• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 26.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.1995., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums nr.69

Par Latvijas Republikas ģenerālprokurora protestu

Vēl šajā numurā

27.09.1995., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 26.septembra sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē tika akceptēti grozījumi noteikumos par fizisko personu noguldījumu kompensāciju bankas “Baltija” filiālēs. Noteikts, ka ar šā gada 10.oktobri sākas kompensāciju izmaksas līdz 200 latiem bankas “Baltija” filiāļu noguldītājiem Aglonā, Baldonē, Dagdā, Kandavā, Limbažos, Ogrē un Saldū.

Akceptēti noteikumi par medību šaujamieročiem, kuri nosaka šaujamieroču iegādes, reģistrācijas, pārreģistrācijas, ievešanas un izvešanas, uzskaites, lietošanas atļaujas izsniegšanas un anulēšanas kārtību. Saskaņā ar noteikumiem tiesības iegādāties un reģistrēt gludstobru šaujamieročus ir LR iedzīvotājiem, kuriem ir mednieka apliecība un kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Iegādāties un reģistrēt vītņstobru medību šaujamieročus ir tiesīgi iedzīvotāji, kas sasnieguši 21 gada vecumu un kuriem ir vismaz trīs gadu mednieka stāžs. Atļaujas medību šaujamierošu lietošanai izsniegs valsts policijas iestādes.

Sakarā ar to, ka vairāk nekā 70 tūkst. privatizācijas sertifikātu pretendentu, it īpaši ārvalstīs dzīvojošie Latvijas pilsoņi līdz šim nav paspējuši atvērt privatizācijas kontus bankās, apstiprināti grozījumi privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un privatizācijas sertikātu kontu atvēršanas termiņiem. Līdz šim valdība bija noteikusi, ka privatizācijas konti bija jāatver līdz šā gada 15.augustam.

MK sēdē akceptēja grozījumus noteikumos par tirdzniecību Latvijas tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos. Saskaņā ar tiem pašvaldībām līdz šī gada 1.novembrim jāiesniedz sava rajona Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodaļā grafikus par to teritorijā esošo tirgu labiekārtošanas darbu veikšanu, lai ar 1996.gada 31.martu tirgos varētu nodrošināt tirdzniecību stacionārajās tirdzniecības vietās ar Latvijas nepārtikas un importa precēm, izmantojot kases aparātus. Līdz 1996.gada 31.martam tirgus administrācija pēc saskaņošanas ar attiecīgo pašvaldību un VID nodaļu var piešķirt juridiskajām personām tiesības izmantot tirdzniecības vietas zem nojumēm un teltīs tirdzniecībai ar importa precēm, izmantojot kases aparātus, ja attiecīgajā tirgū nepietiek slēgtu stacionāru tirdzniecības vietu. Līdz iepriekšminētajam termiņam fiziskajām personām tirgos atļauts tirgoties ar Latvijā ražotajām precēm, ja saņemta ar VID saskaņota pašvaldības atļauja un ja ir samaksāta tirdzniecības valsts nodeva.

Sēdē akceptēja liftu uzbūves un drošības ekspluatācijas noteikumus. Tajos teiktas drošības prasības, kuras jāievēro liftu izgatavotājiem un lietotājiem, lai pasargātu cilvēkus no nelaimes gadījumiem lifta iekārtas un pārvadājamās kravas no bojājumiem.

Valdība izdevusi rīkojumu par kārtējo XXII Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XII Deju svētku sarīkošanu no 1998.gada 30.jūnijam līdz 5.jūlijam.

Ar MK lēmumu Latvijas pilsonībā uzņemti 199 valsts iedzīvotāji. Tāpat Iekšlietu ministrijai pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju līdz 1.novembrim uzdots sagatavot MK noteikumu projektu par nepilsoņu pasu izsniegšanas kārtību, kā arī kārtību kādā no apgrozības izņemamas bijušās PSRS ārzemju un iekšzemes pases. Savukārt līdz 10.oktobrim jāsagatavo grozījumi nolikumā par LR ieceļošanas vīzām un to izsniegšanas kārtību, paredzot, ka atgriešanās garantijām Latvijā dzīvojošiem nepilsoņiem jābūt ilgtermiņa, daudzkārtējām un bez maksas, bet ar atgriešanās garantijas saņemšanu saistītajām formalitātēm — maksimāli vienkāršotām.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!