• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.1995., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 26.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

27.09.1995., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Pirmdien, 25.septembrī, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi projektu papildinājumiem un grozījumiem Ministru kabineta noteikumu projektā “Par fizisko personu noguldījumu akciju sabiedrības “Banka Baltija” filiālēs kompensāciju”. Tie paredz, ka nākamā kompensāciju izmaksa, sākot ar 1995.gada 10.oktobri, tiks veikta BB filiālēs Aglonā, Baldonē, Dagdā, Kandavā, Limbažos, Ogrē un Saldū.

Komiteja piekritusi papildinājumiem MK noteikumos, kuri reglamentē tirdzniecību Latvijas tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos. Tie paredz, ka vietējā pašvaldība var atļaut tirgoties ar importa precēm arī zem nojumēm un teltīs, ja konkrētajā tirgū nepietiek slēgtu tirdzniecības vietu. Taču šāda tirdzniecība būs atļauta tikai līdz 1996.gada 1.aprīlim (izmantojot arī elektroniskos kases aparātus). Turklāt pašvaldībām līdz 1995.gada 1.novembrim vajadzēs iesniegt rajona VID grafiku tirgus labiekārtošanas darbiem.

Parakstīšanai akceptēts Latvijas un Itālijas valdību nolīguma “Par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu” projekts. Pēc līguma parakstīšanas un ratifikācijas tiks veicināti pasažieru un kravu pārvadājumi starp abām valstīm, saņemot atbrīvojumu no ceļu nodokļa un ar pārvadājumiem saistītajiem nodokļiem.

Komiteja akceptējusi arī projektu grozījumiem likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”. Tie paredz VID sastāvā izveidot Muitas tarifu un preču klasifikācijas departamentu, kas izstrādās priekšlikumus muitas nodokļa un muitas maksājumu jomā, ierosinās grozījumus ar muitu saistītajos tiesību aktos un muitas tarifu likmēs.

Izskatīšanai MK sēdē akceptēts projekts grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” un “Par 1937.gada 22.decembra zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību”. Grozījumu mērķis ir vienkāršot īpašumu reģistrāciju zemesgrāmatā uz valsts vai pašvaldību vārda.

MK konceptuālai apspriešanai komiteja nolēmusi nosūtīt rīkojuma projektu par līdzekļu piešķiršanu Preiļu rajona Aglonas pagastam 16 697 latu apmērā.

Konceptuāli izskatīts likumprojekts “Par Latvijas tautsaimniecības koordināciju”, kura uzdevums ir noteikt valsts ekonomiskās politikas pamatmērķi, valsts lomu un ekonomiskās regulēšanas instrumentus, ekonomiskās attīstības un stabilitātes kritērijus, kā arī Valsts ekonomiskās padomes un Ekonomiskās konsultatīvās padomes izveidošanu un darbību.

MK akceptam nolemts nodot noteikumu projektu “Par Skultes ostas robežu noteikšanu”, saskaņā ar kuru ostas kopējā platība būs 62,7 hektāri (zeme — 59,2 ha, ūdeņi — 3,5 ha).

Konceptuāli akceptēts MK rīkojuma projekts par nekustamā īpašuma Rīgā, Dzirnavu ielā 46, saglabāšanu valsts īpašumā. Čpašums sastāv no zemes gabala, uz kura atrodas ēka (tajā izvietojusies Rīgas Lietišķās mākslas koledža, J.Mediņa mūzikas koledža un Kultūras akadēmijas Teātra fakultāte), dzīvojamā ēka un garāža. Savukārt Ventspils pilsētas domes īpašumā paredzēts nodot Ventspils tirdzniecības ostas 20 sociālos objektus — dzīvojamās mājas un katlu māju.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!