• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - vakar Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.1995., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 10.maija noteikumos nr.101 "Par valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstu"

Vēl šajā numurā

13.09.1995., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs — vakar Somijā

Pēc Somijas parlamenta spīkeres Rītas Osukainenas uzaicinājuma oficiālā vizītē Somijā uzturas Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs.

Somija ir viena no aktīvākajiem Latvijas sadarbības partneriem kā ekonomikas un kultūras jomā, tā arī realizējot Latvijas attīstībai nozīmīgus projektus.

Vakar, 12. septembrī, A.Gorbunovs tikās ar R.Osukaineni, kas šopavasar apmēram mēnesi pirms parlamenta vēlēšanām Somijā ierādās oficiālā vizītē Latvijā. Tāpēc sarunas galvenā uzmanība bija veltīta jautājumiem, kas saistīti ar Somijas pieredzi valdības sastādīšanā. Kā uzsvēra R.Osukainena, vislielākās problēmas Somijā ir bezdarbs un valsts parāds, ar ko nevarēja nerēķināties politiķi, veidojot valdību. Ekonomiskā situācija valstī bija noteicošais, kas vienoja parlamentu. Rezultātā sastādīja, tā saucamo “varavīksnes” valdību. Tās pamatu veido sociāldemokrāti (63 no 200 vietām parlamentā), bet tajā pārstāvētas arī cita spektra partijas.

Nozīmīga vieta sarunu laikā tika veltīta Somijas pieredzei ceļā uz Eiropas Savienību, kā arī valdības un jo īpaši parlamenta lomai pēc Somijas iestāšanās ES. Somija arī turpmāk palīdzēs procesā, kas Latvijai ejams līdz iestājai ES, kā arī pēc tam, teica R.Osukainena.

Vakar pusdienas laikā Saeimas priekšsēdētājs tikās ar Helsinku pilsētas valdes priekšsēdētāju Savi Rihtniemi, kas, sveicot Latvijas delegāciju vecajā Rātsnamā, uzsvēra: mūs vieno kultūra, tirdzniecības sakari, arī draudzība starp tautām. Tikšanās dalībnieki pārrunāja iespējamo kuģa satiksmi starp Rīgu un Helsinkiem, sprieda par 2000. gadu, kad Helsinki būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, arī par ekonomikas un sociālajām problēmām, proti, bezdarbu, un kā šos jautājumus risina pilsēta.

Pēc tam sekoja A.Gorbunova vizīte pie Somijas prezidenta Marti Ahtisāri, kas atzinīgi novērtēja savu viesošanos Latvijā. Arī M.Ahtisāri dalījās Somijas pieredzē valdības sastādīšanā, kā arī apliecināja Somijas atbalstu Latvijas ceļā uz Eiropas Savienību.

Vakar pēcpusdienā Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs pēc Latvijas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Somijā Annas Žīgures ielūguma piedalījās Latvijas vēstniecības ēkas atklāšanā.

Latvijas delegācija Rīgā atgriežas šodien, 13. septembrī.

Ināra Pomere,
Saeimas ziņu dienesta vadītāja
(no Helsinkiem)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!