadība pamatoti nedeva atļaujas līdzīgiem pasākumiem pilsētas centrā.

Paužot savu un daudzu rīdzinieku viedokļus, uzskatu, ka turpmāk, rīkojot pasākumus ar daudzu iedzīvotāju piedalīšanos, rūpīgi jāpārdomā to patiesais mērķis, jāsagatavojas un jānodrošina pienācīga kārtība. Uzskatu, ka Rīgas pilsētas Domei turpmāk lēmumi anoloģiskos gadījumos jāpieņem ar lielāku atbildību.

Rīga pošas 800 gadu jubilejai, pilsētas sakārtošana prasa daudz darba un līdzekļu. Latvijas galvaspilsēta pakāpeniski atgūst civilizētas Eiropas pilsētas veidolu. Kopīgi rīkosimies tā, lai panākumus neaizēnotu kļūdaini lēmumi, kaut arī tie pieņemti, vēlot labu savai pilsētai.

Valsts prezidents

Guntis Ulmanis

1995.gada 6.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!