• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1995., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 269

Grozījums Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos nr.84 "Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu"

Vēl šajā numurā

08.09.1995., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas ārlietu ministru tikšanos

Dodoties uz Moldovu oficiālā vizītē, Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs Maskavā tikās ar Krievijas ārlietu ministru Andreju Kozirevu. Notika lietišķa saruna par abu valstu divpusēju attiecību intensificēšanu laikā, kad Latvija aktīvi integrējas Eiropas un transatlantiskajās struktūrās.

Andrejs Kozirevs atzīmēja, ka Krievijas un Latvijas attiecībām jābūt kaimiņvalstu cienīgām, un pozitīvi vērtēja neatkarības laika posmā panākto šajā jomā.

Ārlietu ministrs V.Birkavs pauda Latvijas principiālo prasību par Krievijas Federācijas bruņoto spēku izvešanas līgumu paketes pilnīgu izpildi.

Ņemot vērā to, ka Krievijā pretrunīgi skaidro cilvēktiesību situāciju Latvijā, Valdis Birkavs sarunā ietvēra patiesā stāvokļa vērtējumu Latvijā. Krievijas ārlietu ministrs tika informēts par Cilvēktiesību biroja izveidi Rīgā, kā arī par īpašuma un vēlēšanu tiesībām.

Abas puses pārrunāja problēmu loku, kas saistīts ar nelegālo imigrāciju un nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanas līguma noslēgšanu starp abām valstīm. Latvijas puse akcentēja nepieciešamību jau vistuvākajā laikā vienoties par pamatprincipiem, kas ļautu turpināt iesākto darbu šajā virzienā.

Sarunas laikā tika izvērtēta arī pašreizējā situācija tirdznieciski ekonomiskajā sadarbībā starp abām valstīm un iespējas to uzlabot. Tika izteika vēlme precīzi fiksēt tirdzniecisko režīmu starp abām valstīm, balstoties uz 1992. gada 28. oktobrī Maskavā parakstītā “LR valdības un KF valdības nolīguma par LR un KF tirdzniecisko attiecību principiem” nosacījumiem. Krievijas puse apliecināja ieinteresētību tirdzniecisko sakaru intensificēšanā.

Vēlreiz tika atgādināta nepieciešamība pēc iespējas ātrāk tikties Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas vadītājiem vicepremjeru līmenī Rīgā, lai sekmētu abu valstu ekonomisko, politisko un kultūras sadarbību.

Tūlīt pēc tikšanās Valdis Birkavs izlidoja uz Kišiņevu.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!