• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nīderlande grib palīdzēt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.1995., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nīderlandes attieksme: "Latvija pieder pie Rietumeiropas"

Vēl šajā numurā

26.10.1995., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nīderlande grib palīdzēt

Pēc Latvijas un Nīderlandes memoranda parakstīšanas: Hanss Drīsers, Nīderlandes Ekonomikas ministrijas delegācijas vadītājs, un Indra Sāmīte, Latvijas Republikas finansu ministre

Divas dienas, 24. un 25. oktobrī, Rīgā uzturējās Nīderlandes Ekonomikas ministrijas delegācija, kuru vadīja Nīderlandes Ekonomikas ministrijas Austrumeiropas nodaļas vadītājs Hanss Drīsers (H.Driesser) .

Vizītes mērķis — parakstīt memorandu starp Latviju un Nīderlandi par sadarbību transporta, vides aizsardzības un enerģētikas jomā. Šīs vizītes laikā risinājās tikšanās ar Finansu, Satiksmes, Ekonomikas, Vides un reģionālās attīstības, Zemkopības ministrijas, kā arī ar Rīgas Domes darbiniekiem.

Nīderlandes delegācijas locekļi apspriedās ar finansu ministri Indru Sāmīti, Pasaules bankas pārstāvi Latvijā Ingūnu Dobrāju, programmas “PHARE” koordinatoru Ričardu Lakingu, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvi Latvijā Goranu Zēgerlundu un citiem.

Memorandā fiksēts, ka Nīderlande sniegs Latvijas tautsaimniecībai 2 miljonus guldeņu lielu tehnisko palīdzību (apmēram 600 000 latu). Tā galvenokārt orientēta transporta un enerģētikas nozaru attīstībai, kā arī vides aizsardzībai.

Šādu palīdzību Nīderlande piešķir Latvijai katru gadu kopš 1992. gada. Šoreiz lielāko palīdzības daļu novirzīs ostu attīstībai (Liepājā), sadzīves atkritumu savākšanas jautājuma atrisināšanai, enerģijas taupības programmas izstrādei, sabiedriskā transporta attīstībai.

Pēc memoranda parakstīšanas Hanss Drīsers izteica pārliecību, ka šis dokuments stimulēs Nīderlandes privāto firmu aktīvāku iesaistīšanos Latvijas tautsaimniecības nostiprināšanā ar modernu tehnoloģiju.

Vairis Ozols,
“LV” iekšpolitikas redaktors
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Par preses konferenci — blakus

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!