• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas augstākais apbalvojums - apbalvoto rokās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1995., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37014

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts karogu vēlēšanu dienās

Vēl šajā numurā

29.09.1995., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas augstākais apbalvojums — apbalvoto rokās

WPE2E.JPG (21760 BYTES) Vakar, 28.septembrī, Rīgas pilī Valsts prezidents Guntis Ulmanis apbalvotajiem pasniedza Triju Zvaigžņu ordeņus. Sveicot viņus, Guntis Ulmanis teica:

“Es sveicu jūs šajā vēsturiskajā vietā. Šajā vēsturiskajā dienā mēs esam jūs aicinājuši mūsu pils Baltajā zālē, gribētos teikt, atjaunotās pils, bet, kā redzat, šī zāle vēl izskatās tāda, kāda tā bija 1940.gadā, taču ir ļoti skaista, cēla. Šodien sveicu ordeņa kavalierus, kaut gan katram ordenim ir savs nosaukums. Ir ordeņa kavalieri, komandieri. Arī jūs esat ļoti dažādi savās profesijās, savā dzīves gājumā. Taču jūs vienmēr esat bijuši uzticīgi savai zemei. Jūs visos laikos esat domājuši, runājuši, rakstījuši, strādājuši, ar savu dzīvi apliecinot, ka darāt to cēla, liela mērķa labad, jo citādi jau cilvēks nevar sasniegt tās virsotnes, ko jūs esat sasnieguši. Šajā dienā, šajā brīdī jūs vieno tas, ka saņemat mūsu valsts augstāko apbalvojumu, kas ir izgājis garu ceļu — triumfa, lieguma un atkal atjaunots. Atjaunots pēc garām pārdomām, bet ar dziļu pārliecību. Un esmu pārliecināts, ka šodien cilvēki, kas saņem šo apbalvojumu Latvijā, ir to godam pelnījuši. Viņi apliecina Latvijas ticību nākotnei, rada pārliecību par Latvijas spēku. Sveicu jūs ar šo augsto apbalvojumu!”

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Skat arī “Spogulī” — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!