• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķīnas tirdzniecības un ekonomikas komisija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.1995., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā: Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks

Vēl šajā numurā

17.10.1995., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Ķīnas tirdzniecības un ekonomikas komisija

No 14. līdz 18. oktobrim Latvijā darba vizītē uzturas Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) tirdzniecības un ekonomikas sadarbības komisija. Šāda komisija tika izveidota abās valstīs saskaņā ar pagājušā gadā noslēgto Latvijas Republikas valdības un ĶTR valdības līgumu par ekonomisko un tirdzniecisko sadarbību.

Jāatzīmē, ka šī ir trešā augsta līmeņa ĶTR amatpersonu vizīte Latvijā 1995. gadā. Kā zināms, šā gada 29. martā oficiālā vizītē Latvijā bija ieradies Ķīnas ārlietu ministrs Cjaņs Cičens, bet no 6. līdz 10. jūlijam Latvijā uzturējās ĶTR parlamenta delegācija. Tas liecina, ka Ķīna ir viena no tām Āzijas valstīm, kas ir ieinteresēta attīstīt sadarbību ar Latviju visos līmeņos.

Komisijas pirmās sēdes laikā paredzēts apspriest plašu ekonomiskās un tirdznieciskās sadarbības jautājumu loku.

Komisijas darbu no Latvijas puses vadīs Ārlietu ministrijas Daudzpusējo attiecību departamenta direktore Iveta Sers. Tās darbā piedalīsies Pēteris Pildegovičs, Ārlietu ministrijas Āzijas un Āfrikas nodaļas vadītājs, kā arī citi Ārlietu ministrijas pārstāvji, Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētājs Voldemārs Gavars, kā arī atbildīgas amatpersonas no Finansu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Satiksmes ministrijas.

Ķīnas delegāciju, kuras sastāvā ir desmit amatpersonas, vadīs sadarbības komisijas priekšsēdētājs, ĶTR Ārējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības ministrijas Eiropas nodaļas vadītāja vietnieks Vangs Džanvens (Wang Junwen).

Vizītes ietvaros Ķīnas delegācijai paredzētas vairākas darba tikšanās, tai skaitā 17. oktobrī ar Ārlietu ministrijas valsts ministru Eiropas Savienības un ārējās tirdzniecības jautājumos O.Pavlovski. Plānots, ka Ķīnas delegācija apmeklēs Latvijas kokapstrādes un tekstilrūpniecības uzņēmumus, kā arī citas iestādes.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!