• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar Rīgā, godinot Latvijas atbrīvošanas cīņu vadītāju pulkvedi Jorģi Zemitānu sakarā ar piemiņas zīmes atklāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.1995., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījuma projekts Latvijas Kriminālprocesa kodeksā

Vēl šajā numurā

28.09.1995., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Piemiņas zīme ir daudz vairāk nekā akmens. Tā ir mūsu ticība”

Vakar Rīgā, godinot Latvijas atbrīvošanas cīņu vadītāju pulkvedi Jorģi Zemitānu sakarā ar piemiņas zīmes atklāšanu

WPEF.JPG (26469 BYTES) WPE10.JPG (33458 BYTES)

WPE11.JPG (24615 BYTES)

Vakar, 27.septembra pēcpusdienā Rīgā, laukumā, kam atdots pulkveža Jorģa Zemitāna (1873—1928) vārds, tika atklāts un iesvētīts tēlnieces Gunas Zemītes iecerētais un viņas līdzbiedru akmeņkaļu veidotais piemineklis leģendārajam Latvijas neatkarības cīnītājam Jorģim Zemitānam. Tas ir pirmais piemineklis Latvijas galvaspilsētā, kas uzstādīts pēc neatkarības atgūšanas. Notikums bija pulcinājis ne vien Latvijas armijas un zemessardzes pārstāvjus, Vidzemes priekšpilsētas vadību, piemiņas akmeņa veidotājus un citas oficiālas personas, bet arī daudzus apkārtnes iedzīvotājus. Svinīgo sarīkojumu vadīja aktieris Harijs Liepiņš un ar dziesmām kuplināja vīru koris “Tēvzeme”.

Pieminekļa atklāšanā Valsts prezidents Guntis Ulmanis teica:

—Esmu vienmēr izjutis lepnumu, kad tiekos ar Latvijas karavīriem, kad man ir tas gods viņus sveicināt un just viņu balsīs pārliecību un apņēmību. To es saku, domādams par Jorģi Zemitānu. Mēs atgriežamies savā ikdienā caur smagu darbu, caur dziļām pārdomām, caur šaubām, kritiku un neticību. Taču es ticu, ka Latvija iet pareizu ceļu, ticu, ka Latvija būs mūžīga. Pulkvedis Zemitāns ticēja Latvijai un atdevai tai visu savu dzīvi. Bet reizē ar triumfu viņš piedzīvoja arī traģēdiju. Jorģim Zemitānam netika savā laikā parādīts tas gods un atzīti viņa panākumi, ko viņš bija un ir pelnījis. Šī piemiņas zīme ir daudz vairāk nekā akmens, tā ir mūsu ticība. Esmu lepns par jums, kas šo zīmi veidojuši, kas šo piemiņas zīmi uzstādījuši. Tā ir zīme, ka mēs dzīvosim un būsim stipri.

Valsts prezidenta preses dienests, K.G.
Foto: Indulis Spuldzenieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!