• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 10. oktobra noteikumi Nr. 298 "Eiropas integrācijas padomes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.1995., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 299

Noteikumi par elektroenerģijas pārdošanas cenām

Vēl šajā numurā

18.10.1995., Nr. 160

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 298

Pieņemts: 10.10.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 298

(prot. nr.55, 26.§) Rīgā 1995.gada 10.oktobrī

Eiropas integrācijas padomes nolikums

Izdoti saskaņā ar likumu “Par 1995.gada 12.jūnijā
Luksemburgā parakstīto Eiropas līgumu”

1. Eiropas integrācijas padome (turpmāk — “Padome”) ir koordinējoša valsts institūcija, kuras mērķis ir veidot un sekmēt vienotas politikas Latvijas integrācijai Eiropas savienībā realizēšanu visos valsts pārvaldes institūciju līmeņos.

2. Savā darbībā Padome ievēro starptautiskos līgumus, likumus, Ministru kabineta noteikumus un protokollēmumus, kā arī šo nolikumu.

3. Padomes galvenās funkcijas ir:

3.1. koordinēt valsts vienotas politikas un stratēģijas izstrādi un realizāciju Latvijas integrācijai Eiropas savienībā, nosakot prioritāros darbības virzienus un izpildes termiņus;

3.2. koordinēt Eiropas līguma prasību izpildi ministrijās un citās valsts pārvaldes institūcijās;

3.3. sekmēt plānveidīgu un saskaņotu Latvijas nacionālo tiesību harmonizācijas ar Eiropas savienības tiesību aktiem procesu;

3.4. lemt valsts struktūrpolitikas jautājumus saskaņā ar integrācijas prasībām;

3.5. koordinēt vienotas valsts programmas izstrādāšanu ierēdņu (ierēdņu kandidātu) apmācīšanai ar integrāciju Eiropas savienībā saistītajos jautājumos;

3.6. koordinēt vienotas valsts informācijas sistēmas izveidošanu un funkcionēšanu, kas nodrošinātu Latvijas valsts institūcijas un sabiedrību ar informāciju par Eiropas savienību un Latvijas Republikas integrācijas Eiropas savienībā gaitu.

4. Padome, lai nodrošinātu galveno funkciju izpildi, vada koncepcijas “Valsts struktūrpolitika integrācijai Eiropas savienībā” un programmas “Latvijas integrācija Eiropas savienībā” projektu izstrādi, nosaka to pamatnostādnes un stratēģiju.

5. Padomei ir tiesības:

5.1. ierosināt Eiropas līguma realizēšanai nepieciešamo tiesību aktu izstrādāšanu;

5.2. saskaņot ministriju viedokļus un pozīcijas jautājumos, kas saistīti ar Latvijas integrāciju Eiropas savienībā;

5.3. atbilstīgi savai kompetencei pieprasīt un ar Valsts kancelejas vai Eiropas integrācijas biroja starpniecību saņemt no valsts institūcijām nepieciešamo informāciju.

6. Padomes sastāvu (septiņi locekļi) nosaka Ministru prezidents ar īpašu rīkojumu.

7. Padomi vada Padomes priekšsēdētājs — Ministru prezidents. Viņa prombūtnes laikā Padomes priekšsēdētāja funkcijas pilda ārlietu ministrs.

8. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz pieci Padomes locekļi.

9. Padomes sēdēs pastāvīgi piedalās ar padomdevēja tiesībām Ministru prezidenta padomnieks Eiropas integrācijas jautājumos, Valsts kancelejas direktora vietnieks tiesību aktu lietās un Eiropas integrācijas biroja direktors. Padomes sēdēs var pieaicināt ar padomdevēja tiesībām arī ministrus, valsts ministrus, Ministru prezidenta un ministru politiskos padomniekus, ministriju valsts sekretārus vai viņu vietniekus, Valsts kancelejas atbildīgās amatpersonas, kā arī nacionālos un ārvalstu ekspertus integrācijas jautājumos.

10. Padomes sēdes notiek ne retāk kā reizi mēnesī. Padome lēmumu pieņem, ja par to balso visi klātesošie Padomes locekļi (konsensus princips).

11. Ja attiecīgajā jautājumā netiek panākta vienošanās, to nosūta saskaņošanai starpministriju sanāksmē. Ja pēc minētās saskaņošanas, izskatot jautājumu atkārtoti Padomes sēdē, vienošanās netiek panākta, jautājumu var noteiktā kārtībā iesniegt konceptuālai izskatīšanai Ministru kabinetā.

12. Padomes sēdes protokolā ieraksta darba kārtības jautājumus, sēdes dalībniekus un personas, kas uzstājušās par attiecīgo jautājumu, kā arī fiksē pieņemtos lēmumus. Atbilstīgi Padomes kompetencei pieņemtie lēmumi ir saistoši ministrijām un citām valsts pārvaldes institūcijām.

13. Padomes priekšsēdētājs vai persona, kas pilda viņa funkcijas:

13.1. apstiprina Padomes sēdes darba kārtību;

13.2. sasauc un vada Padomes sēdes;

13.3. paraksta Padomes sēdes protokolu.

14. Padomes sēdes darba kārtību sagatavo, sēdes organizē un Padomes darbu tehniski nodrošina Eiropas integrācijas birojs.

15. Padomes pieņemto lēmumu izpildi kontrolē Valsts kanceleja.

Ministru prezidents M.Gailis
Tieslietu ministrs R.Apsītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!