• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iznākusi žurnāla "Latvijas Vēsture" 3.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.1995., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc 12 dienām - vēlēsim savu 6.Saeimu

Vēl šajā numurā

19.09.1995., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iznākusi žurnāla "Latvijas Vēsture” 3.burtnīca

Neuzbāzīgi, bet spilgti iznācis Latvijas Universitātes žurnāla "Latvijas Vēsture" kārtējais numurs, kuru pamatā veido augstskolas akadēmiskie spēki. Turklāt biezāks nekā parasti: acīm redzot, vairāk nekā parasti pievēršoties īpašajai politiskajai aktualitātei — 6.Saeimas vēlēšanām — un dodot pilnu reģistrēto politisko organizāciju (partiju) sarakstu ar izvērstu informāciju par Demokrātiskās partijas “Saimnieks”, apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”, Latvijas Tautas frontes, savienības “Latvijas ceļš", Latvijas Nacionāli konservatīvās partijas LNNK un Latvijas Zaļās partijas deputātu kandidātiem (ar foto) un programmām.

Taču pamatā, bez šaubām, — vēsturiskie apcerējumi un darbības. Pirmām kārtām, Heinriha Stroda unikālie meklējumi Vatikāna slepenajā arhīvā. Tur strādājot, Latvijas profesoram arī iznākusi vienreizēja tikšanās ar pašu Pāvestu, par ko mūsu zinātnieka kautrības dēļ informācija nav manīta plašākā presē. Tāpēc "Latvijas Vēstnesis" atļaujas to pārpublicēt saviem lasītājiem un ievietot arī Heinriha Stroda pārskatu par šo arhīvu, atmetot vienīgi profesionālās atsauces, kuras profesionāļi, dabiski, meklēs oriģinālā.

Pārējais rakstu vidū: Raisa Denisova — "Antropoloģiskās liecības par baltu ciltīm 1.gadu tūkstotī pēc Kristus", Aivars Stranga — "Latvijas ārējā tirdzniecība 30.gadu nogalē: ārējās politikas saimnieciskie aspekti", Andrievs Ezergailis — "1941.gada vācu ienākšana Latvijā — tradicionāla vai īpaša okupācija?", Ojārs Niedre — "Pretošanās kustība Latvijā 60. un 70.gados”, Ņubova Zīle — “Latvijas atmodas ceļš (1986. — 1991.)", Uldis Neiburgs — "Latviešu leģiona tēma vēstures literatūrā”, Harijs Tumans — “Eposs un sabiedrības organizācija senajā Grieķijā", Jānis Neilands — "Par čigānu holokaustu Latvijā" un citi materiāli, kā arī atklātībā izcelti slepeni un pilnīgi slepeni dokumenti. Jācer, ka "Latvijas Vēstures" redakcija atļaus atsevišķus no šiem materiāliem pārpublicēt oficiālajā laikrakstā, un tad ar tiem varēsim iepazīstināt arī Jūs — "Latvijas Vēstneša” lasītājus.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!