• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Esam uz sliekšņa: nāk 6.Saeima, un 5.Saeima strādā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1995., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas augstākais apbalvojums - apbalvoto rokās

Vēl šajā numurā

29.09.1995., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Esam uz sliekšņa: nāk 6.Saeima, un 5.Saeima strādā

Vakar, 28. septembrī, Latvijas Republikas 5. Saeima strādāja īpašā noskaņā — tā bija pēdējā darba diena pirms 6. Saeimas vēlēšanām, bet tajā pašā laikā ar apziņu, ka vēl daudz un cītīgi jāstrādā, līdz jaunais parlaments sāks darbu. Tāpēc arī varak trešajā lasījumā tika pieņemti pieci likumprojekti: “Grozījumi likumā “Par tiesu varu””, “Par dzīvokļa īpašumu”, “Grozījumi likumā “Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli””, “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darba apturēšanas kārtību””, “Grozījumi likumā “Par izlozēm un azartspēlēm”” un “Grozījums likumā “Par augu škirņu aizsardzību””. Savukārt otrajā lasījumā pieņema likumprojektu “Par valsts nozīmes izglītības, kultūras un zinātnes objektiem pilsētās “. Un pirmajā lasījumā kā steidzamu pieņēma likumprojektu “Par atsevišķu kredītiestāžu maksātnespējas, bankrota un likvidācijas lietu izskatīšanu tiesā”. Un tika ievēlēta Nacionālā radio un televīzijas padome deviņu cilvēku sastāvā: Aivars Berķis (60 balsis), Gunta Līdaka (56), Rihards Pīks (59), Velta Puriņa (44), Romāns Pussars (52), Ojārs Rubenis (56), Antons Seiksts (46), Helmī Stalta (63), Rolands Tjarve (54).

WPE24.JPG (23858 BYTES)
WPE25.JPG (5549 BYTES) WPE26.JPG (6830 BYTES) WPE27.JPG (5675 BYTES) WPE28.JPG (5094 BYTES)
WPE29.JPG (6744 BYTES) WPE2A.JPG (6065 BYTES) WPE2B.JPG (10184 BYTES)
WPE2C.JPG (5162 BYTES) WPE2D.JPG (19344 BYTES)

Bet “Latvijas Vēstneša” fotokorespondents Māris Kaparkalējs, kas ar savu kameru sekojis vai visām 5. Saeimas plenārsēdēm un nozīmīgākajām aktivitātēm, sagatvoja savas vizuālās liecības. Paturēsim atmiņā (no kriesās): 1. rindā — 5. Saeimas sekretāra biedre Irēna Folkmane, Saeimas sekretārs Imants Daudišs, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Aivars Berķis, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andrejs Krastiņš; 2. rindā — Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcijas vadītājs Aivars Kreituss, “Latvijas ceļa” frakcijas vadītājs Andrejs Panteļējevs, Latvijas Nacionālās neatkarības kustības frakcijas vadītājs Aleksandrs Kiršteins, Kristīgo demokrātu savienības frakcijas vadītāja Aida Prēdele; 3. rindā — frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai” vadītājs Māris Grīnblats, frakcijas “Līdztiesība” vadītājs Filips Stroganovs (fotografēts citureiz), Tautas saskaņas partijas frakcijas vadītājs Jānis Jurkāns un Tautsaimnieku politiskās apvienības frakcijas vadītājs Edvīns Kide (fotografēts citureiz); 4. rindā — Latvijas zemnieku savienības frakcijas vadītājs Andris Rozentāls un plenārsēžu zāle.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!