• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ķīnas konkrētu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.1995., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents valsts vizītē Zviedrijā

Vēl šajā numurā

18.10.1995., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ķīnas konkrētu sadarbību

Šodien, 18.oktobrī, Latviju atstāj Ķīnas Tautas Republikas delegācija Latvijas un Ķīnas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības komisijā. Ķīnas delegāciju vadīja ĶTR ārējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības ministrijas Eiropas nodaļas vadītāja vietnieks Vangs Džunveņs (Wang Junwen), kurš bija Ķīnas puses komisijas priekšsēdētājs. Delegācijā bija ĶTR vēstniecības Latvijā ekonomikas un tirdzniecības padomnieks Luaņs Čunšengs (Luan Chunsheng), ĶTR Ārējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības ministrijas Eiropas nodaļas vadītājs Vengs Živejs (Weng Zhiewi) un vairāki citi ĶTR Ārējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības ministrijas un ĶTR vēstniecības darbinieki. Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas Daudzpusējo attiecību departamenta direktore Iveta Sers, delegācijas sastāvā bija Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektors Voldemārs Gavars un vairāki citi Finansu, Ekonomikas, Satiksmes un Ārlietu ministriju atbildīgie darbinieki. Starpvalstu komisijas pirmajā sēdē tika apspriesta abu valstu tirdzniecība un ekonomiskā sadarbība saskaņā ar Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības līgumu. Čpaša uzmanība tika pievērsta abu valstu vadītāju augstākā līmeņa vizītēm un starpvalstu līgumiem, kā arī divpusējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības stāvokļa novērtējumam un attīstības virzieniem. Tika apspriestas arī Latvijas un Ķīnas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības perspektīvas, īpašu uzmanību pievēršot iespējām Latvijā veidot Ķīnas preču ekspeditoru centru. Vakar abu delegāciju vadītāji — Iveta Sers un Vangs Džuneņs — parakstīja protokolu par komisijas pirmo sēdi.

(Šī protokola teksts ir “Latvijas Vēstneša” rīcībā un tas tiek gatavots publicēšanai mūsu laikrakstā.)

Pēc protokola parakstīšanas notika abu delegāciju vadītāju preses konference, kurā Iveta Sers un Vangs Džunveņs atzinīgi novērtēja starpvalstu komisijas darba sākumu. Plašāku starpvalstu komisijas darba izvērtējumu sniegsim rītdienas numurā.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!