• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Savienības vēstnieks Haime Kavanilja I. Hunkers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.1995., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konference par ieroču lietošanas ierobežošanu

Vēl šajā numurā

27.09.1995., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Savienības vēstnieks Haime Kavanilja I. Hunkers

Vakar, 26.septembrī, pie Latvijas Valsts prezidenta atvadu vizītē ieradās Eiropas Savienības vēstnieks LR Haime Kavanilja I.Hunkers (attēlā — 1. lpp. pa labi). Sarunas gaitā tika apspriestas LR izredzes integrēties ES. Attiecībā uz G.Ulmaņa izteiktajām bažām par to, ka palēninājies integrācijas process, vēst-nieks uzsvēra: ES valstis ir noteikti izteikušās par ES paplašināšanos un Latvijai nebūtu jāraizējas par šī procesa gaitu un ietekmi uz to no ārpuses, jo tā ir ES iekšējā lieta. Baltijas valstu uzņemšana ES ir politiska nepiecie-šamība, jo ES paplašināšana nav tikai izdabāšana atsevišķām valstīm, bet gan visa Eiropas kontinenta drošības jautājums.

Apspriesta tika arī ES galotņu neoficiālā tikšanās Maljorkā. Tur valstu vadītāji vienojušies, ka starpvaldību konference varētu sākties 1996.gada otrā pusē un ilgtu vienu gadu. Viens no svarīgākajiem šīs konferences jautā-jumiem būs ES institucionāla reforma sakarā ar jaunu valstu uzņemšanu. Bez tam LR Valsts prezidents izteica vēlmi dot Latvijai iespēju piedalīties Madrides ES galotņu konferencē novērotāja statusā. Sarunas nobeigumā vēstnieks informēja Valsts prezidentu par savu turpmāko darbu Kolumbijā, kur viņš nozīmēts par ES vēstnieku.

Saeimas ziņu dienests, E.P.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!