• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - studenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.1995., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 3. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

04.10.1995., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Pie Ministru prezidenta — studenti

Vakar, 3.oktobrī, Ministru kabineta Ministru prezidentu zālē galda vienā pusē sēdās Ministru prezidents Māris Gailis un izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals (otrajā a t t ē l ā) ar savu “komandu”, galda otrā pusē — (pirmajā a t t ē l ā no labās) Kristaps Blūms, Latvijas Universitātes studentu padomes priekšsēdētājs; Juris Poriņš, Rīgas tehniskās universitātes Studentu parlamenta prezidents; Jānis Vītiņš, Latvijas Medicīnas akadēmijas Studentu padomes priekšsēdētājs.

Šī saruna ar studentu pārstāvjiem notika pēc Ministru prezidenta iniciatīvas, lai kopīgi meklētu atrisinājumu studentu materiālajām problēmām. Sarunā tika izskatīti jautājumi — par studentu stipendijām un transporta izdevumu kompensāciju. Galvenie samezglojumi studentu kreditēšanā, kā izteicās Jānis Gaigals, ir nostādnē, ko īsti kreditēt. Vai kreditēt studijas, kā to dara ASV, vai studenta iztiku, kā tas notiek vairumā Eiropas augstskolu. Vēl Latvijā nav izstrādāta sistēma, kā no bijušā studenta atgūt kreditējumu. Tāpat tika pārspriesti jautājumi, kam jāpiešķir un kam nedrīkst piešķirt kredītus studijām, kāds varētu būt kredīta procents, cik ilgā laikā un kā būtu dzēšams studiju kredīts, kā arī akcentēta studentu pašpārvaldes loma un uzdevumi šo problēmu risināšanā.

Sarunas noslēgumā Ministru prezidents apsolīja, ka vēl šīs valdības laikā valdība izstrādās un apspriedīs Ministru kabineta noteikumus, kas reglamentēs stipendiju izmaksas un studentu kreditēšanas kārtību.

Vairis Ozols,
“LV” nozares redaktors
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!