• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pirmais vēstnieks otrā lielākajā valstī Kanādā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.1995., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ungārijas Republikas prezidents - Latvijas Republikas prezidentam

Vēl šajā numurā

11.10.1995., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas pirmais vēstnieks otrā lielākajā valstī Kanādā

Vakar, 10.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pasniedza akreditācijas rakstu Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Kanādā Georgam Andrējevam (attēlos pa labi). Uzrunājot vēstnieku, prezidents atgādināja, ka šis laiks Latvijai tāpat kā citām valstīm, kas pēc sociālisma laika atgriežas Eiropā, ir grūts un sarežģīts. Tieši tāpēc jo svarīgāks kļūst vēstnieka darbs, sekmējot sakarus ar tādu demokrātisku un attīstītu valsti, kāda ir Kanāda. Kaut gan Kanādas un Latvijas attiecības Guntis Ulmanis atzīst par ļoti labām, tomēr kanādieši kopumā par Latviju zina ļoti maz.

Prezidents aicināja vēstnieku izmantot savu bagāto dzīves un darba pieredzi, tai skaita arī ārlietu jomā, lai abu valstu sakari balstītos uz pilnīgu informētību par Latviju, lai otras lielākās pasaules valsts — Kanādas — politikas un ekonomikas plānos būtu vieta arī mūsu valstij.

Neformālā sarunā pēc akreditācijas ceremonijas prezidents un vēstnieks pārrunāja pēcvēlēšanu situāciju Latvijā. Runājot par vēstniecību Otavā, abi bija vienisprātis, ka tā gūs panākumus, ja turpināsies sadarbība ar Kanādas latviešiem, kurus prezidents raksturoja kā izglītotus un inteliģentus cilvēkus, kas saprot Latvijas problēmas un atbalsta mūsu valsti, jo redz, ka spēj būt noderīgi.

Pēc akreditācijas, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Georgs Andrējevs teica, ka ir gandarīts, ka var atgriezties diplomātiskajā darbā, un ka viņa kandidatūra vēstnieka amatam ir pieņemama gan Latvijai, gan Kanādai.

Valsts prezidenta preses dienests Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!