• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
12. oktobra sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1995., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

5. oktobra sēde

Vēl šajā numurā

13.10.1995., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

12. oktobra sēde
Kopsavilkums

Saeima 3.lasījumā pieņēma likumprojektus:

— “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās””. (r.s.dok. nr.929; nr.2044; nr.2044a; nr.2044 b) Balsojums: 59 par, 2 pret, 2 atturas.

— “Par Aglonas svētvietu”. (r.s.dok. nr.1063; nr.2059) Balsojums: 40 par, 2 pret, 14 atturas.

 

Saeima 2.lasījumā kā steidzamus pieņēma

likumprojektus:

— “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””. (r.s.dok. nr.811; nr.913; nr.913a) Balsojums: 46 par, 1 pret, 6 atturas.

— “Par starptautisko konvenciju par preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu”. (z.s.dok. nr.275; r.s.dok. nr.2035) Balsojums: 54 par, 1 pret, 3 atturas.

 

Saeima 1.lasījumā kā steidzamu pieņēma

likumprojektu:

— “Grozījumi likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””. (r.s.dok. nr.2051; nr.2051a) Balsojums par steidzamību: 52 par, 2 pret, 2 atturas; balsojums par 1.lasījumu: 51 par, 2 pret, 1 atturas.

 

Saeima pieņēma lēmumu:

— “Par Latvijas Saimnieciskās tiesas priekšsēdētāja vietnieka Z.Špengeļa atbrīvošanu no amata”. (r.s.dok. nr.2056) Balsojums: 56 par, 0 pret, 3 atturas.

 

Saeima noklausījās

LR veselības valsts ministra P.Apiņa atbildi uz deputātu A.Prēdeles, P.Putniņa, A.Rugātes, A.Rozentāla un U.Lakševica jautājumu par stomioperēto invalīdu aprūpei piešķirto līdzekļu (Ls 250 000) izlietojumu. (r.s.dok. nr.2055)

 

Saeima nodeva komisijām likumprojektus:

— “Grozījumi likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu””.(r.s.dok. nr.2057; nr.2057a) Nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai.

— “Grozījumi likumā “Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību””. (r.s.dok. nr.2058; nr.2058a) Nodots Juridiskajai komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi”. (r.s.dok. nr.2065; nr.2065a) Nodots Ārlietu komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības līgumu par gaisa satiksmi”. (r.s.dok. nr.2064; nr.2064a) Nodots Ārlietu komisijai.

— “Par Latvijas Republikas un Portugāles Republikas līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību”. (r.s.dok. nr.2063; nr.2063a) Nodots Ārlietu komisijai.

Saeimas ziņu dienests

Stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 5. Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! Lūdzu, ieņemiet savas vietas. Saeimas 12. oktobra sēdi paziņoju par atklātu. Atgādināšu jums, ka sēde tika slēgta, mēs izskatījām likumprojektu “Grozījumi likumā “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā”” . Divas reizes balsojot, nebija kvoruma, un sēdes vadītājs saskaņā ar Kārtības rulli sēdi slēdza. Tātad tagad saskaņā ar Prezidija lēmumu šī sēde ir izsludināta un atklāta, un Prezidijā ir divi iesniegumi — frakcijas “Latvijas ceļš” deputāti saskaņā ar Kārtības ruļļa 52. pantu lūdz atlikt likumprojekta “Grozījumi likumā “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā”” izskatīšanu. 20 deputāti: Krištopans, Elferts, Zvaigzne, Pavlovskis, Indulis Bērziņš, Glāzītis, Spuģis, Bordāns, Meierovics, Seiksts, Vaivads, Siliņš, Gūtmanis, Ritenis, Liepiņš, Virsis, Ābiķis, Lagzdiņš, Tupešu Jānis, Jonītis.

Otrs iesniegums — pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 52. pantu, lūdzam pārtraukt likumprojekta “Grozījumi likumā “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā”” izskatīšanu un pāriet uz nākamo dienas kārtības punktu. Iesniedz deputāti: Karnups, Tabūns, Kazāks, Stalts, Seile, Puriņa, Budovskis, Krastiņš, Dreģe, Lambergs, Kiršteins, Žīgurs, Berklavs, Grīnblats, Grīgs, Straume, Sinka, Pētersons, Dāliņš, Prēdele. Es jums nolasīju šos iesniegumus iesniegšanas secībā. Tie skan dažādi. Tāpēc jāpaskatās vēlreiz 52. pants: “Pirms vienas lietas izskatīšana nav pabeigta, nedrīkst pāriet uz citu lietu, izņemot gadījumu, ja debašu pārtraukumu, pāreju uz citu lietu prasa Saeimas komisija vai vismaz 20 deputāti un Saeima tam piekrīt.” Man jāprasa pirmajiem iesniedzējiem — “Latvijas ceļa” deputātiem — kāpēc jūs tā traktējāt 52. pantu? Jūs šeit atsaucaties uz 52. pantu un lūdzat atlikt, kaut gan 52. pants paredz pārtraukt likumprojekta izskatīšanu un pāriet uz nākamo punktu. Tad es saprotu, būtība tā pati, bet tomēr 52. pantā ir citādi. Tāpēc es domāju, ka, tā kā abi atsaucas uz 52. pantu, tad es atļaušos citēt 52. pantu un balsot par 52. panta formulējumu. Nav iebildumu deputātiem? Nav. Tātad lūdzu balsosim par priekšlikumu pārtraukt likumprojekta “Grozījumi likumā “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā”” izskatīšanu un pāriešanu uz nākamo dienas kārtības punktu. Lūdzu rezultātu! Par — 60, pret — 7, atturas — 4. Priekšlikums pieņemts.

 

Nākamais — frakcijas “Latvijas ceļš” deputāti lūdz atlikt likumprojekta “Grozījumi Pilsonības likumā” , darba kārtības 16. punkts, “Grozījumi likumā “Par vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņu”” , 17. punkts darba kārtībā, un “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju reģistru”” , 29. punkts, izskatīšanu. Godātie deputāti! Precīzi būtu, ja katru balsotu atsevišķi tad, kad mēs izskatītu darba kārtības jautājumus. Bet, ja jau deputāti ir iesnieguši un ja pārējiem deputātiem nav iebilžu, vai mēs varam izskatīt kopā šo iesniegumu? Vai deputāti lūdz katru atsevišķi? Nav iebildumu? Nav. Tad lūdzu balsosim par šo priekšlikumu — atlikt likumprojektu “Grozījumi Pilsonības likumā”, “Grozījumi likumā “Par vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņu””, “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju reģistru”” izskatīšanu. Es gribu atgādināt Kārtības ruļļa noteikumus — pārtraukt un atlikt ir dažādas lietas, un šeit tas ir vietā — atlikt. Lūdzu rezultātu! Par — 52, pret — 2, atturas — 3. Arī šis priekšlikums ir pieņemts.

Nākamais priekšlikums, kurš man šeit ir priekšā, un tā acīmredzot ir iesniegšanas secība. Frakcijas “Latvijas ceļš” deputāti lūdz Saeimu 12. oktobra sēdes darba kārtībā izdarīt izmaiņas un darba kārtībā iekļautos likumprojektus, vienu mirklīti, secība ir? Es atvainojos. Secība tomēr ir cita. Vai vēl ir iesniegumi, lai var ievērot secību? Nav. Tad ievērosim iesniegšanas secību, jo tas ir ļoti svarīgi.

Pirmais mums jāizskata, Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūdz 1995.gada 12.oktobra Saeimas sēdes darba kārtības 25.jautājumu — likumprojektu “Augstskolu likums” — izskatīt pēc darba kārtības 15.jautājuma “Likumprojekts “Par valsts nozīmes izglītības, kultūras, zinātnes objektiem un nacionālajām un sporta bāzēm pilsētās””. Nav iebildumu deputātiem? Nav. Pieņemts.

Un tagad frakcijas “Latvijas ceļš” deputāti Vaivads, Lagzdiņš, Elferts, Kehris, Panteļējevs, Daudišs, Krištopans, Seiksts, Ābiķis, Zvaigzne lūdz likumprojektus “Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām” un “Par valsts pensijām” izskatīt pēc 15.darba kārtības punkta — “Likumprojekts “Par valsts nozīmes izglītības, kultūras, zinātnes objektiem un nacionālajām sporta bāzēm pilsētās””. Nu jau vairs var izskatīt tikai pēc likumprojekta “Augstskolu likums”, ja mēs neko nemainām. Jo ar iepriekšējo jūsu piekrišanu, kas līdzinās balsojumam, pēc 15.jautājuma ir iekļauts “Augstskolu likums”. Tātad par šiem likumprojektiem, ja viņi secīgi tiek izskatīti pēc “Augstskolu likuma”, deputātiem nav iebildumu? Nav. Vai vēl kādi iesniegumi ir par darba kārtību? Nav. Paldies!

 

 

Prezidija ziņojumi. Par saņemtajiem likumprojektiem. “Grozījumi likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””, deputāti Poča, Seile, Imants Kalniņš, Gundars Bērziņš, Gūtmanis. Vai deputātiem ir iebildumi pret Saeimas Prezidija piedāvāto atzinumu? Nav. Līdz ar to Saeima nolemj nodot šo likumprojektu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un nosaka, ka tā ir atbildīgā komisija.

“Grozījumi likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”” — iesniedzis Ministru kabinets. Deputātiem iebildumu nav. Saeima nolemj nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un nosaka, ka tā ir atbildīgā.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību””. Ministru kabinets iesniedz. Saeima nolemj nodot Juridiskajai komisijai un nosaka, ka tā ir atbildīgā komisija.

Likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi. Ministru kabinets iesniedza. Saeima nolemj nodot Ārlietu komisijai un nosaka, ka tā ir atbildīgā.

Likumprojekts “Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas valdības līgums par gaisa satiksmi”. Ministru kabinets iesniedz. Saeima nolemj nodot Ārlietu komisijai un nosaka, ka tā ir atbildīgā komisija.

Likumprojekts “Par Latvijas Republikas un Portugāles Republikas līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību”. Ministru kabinets iesniedz. Saeima nolemj nodot Ārlietu komisijai un nosaka, ka tā ir atbildīgā komisija.

“Par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Inkēnam”. Irēna Folkmane — Saeimas sekretāra biedre.

 

I.Folkmane (Saeimas sekretāra biedre). Saeimas Prezidijs ir saņēmis un izskatījis deputāta Edvīna Inkēna iesniegumu, kurā viņš lūdz piešķirt bezalgas atvaļinājumu laikā no 12. līdz 20.oktobrim. Par to Prezidijs ziņo Saeimai un lūdz Saeimas piekrišanu.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem nav iebildumu? Nav. Tad esam akceptējuši šo Prezidija lēmumu.

 

Tālāk deputā tu jautājums . Saeimas deputātu Prēdeles, Putniņa, Rugātes, Rozentāla, Lakševica jautājums Latvijas Republikas veselības valsts ministram Apinim — “Par stomioperēto invalīdu aprūpei piešķirto līdzekļu izlietojumu”. Te gan jāsaka, vēl jautājumu mēs formāli nebijām nodevuši ministra kungam, jo mēs pārtraucām sēdi, bet, protams, visus materiālus ministra kungs ir saņēmis, un viņš jau, kā redzat, ir gatavs doties uz tribīni, un līdz ar to uzskatīsim, ka jautājums ir uzdots, nolasot šo jautājumu, un

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!