• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - Šveices vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.1995., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā - Portugāles vēstnieks

Vēl šajā numurā

28.09.1995., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pie Saeimas priekšsēdētāja — Šveices vēstnieks

Vakar, 27. septembrī, iepazīšanās vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova ieradās Šveices ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Pjērs Lusirī.

Anatolijs Gorbunovs apliecināja cieņu un pateicību Šveicei par sniegto palīdzību Latvijai tās neatkarības atjaunošanas laikā — gan par atbalstu starptautiskajās organizācijās, gan konkrēto palīdzību veselības aizsardzības un izglītības jomā. Saeimas priekšsēdētājs atzina: ārvalstu vēstnieki, kuri darbojās Latvijā šajā sarežģītajā laikā, tai skaitā Pjēra Lusirī priekšgājējs, Šveices ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Gaudencs Rufs, faktiski bija Latvijas pirmie padomnieki, iedrošinātāji un cerības uzturētāji.

Pārrunājot sadarbību starptautiskajās organizācijās, sarunas biedri īpaši pievērsās EDSO, kuras prezidējošā valsts nākošgad būs tieši Šveice. Kā atzīmēja Pjērs Lusirī, laikā, kad Eiropā izveidojusies jauna situācija un radušās jaunas problēmas, EDSO ir jāatrod savs ceļš, taču tā vienmēr darbosies savu dalībvalstu labā. Anatolijs Gorbunovs sarunas gaitā uzsvēra, ka Latvija pozitīvi vērtē EDSO lomu, jo, tieši pateicoties EDSO Helsinkos parakstītajai rezolūcijai, Latvija un Baltija kopumā varēja atrisināt sev tik būtisko problēmu — Krievijas karaspēka izvešanu no Baltijas

Saeimas priekšsēdētājs un Šveices vēstnieks pārrunāja abu valstu gatavošanos tuvējām vēlēšanām un politisko spēku sadalījumu. Kā atzina Pjērs Lusirī, arī ārēji tik mierīgā valstī kā Šveicē pirms vēlēšanām, kas notiks oktobrī, valda zināms satraukums koalīcijas valdību veidojošo politisko partiju vidū. Anatolijs Gorbunovs atzina, ka Latvijai būtu lietderīgi iepazīties ar Šveices pieredzi, tās parlamenta frakciju un komisiju darbību, intensificējot abu valstu parlamentāros sakarus.

Irīna Korņiļjeva,
Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!