• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.1995., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

24.10.1995., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 23. oktobrī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja projektu grozījumiem likumā “Par muitas nodokli(tarifiem)”. Paredzēts preču muitas vērtības noteikšanā lauksaimniecības produktus pielīdzināt citām preču grupām, tas ir, produktu muitas vērtība jānosaka pēc līgumcenas. Ja tas nav iespējams, tikai tad var izmantot citas preces muitas vērtības noteikšanas metodes.

Izskatīšanai MK sēdē un tad arī parakstīšanai akceptēts Latvijas un VFR līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Konvencija rezervē Latvijai tiesības aplikt ar nodokļiem dividendes, procentus un autoratlīdzības, ja to izmaksas vieta ir Latvijā. Saskaņā ar Vācijas priekšlikumu līguma piemērošanu plānots sākt jau ar nākamā gada 1. janvāri un tā derīguma termiņš būs ne mazāks kā 5 gadi.

Komiteja atbalstījusi izmaiņas bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Lauku attīstības fonds” statūtos, tas ir, LAF padomes sastāvā, tajā nomainot, piemēram, I. Feiferi, G. Bērziņu, I. Skudru, A. Ūķi ar J. Lapši, K. Skuju, N. Riekstiņu.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu par 12 Zemkopības ministrijas pārziņā esošo agroservisa valsts uzņēmumu likvidāciju. To skaitā ir Liepājas melioratīvās celtniecības uzņēmums, Madonas specializētā pārvietojamā mehanizētā kolonna, Daugavpils lauktehnika. Savukārt likvidējamā kurināmā apgādes uzņēmuma “Baltija” nekustamo īpašumu un zemi nolemts nodot Aizsardzības ministrijas valdījumā.

Privatizācijai nolemts nodot ne tikai valsts akciju sabiedrību “Rīgas zvejniecība”, valsts uzņēmumu “Liepājas okeāna zvejas flotes bāze” un valsts uzņēmumu “Rīgas transporta flote”, bet arī šo uzņēmumu ieguldījumus citās uzņēmējsabiedrībās.

Turpmāk, lai varētu veikt uzņēmējdarbību robežkontroles punktos, vajadzēs saņemt arī attiecīgā rajona vietējās pašvaldības piekrišanu.

Izskatīšanai valdības sēdē apstiprināts noteikumu projekts “Par likuma “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” piemērošanu”. Tie, piemēram, nosaka, ka tikai ar MK rīkojumu un pašvaldību domes lēmumu var atsavināt valsts īpašumā esošos kuģus, lidmašīnas, ieročus (izņemot medību). Šāda atļauja jāsaņem arī, valsts vai pašvaldību mantu dāvinot vai mainot.

Komiteja piekritusi koku cenas palielināšanai 1,45 reizes. Vienlaikus apstiprināts noteikumu projekts, kas regulēs ilgtermiņa sadarbības līguma noslēgšanu meža izstrādāšanai, noteikumu projekts koku izsniegšanai ciršanai, kā arī koku un cirsmu izsoles noteikumi. Piemēram, sludinājumus par koku un cirsmu izsoli vajadzēs publicēt masu informācijas līdzekļos vienu mēnesi pirms izsoles.

Atbalstīts priekšlikums par valsts bezpeļņas organizācijas — valsts uzņēmuma “Iekšlietu ministrijas sporta komplekss” izveidošanu.

Vēl komiteja piekritusi precizējumiem Spirta monopola pārvaldes nolikumā, lai tas nebūtu pretrunā ar šogad Ministru kabineta akceptētajiem noteikumiem “Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu”, piemēram, pārvaldei tiks piešķirtas tiesības izsniegt speciālu atļauju alkoholisko dzērienu tranzīta pārvadājumiem.

Pirmajā lasījumā izskatīts likumprojekts “Par maksātnespēju”, kas nosaka apstākļus, kuros uzņēmums uzskatāms par maksātnespējīgu, kā ieceļama maksātnespējas komiteja, kā veicama uzņēmuma reorganizācija maksātnespējas gadījumā. Likumprojekta izskatīšanu plānots turpināt pēc divām nedēļām.

Nekustamie īpašumi:

Ziemeļamerikas jaunekļu kristīgai savienībai Y.M.C.A. īpašumā tiks nodota ēka Audēju ielā 5, kā arī zemes gabali Rīgā, Audēju ielā 3 un Pils ielā 6. Tā ir kompensācija par valsts vajadzībām paturēto Y.M.C.A. īpašumu Rīgā, J. Alunāna ielā 7.

Valsts īpašumā nolemts saglabāt nekustamo īpašumu Rīgā, Pils ielā 17, un nodot to Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valdījumā.

Rīgas rajona pašvaldības īpašumā nolemts nodot nekustamo īpašumu (ēkas, būves, stacionārās iekārtas un komunikācijas) Rīgas rajona Garkalnes pagastā, kuru minētā pašvaldība pārņēmusi no PSRS Aizsardzības ministrijas.

Pašvaldībām nolemts nodot arī Cēsu teritoriālā vispārējā celtniecības tresta bērnudārzu “Buratino”, Olaines plastmasu pārstrādes rūpnīcas divas kopmītnes tipa dzīvojamās mājas un atpūtas bāzi “Pasaka”, uzņēmumu “Tekstilniece”, “Ēra” un “Kokvilna” dzīvojamās mājas.

Jēkabpils pašvaldības īpašumā nolemts nodot Jēkabpils liešanas mehāniskās rūpnīcas nepabeigtās celtniecības objektu kustamo un nekustamo īpašumu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!