• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par intelektuālā īpašuma aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1995., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zemkopju konkurss "Sējējs '95" Kurzemes novadā

Vēl šajā numurā

06.10.1995., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PĒC NOTIKUMA

Par intelektuālā īpašuma aizsardzību

Šīs nedēļas pirmajā pusē Varšavā notika starptautisks kolokvijs par cīņu pret “pirātismu” intelektuālā īpašuma jomā, ko PHARE programmas ietvaros bija noorganizējusi Eiropas Komisija. Kolokviju vadīja Eiropas Komisijas loceklis, iekšējā tirgus jautājumu komisārs profesors Mario Monri no Beļģijas, sadarbojoties ar Polijas kultūras ministru Kazimežu Deimeku un Polijas tieslietu ministru Jerži Jaškerņu.

Kolokvijā piedalījās izcilākie Rietumeiropas valstu eksperti autortiesību jomā — Starptautiskās Fonogrāfijas materiālu ražotāju federācijas ģenerāldirektors Nikolass Garnets no Lielbritānijas, Somijas valdības īpašais padomnieks Juka Līdess, Pasaules Tirdzniecības biroja Intelektuālā īpašuma un investīciju daļas vadītājs Adrians Otens no Šveices, Eiropas Parlamenta locekle, starptautisko autortiesību speciāliste Ana Palacio un vairāki citi augsta ranga autortiesību speciālisti. Kolovkija mājvietas zemi pārstāvēja pasaulē plaši pazīstamais poļu kinorežisors, starptautiskās apvienības “Eirovissioning” prezidents Kšištofs Zanusi un slavenais poļu komponists Edvards Palašs. Kolokvijā bija pārstāvētas praktiski visas Viduseiropas un Austrumeiropas valstis.

Kolokvija dalībnieki bija galvenokārt tieslietu un kultūras ministri vai šo ministriju vadošie speciālisti, kā arī atsevišķuvalstu autoritatīvāko preses izdevumu žurnālisti. Šis savā ziņā unikālais, sen gaidītais forums nebija atstājis vienaldzīgu arī mūsu valsti. Latviju Varšavas kolokvijā pārstāvēja Tieslietu ministrijas Starptautisko un salīdzinošo tiesību departamenta direktore Inese Krastiņa, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas konsultante Māra Franckēvica un “Latvijas Vēstneša” līdzstrādnieks. Daudzi no Varšavas kolokvijā diskutētajiem jautājumiem ir jo aktuāli arī mūsu valstij, īpaši nelegālā video un audio kasešu pavairošana, tirdzniecība ar tām un šādi tapušās produkcijas pārraidīšana komerckanālos, ignorējot autortiesības. Sakarā ar to “Latvijas Vēstnesis” savās slejās jaunnedēļ atgriezīsies pie Varšavas kolokvija, sniedzot ieskatu tā laikā notikušajās debatēs, kā arī publicējot kolokvija materiālus un citu valstu un starptautiskos tiesību aktus šajos jautājumos.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!