• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauns Kanādas pilnvarotais lietvedis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.1995., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nīderlande grib palīdzēt

Vēl šajā numurā

26.10.1995., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Jauns Kanādas pilnvarotais lietvedis

Ārlietu ministrs Valdis Birkavs aizvadītajā nedēļā pieņēma Kanādas pilnvaroto lietvedi Džeraldu Skinneru (Gerald Skinner), kurš iesniedza savu pilnvaru vēstuli no Kanādas valdības. Līdz ar to Džeralds Skinners sācis pildīt savus pienākumus Latvijas Republikā.

Džeralds Skinners dzimis 1942.gada 7.februārī Toronto. Viņš, iegūstot humanitāro zinātņu bakalaura grādu, beidzis Kolumbijas britu universitāti un ieguvis maģistra grādu Karltonas universitātē, mācījies Maskavas universitātes aspirantūrā. 22 gadu vecumā Džeralds Skinners sāka strādāt bilingvistikas un divu kultūru komisijā. No 1966. līdz 1968.gadam viņš strādāja ANO Ārlietu departamenta Āfrikas un Vidējo Austrumu nodaļā. Vēlāk bija Kanādas vēstniecības trešais sekretārs, pēc tam pirmais sekretārs un vicekonsuls Kanādas vēstniecībā Kairā. No 1970. līdz 1973.
gadam Džeralds Skinners strādāja Kanādas Ārlietu ministrijas Austrumeiropas nodaļā, bet no 1973. līdz 1976.gadam bija Kanādas vēstniecības Varšavā pirmais sekretārs un konsuls. Pēc tam — gads Nacionālās aizsardzības koledžā Klingstonā. No 1977. līdz 1978.gadam Džeralds Skinners atkal strādāja Otavā, viņš bija Bruņojuma kontroles un atbruņošanās nodaļas direktora vietnieks, bet no 1978. līdz 1980.gadam — Dienvidāfrikas nodaļas direktors. No 1980. līdz 1984.gadam Džeralds Skinners bija Kanādas pārstāvja vietnieks ANO atbruņošanās apspriedē Ženēvā. Pēc tam Džeralds Skinners atkal strādāja Otavā, tad Bonnā par politisko padomnieku Kanādas vēstniecībā. No 1990. līdz 1992.gadam viņš bija vēstnieka padomnieks Maskavā, pēc tam tādā pašā amatā Kairā.

Džeralds Skinners ir precējies, viņam ir divi dēli.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!