• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cenu un darba samaksas izmaiņām 1995.gada III ceturksnī un septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.1995., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.10.1995., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

STATISTIKA

Par cenu un darba samaksas izmaiņām 1995.gada III ceturksnī un septembrī

Pamatojoties uz cenu reģistrācijas rezultātiem un darba samaksas statistikas veiktajiem aprēķiniem, Valsts statistikas komiteja ziņo:

1. Patēriņa cenas 1995.gada III ceturksnī, salīdzinot ar 1994.gada III ceturksni, ir pieaugušas par 24%, bet valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa — par 25%.

Mēneša vidējā darba samaksa valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošajiem 1995.gada III ceturksnī bija Ls 98,39.

2. Patēriņa cenas 1995.gada septembrī, salīdzinot ar 1994.gada septembri, pieauga par 24%, bet valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa — attiecīgi par 22%.

3. Patēriņa cenas 1995.gada septembrī, salīdzinot ar augustu, pieauga par 1,8%, tai skaitā pārtikas precēm (ieskaitot alkoholiskos dzērienus) — par 1,0%, nepārtikas precēm — par 4,6% un pakalpojumiem — par 1,8%.

Valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa 1995.gada septembrī, salīdzinot ar augustu, samazinājās par 2,6%, tai skaitā uzņēmumos, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu — par 5,7%, bet budžeta iestādēs palielinājās par 4,1%.

Valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu 1995.gada septembrī mēneša vidējā darba samaksa bija Ls 97,03, tai skaitā budžeta iestādēs — Ls 79,77, uzņēmumos, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu — Ls 110,30; augustā mēneša vidējā darba samaksa valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu bija Ls 99,61, tai skaitā budžeta iestādēs — Ls 76,65, uzņēmumos, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu — Ls 116,97.

Līdz 6.oktobrim valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu darbiniekiem nav izmaksāta darba samaksa kopsummā 5,3 milj. latu.

Valsts statistikas komitejas
Darba statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!