• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā pirmdien, 18.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.1995., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

19.09.1995., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputātu jautājumi

Dokuments nr.1054

Par Latvijas Privatizācijas aģentūras darbību

Ministru kabinetam

Valdība ar Privatizācijas aģentūras starpniecību veic ekonomiski un stratēģiski svarīgu valsts uzņēmumu privatizāciju. Latvijas tautsaimniecības patstāvības nostiprināšanai īpaši svarīgi ir atbrīvoties no okupācijas laika mantojuma.

Lūdzam sniegt atbildi uz šādiem jautājumiem:

1. Vai privatizēto valsts uzņēmumu īpašnieku vidū ir fiziskas personas, kas ir bijušās PSRS pilsoņi vai Krievijas pilsoņi? Kāda daļa no viņiem ir bijušie PSKP un VDK algotie darbinieki vai bijušās PSRS armijas virsnieki? Vai privatizēto valsts uzņēmumu īpašnieku vidū ir juridiskas personas, starp kuru akcionāriem ir iepriekšminēto valstu pilsoņi un bijušie PSKP un VDK darbinieki, PSRS armijas virsnieki?

2. Kādas algas saņem Privatizācijas aģentūras darbinieki? Vai viņi saņem piemaksas par privatizētajiem uzņēmumiem? Kāds ir šo piemaksu lielums un no kā tas ir atkarīgs?

3. Vai vienmēr un kā notiek privatizējamo uzņēmumu darbinieku informēšana par gatavojamo privatizāciju?

Lūdzam sniegt arī sekojošu informāciju:

1. Privatizācijas aģentūras atskaiti par privatizētajiem uzņēmumiem, norādot privatizētāju — fizisko personu pilsonību un juridisko personu kapitālu, tā sadalījumu starp īpašniekiem un īpašnieku pilsonību.

2. Privatizācijas aģentūras atskaiti par privatizācijā iegūto līdzekļu izlietojumu.

3. Atskaiti par valsts uzņēmumiem, kuru privatizāciju pašlaik veic vai gatavo Privatizācijas aģentūra.

Saeimas deputāti: M.Grīnblats, A.Pētersons,
1995.gada 13.septembrī J.Straume, O.Grīgs, I.Dāliņš

 

Dokuments nr.1055

Par atbildēm uz Siguldas skolotāju vēstuli

Izglītības un zinātnes ministram J.Gaigala kungam

Pie mums griežas Siguldas 1.pamatskolas direktors V.Mačs, kurš nav saņēmis atbildes uz Siguldas skolu 116 skolotāju vēstuli, kas reģistrēta IZM kancelejā 1995.gada 25.janvārī un nodota IZM Vispārējās izglītības departamenta direktoram A.Baumanim, un uz vēstuli jums, kas reģistrēta IZM kancelejā 1995.gada 9.augustā. Savukārt uz vēstuli, kas adresēta Latvijas Republikas Ministru prezidentam M.Gailim, finansu ministram A.Piebalgam un izglītības un zinātnes ministram J.Vaivadam un nodota Ministru kabinetā 1995.gada 28.aprīlī, ir saņemta nepilnīga atbilde no IZM Vispārējās izglītības departamenta direktora A.Baumaņa.

Pieprasām paskaidrot, kāpēc atbilžu nesniegšanas gadījumos tiek pārkāpts likums "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās", kura 8.pants valsts vai pašvaldības institūcijai uz rakstisku iesniegumu, sūdzību vai priekšlikumu liek atbildēt 30 dienu laikā pat tad, ja ir nepieciešama papildu pārbaude vai papildu ziņas, kā arī aicinām sniegt atbildes pēc būtības uz šiem jautājumiem, kuri interesē ne jau tikai Siguldas skolotājus.

Saeimas deputāti: M.Grīnblats, A.Pētersons,
1995.gada 13.septembrī J.Straume, O.Grīgs, I.Dāliņš

Dokuments nr.1057

Par pašvaldību līdzekļiem bankas "Baltija" sakarā

Ministru prezidentam M.Gaiļa kungam

Finansu ministrei I.Sāmītes kundzei

Saspringtā situācija valsts budžetā rada nepieciešamību kardināli pārskatīt daudzus iepriekš plānotos izdevumus valsts mērogā. Taču vairākās pašvaldībās, kuru līdzekļi jau no maija mēneša ir iesaldēti bankā "Baltija", šī situācija ir vēl smagāka. Lai veiktu savas funkcijas (tai skaitā veselības aprūpi), vairākas pašvaldības jūlija mēnesī bija spiestas ņemt aizdevumus ar Finansu ministrijas starpniecību no Starptautiskā valūtas fonda līdzekļiem. Kā garantiju aizdevumu atdošanai bija dotācijas atbilstoši likumam "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1995.gadam". Tā, piemēram, Alūksnes rajons ir saņēmis III ceturksnī atbilstoši likumam dotācijas vidēji 47 procentu apjomā, un tagad tam paralēli savu funkciju veikšanai vēl jādomā, kā atdot parādu.

Mēs vēlētos saņemt atbildi uz sekojošiem jautājumiem:

1. Kādēļ, neizdarot grozījumus likumā "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1995.gadam", ir samazinātas dotācijas pašvaldībām?

2. Kādus papildu pasākumus veiks valdība, lai stabilizētu to pašvaldību darbu, kuras zaudējušas līdzekļus bankā "Baltija".

Deputāti: A.Ameriks, J.Jurkāns, L.Stašs,
1995.gada 14.septembrī I.Bukovskis, L.Kuprijanova

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!