• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ārlietu un drošības komitejā. MK Ekonomikas un finansu komitejā. MK Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1995., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadoties: Luksemburgas Lielhercogistes premjerministra vietnieks, ārlietu ministrs Žaks Poss

Vēl šajā numurā

07.09.1995., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA UN MINISTRIJU ZIŅAS

MK Ārlietu un drošības komitejā

Pirmdien, 4.septembrī, Ministru kabineta Ārlietu un drošības komiteja savā sēdē akceptēja noteikumu projektu “Par medību šaujamieroču iegādes, reģistrēšanas, glabāšanas un realizēšanas kārtību”. Noteikumu projekts nosaka, ka gludstobra medību šaujamieročus varēs iegādāties 18 gadu vecumu sasniegušas personas, bet vītņstobra — 21 gadu sasniegušie, kuriem būs vismaz trīs gadu mednieka stāžs. Noteikumi reglamentē arī medību ieroču glabāšanas atļauju saņemšanu un anulēšanu.

Komiteja akceptēja jautājumu par darba grupas izveidošanu sarunām par brīvās tirdzniecības līgumu ar Slovēnijas Republiku. To steidzamā kārtā nosūtīs izskatīšanai šodienas valdības sēdē.

Akceptēts MK rīkojuma projekts “Par Latvijas būvnormatīvu LBN 201–95 “Ugunsdrošības normas” apstiprināšanu”.

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Ar nelieliem labojumiem komiteja pirmdien apstiprināja noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 1995. gada 31.marta noteikumos nr.84 “Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu””. Šis nolikums nosaka maksu par prefenciālo preču izcelsmes sertifikātu divu latu apmērā, par preču izcelsmes noteikšanu — Ls 10 un personīgā preču izcelsmi apstiprinošā zīmoga izsniegšanu — Ls 4. Noteikumi stāsies spēkā ar šī gada 10.septembri.

Tika izskatīts likumprijekts “Par norēķiniem ar nepārspētās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”, bet tajā vēl būs labojumi.

Tika apstiprināts noteikumu projekts “Par rudzu cenas noteikšanu zemes izpirkšanai un kompensācijai par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos”. Šis projekts paredz samaksai par īpašumā piešķirto zemi un kompensācijas apmēram par bijušo zemes īpašumu lauku apvidus aprēķināšanai noteikt rudzu cenu — 53 lati par tonnu.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par denacionalizēto uzņēmumu iepērkamās valsts daļas pārdošanu”. Tas paredz, ka Valsts īpašuma fonds pārdod tā pārziņā esošo un pielikumā minēto denacionalizēto uzņēmumu īpašniekiem izpērkamo valsts mantas daļu un izpārdošanas rezultātā iegūtos līdzekļus pēc pārdošanas izdevumu segšanas ieskaitīt privatizācijas fondā. Valsts akciju sabiedrībai “Privatizācijas aģentūra” atvērt privatizācijas sertifikātu uzkrāšanas kontu norēķiniem par uzņēmumu izpērkamo valsts daļu un nodrošināt privatizācijas sertifikātu maksājumu un uzskaites kontroli.

Valsts īpašumā tiks saglabāta un nodota Valsts īpašuma fonda vadījumā Valsts ieņēmumu dienesta vajadzībām ēka Rīgā, Lomonosova ielā 9, nekustamais īpašums Valmierā, Bastiona ielā 24, tiks nodots Zemkopības ministrijas Valsts meža dienestam, Dobeles pilsētas pašvaldībai pēc reģistrācijas zemesgrāmatā, pašvaldības īpašumā pāries valsts nekustamais īpašums Cēsu rajona Mores pagastā Dobeles rajona Dobeles pašvaldībai nodos nekustamo īpašumu Dobelē, Bērzes un Lauku ielā.

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Pirmdien, 4. septembrī, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja likumprojektu “Par informācijas atklātību”. Likums informāciju dala trijās grupās: vispārpieejama, konfidenciāla un valsts noslēpums. Informāciju, kas atzīstama par valsts noslēpumu, nosaka Ministru kabinets, konfidencialitātes statusu ir tiesīgs piešķirt informācijas autors vai iestādes vadītājs. Likumprojektā ir iestrādātas normas, kas kavēs piešķirt informācijai konfidencialitātes statusu, lai kādas personas vai iestādes interesēs slēptu pārkāpumus vai darba neefektivitāti. Tiek noteikti arī uzņēmējdarbības un fizisko personu privātās dzīves noslēpumi un konfidencialitāte.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par likuma “Par Latvijas valsts karogu” piemērošanu, valsts karoga izgatavošanu un lietošanas kārtību”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!