• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā pēc Saeimas vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.1995., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātība un bezdarbs

Vēl šajā numurā

12.10.1995., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā pēc Saeimas vēlēšanām

Aizvadītās nedēļas nogalē Iekšlietu ministrijas Policijas departamentā notika preses konference, kurā piedalījās IeM PD Kārtības policijas priekšnieks Ivars Stūrainis, Ceļu policijas priekšnieks Aivars Grigulis, Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Dailis Lūks, IeM Izziņas departamenta priekšnieks Jānis Zalpēteris.

Preses konferences sākumā Kārtības policijas priekšnieks I.Stūrainis informēja, ka sestās Saeimas vēlēšanu process Latvijā kopumā aizritējis normāli, bez īpašiem krimināla un administratīva rakstura sabiedriskās kārtības pārkāpumiem. Par laimi, nepiepildījās policijas amatpersonu prognozes, ka vēlēšanu norisi varētu traucēt huligāniski noskaņotu anonīmu personu viltus draudi, uzspridzināt vēlēšanu iecirkņus. Vispārējās kriminogēnās situācijas stabilitāti valstī sekmēja operācija “Drošība”, ko policija kopā ar Zemessardzi īstenoja no 25. septembra līdz 2. oktobrim.

Preses konferencē Ceļu policijas priekšnieks A.Grigulis paziņoja, ka Latvija ceļu satiksmes negadījumu jomā pašlaik ieņem vienu no pirmajām vietām Eiropā. 1995. gada deviņos mēnešos notikuši 2985 negadījumi. Tajos cietuši 9640 cilvēki, tas ir par 629 cilvēkiem vairāk nekā analoģiskā laika posmā 1994. gadā.

Vairums avāriju autovadītāji izraisa alkohola reibumā. Ņoti satraucošs ir tas fakts, ka arvien biežāk šoferi, būdami alkohola reibumā, sēžas pie automašīnas stūres. Šā gada deviņos mēnešos par braukšanu dzērumā aizturēti 13 487 cilvēki, tas ir par 1986 cilvēkiem vairāk nekā attiecīgā laika posmā 1994. gadā. Šā gada deviņos mēnešos par atkārtotu automašīnas vadīšanu dzērumā aizturēti 2966 cilvēki, pret viņiem ir ierosinātas krimināllietas — šogad par satiksmes noteikumu pārkāpumiem ceļu policija aizturējusi 298 468 cilvēkus. 1994. gadā ceļu satiksmes negadījumos vidēji cieta katrs devītais Latvijas iedzīvotājs, 1995. gadā — katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs. Daudziem cilvēkiem, kas reibuma stāvoklī vada automašīnas, nav arī šofera tiesību. Šogad reibuma stāvoklī pie stūres aizturēti 3117 cilvēku, kam bija braukšanas tiesības un 10 370 cilvēku, kam to nebija. A.Grigulis piebilda, ka īpaši sarežģīts stāvoklis ceļu satiksmes drošības jomā ir Rīgā. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Ceļu policijas priekšnieks teica, ka sodu bardzības pastiprināšana varētu būt tikai viens no pasākumiem, kā novērst ceļu satiksmes negadījumus.

Preses konferences noslēgumā Izziņas departamenta priekšnieks J.Zalpēteris žurnālistus informēja, ka ierosināta krimināllieta pret prokuroru Armandu Stumbergu, kas līdz šim bija Haritonova lietas izmeklēšanas grupas vadītājs. Kā zināms, pagājušājā nedēļā prokurors A.Stumbergs pie kādas diennakts kafejnīcas vēl īsti nenoskaidrota incidenta laikā smagi ievainojis cilvēku. Pašlaik A.Stumbergs no dienesta pienākumu veikšanas ir atbrīvots.

Vēl Izziņas departamenta priekšnieks informēja, ka ar šā gada oktobri faktiski likvidēts IeM Izmeklēšanas departaments. Vēl tikai jāsakārto un jānodod prokuratūrai Izmeklēšanas departamenta savulaik ierosinātās krimināllietas. Tiesu reformas ietvaros Izmeklēšanas departamenta līdzšinējās funkcijas uzdots veikt Izziņas departamentam un prokuratūrai.

Viesturs Avots,

“LV” tieslietu nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!