• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta kandidāta izraudzīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1995., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc valsts vizītes Zviedrijā

Vēl šajā numurā

21.10.1995., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta viedoklis:

Par Ministru prezidenta kandidāta izraudzīšanu

Kā zināms, tūlīt pēc parlamenta vēlēšanām Valsts prezidents uzsāka konsultācijas ar 6. Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem. Šo konsultāciju mērķis vispirms ir apzināt politisko partiju spēju izveidot jauno valdību, veicināt šo procesu, tādējādi rosinot politiskos spēkus vienoties par jaunās valdības modeli un tās darbības programmas pamatnostādnēm.

Aizvadītajā laika posmā Valsts prezidents ticies ar visu 6. Saeimā pārstāvēto partiju vadītājiem, ar atsevišķiem politiķiem, ar cilvēkiem, kas varētu būt iespējamie kandidāti Ministru prezidenta amatam. Viņu vārdi tika minēti arī presē.

Konsultācijām bija pievērsta īpaša sabiedrības uzmanība, masu informācijas līdzekļos brīvi tika pausti visdažādākie politisko spēku un sabiedrības pārstāvju viedokļi. Izskanēja arī doma, ka Valsts prezidents it kā vilcinās aicināt jauno Ministru prezidentu.

Vēršam uzmanību uz to, ka pirmoreiz pēc Satversmes darbības atjaunošanas vienu Saeimu nomaina cita Saeima, kam seko arī jaunas valdības izveidošana.

Valsts prezidents rīkojas atbilstoši likumos noteiktajai kārtībai. Pirms jaunievēlētās Saeimas sanākšanas vēl nav iespējams oficiāli aicināt kādu personu veidot valdību. Jo 5. Saeimas pilnvaras izbeigsies tikai 7.novembrī, bet Valsts prezidenta rīkojums iesniedzams jaunajai Saeimai pēc tās locekļu pilnvaru apstiprināšanas — tātad ne agrāk kā pirmajā plenārsēdē.

1995.gada 19.oktobrī Valsts prezidenta Preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!