• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā: Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.1995., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - pēc Zviedrijas Karaļa ielūguma valsts vizītē ziemeļu kaimiņu zemē

Vēl šajā numurā

17.10.1995., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Latvijā: Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks

Ceturtdien, 12. oktobrī, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs M.Riekstiņš tikās ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Frānsisu Ričardu (Francis Richards).

Tikšanās laikā apspriesti vairāki divpusējo attiecību jautājumi, kā arī Latvijas darbība starptautiskajās organizācijās. Pārrunājot divpusējās attiecības, puses atzīmēja ekonomisko attiecību attīstības gaitu, pieskaroties jautājumam par Rietumvalstu investīcijām Latvijā, un aplūkoja iespējas palielināt Lielbritānijas investīciju apjomu, M.Riekstiņš un F.Ričards uzsvēra abu valstu ieinteresētību turpināt darbu pie divpusējo līgumu bāzes nostiprināšanas.

Sarunu gaitā apsprieda jautājumu par NATO paplašināšanu nākotnē. Latvijas puse, paužot savu viedokli šajā jautājumā, uzsvēra, ka NATO paplašināšana nedrīkstētu apdraudēt drošību Baltijas reģionā un visā Eiropā.

Tikšanās noslēgumā LR ĀM valsts sekretārs M.Riekstiņš atzīmēja Latvijas aktīvu iesaistīšanos strukturētajā dialogā, kura ietvaros notiek regulāras ES dalībvalstu un asociēto valstu nozaru ministru un ekspertu sanāksmes, lai īstenotu kopēju politiku nozīmīgākajās sadarbības jomās. M.Riekstiņš tāpat informēja F.Ričardu par praktiskiem pasākumiem, kas tiek veikti Latvijā, lai veicinātu ātrāku un plašāku integrāciju ES, tai skaitā minot Eiropas integrācijas biroja izveidošanu Latvijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!