• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības apdrošināšanas programmu "Paaugstināta pacienta iemaksa". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.1995., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas līdzsvarota attīstība - nākotnes vīzija un šīsdienas realitāte

Vēl šajā numurā

27.10.1995., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOZARU ZIŅAS

Veselības apdrošināšanas a/s “Rīgas slimokase” vēstule nr. 691

1995. gada 19. oktobrī

(“LV” redakcijā 26. oktobrī)

Par veselības apdrošināšanas programmu “Paaugstināta pacienta iemaksa”

1995. gada jūlijā un augustā Ministru kabinets pieņēma trīs noteikumus (25. jūlijā nr. 230 un nr. 231, 24. augustā nr. 260), kuri, rēķinoties ar krīzes situāciju medicīnā, paredz iespēju no pacienta iekasēt līdz 25% no sniegtā medicīniskā pakalpojuma izmaksas.

Bet teiktais neattiecas uz neatliekamo medicīnisko palīdzību. Latvijā aptuveni 20 administratīvajās teritorijās, kā arī Rīgas valsts ārstniecības iestādēs, pildot šos noteikumus, ir noteikta paaugstināta maksa par medicīniskajiem pakalpojumiem. Sadārdzināšanās un ierobežotā budžeta finansējuma rezultātā neizbēgami jau tuvākajos mēnešos tiks paaugstināta maksa par medicīniskajiem pakalpojumiem arī pārējās ārstniecības iestādēs. Tas attiecas uz visām slimokasu līgumorganizācijām — poliklīnikām un slimnīcām, ārstu praksēm.

Lai aizsargātu rīdziniekus pret medicīnas sadārdzināšanos, apstākļos, kad valsts un pašvaldība pat nesedz agrāk solītās veselības aprūpes izmaksas, “Rīgas slimokase” ir sagatavojusi jaunu brīvprātīgās veselības apdrošināšanas programmu “Paaugstināta pacienta iemaksa” (pielikumā), kas ir spēkā visās ārstniecības iestādēs, kurām ir līgums ar slimokasēm Rīgā (pielikumā) un Latvijā. Programma ir saskaņota ar LR Finansu ministrijas Apdrošināšanas uzraudzības inspekciju.

Programmas sekmīga īstenošana bez Jūsu atsaucības ir apgrūtināta. Lai veicinātu Jūsu darbinieku un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību pret paaugstinātiem maksājumiem medicīnā, “Rīgas slimokase” aicina Jūs uz savstarpēju sadarbību rīdzinieku veselības labā. Un tās būtība ir sekojoša.

Administrācijas izraudzīta amatpersona, mūsuprāt tā varētu būt grāmatvede vai kasiere, akurāti veic pieteikuma (pielikumā) izpildi. Sarakstā jānorāda ziņas par darbiniekiem, vēlmes gadījumā viņu ģimenes locekļiem (paziņām), kuri izteikuši vēlēšanos apdrošināt savu veselību atbilstoši programmai “Paaugstināta pacienta iemaksa” un izdarījuši veselības apdrošināšanas maksājumus atbilstoši noteikumiem par laiku ne mazāku kā 3 mēneši. Iemaksu pilnībā vai daļēji par savu darbinieku un viņu ģimenes locekļu apdrošināšanu var izdarīt arī darba devējs. Šajā gadījumā apdrošinātās personas paraksts pieteikumā nav nepieciešams.

Aizpildot pieteikumu, īpašu vērību lūdzu pievērst personas koda pareizībai. Kļūdaina personas koda gadījumā karte–polise netiks izsniegta, jo katras personas kods tiks salīdzināts ar Iedzīvotāju valsts reģistrā esošo.

Iekasētos maksājumus (apdrošināšanas prēmijas) jāpārskaita “Rīgas slimokases” kontā Latvijas Universālā bankā (LUB) Rīdzenes filiālē; konta nr. 130467832, kods 310101598.

Pieteikumus rakstiski vai disketē jānogādā “Rīgas slimokases” datorcentrā, Skolas ielā 3, 4. stāvā, darbdienās no pulksten 9 līdz 17.

Slimokase 5 dienu laikā pēc naudas saņemšanas katram apdrošinātajam atbilstoši pieteikumam izrakstīs apdrošināšanas polisi–karti, kuras pēc iepriekšējas norunas būs saņemamas vai nu Slimokasē, vai tiks aizvestas Jums izsniegšanai katrai atsevišķai personai (apdrošinātajam).

Zināšanai: iespēja aizpildīt pieteikumu un saņemt apdrošināšanas polises–kartes būs arī Rīgas pilsētas poliklīnikās.

Apdrošinātajām personām, apmeklējot ārstniecības iestādi vai uzaicinot ārstu mājās, būs jāmaksā vienīgi līdzšinējā simboliskā minimālā pacienta iemaksa: 5—20 santīmi poliklīnikā un 15—45 santīmi slimnīcā.

Neizmantojot šo apdrošināšanās iespēju, rīdziniekiem turpmāk būs jāmaksā par ambulatorās iestādes apmeklējumu — 1 lats, par mājas vizīti — 2 lati, slimnīcā pavadītu diennakti — 1,5—3,5 lati un vēl papildus — 25% par sarežģītajām manipulācijām un plānveida operācijām. Teiktais neattiecas uz neatliekamās medicīniskās palīdzības gadījumiem, šo palīdzību pacientam sniedz bez maksas.

Brīvprātīgā veselības apdrošināšanas programma “Paaugstināta pacienta iemaksa” ir solis uz valsts veselības apdrošināšanu, kuras pamats ir savstarpēja solidaritāte: veselais maksā par slimo un jaunais par veco. Taču nedrīkst aizmirst arī to, ka veselais jau rīt var kļūt slims. Brīvprātīga veselības apdrošināšana ir solis, kas parāda Jūsu tālredzību un rūpes par veselību.

Visos neskaidros gadījumos lūdzu zvanīt “Rīgas slimokases” dežurējošiem darbiniekiem pa tālruņiem 7281379 vai 213377.

Jebkurš labs darba devējs rūpējas par savu darbinieku veselību, labklājību un materiālo stāvokli, tātad arī par to, lai cilvēku izdevumi būtu pēc iespējas mazāki. Jo veselāki būs Jūsu darbinieki, jo sekmīgāks viņu darbs!

Pielikumā:

1. Veselības apdrošināšanas noteikumi programmai “Paaugstināta pacienta iemaksa” ar pieteikuma paraugu — 1 lapa.

2. “Rīgas slimokases” līgumorganizāciju saraksts — 1 lapa.

Veselības apdrošināšanas noteikumi programmai “Paaugstināta pacienta iemaksa”

 

1. Veselības apdrošināšanas akciju sabiedrības “Rīgas slimokase” (turpmāk tekstā — Slimokase) apdrošināšanas produkts ir paaugstinātas pacienta iemaksas par medicīnisko pakalpojumu sniegšanu, kuras nenodrošina valsts (pašvaldību) finansētās Veselības aprūpes bāzes programmas minimums.

2. Slimokase darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem “Par uzņēmējdarbību”, “Par akciju sabiedrībām”, “Par apdrošināšanu”, kā arī citiem spēkā esošiem likumdošanas aktiem, Slimokases statūtiem, kā arī ar šiem apdrošināšanas noteikumiem.

3. Slimokase veic iedzīvotāju brīvprātīgu apdrošināšanu, paredzot segt paaugstinātās pacienta iemaksas par medicīnisko pakalpojumu sniegšanu visās valsts Slimokasu līgumorganizācijās.

4. Slimokase apmaksā: a) paaugstinātu pacienta iemaksu par ambulatoro palīdzību sekojošos gadījumos: par ārsta ambulatoro apmeklējumu un speciālista konsultāciju ārstniecības iestādē, par ārsta mājas vizīti, par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes ambulatoro apmeklējumu ārstniecības iestādē, par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes mājas vizīti; b) paaugstinātu pacienta iemaksu par katru stacionārā pavadīto dienu; c) pacienta iemaksu par hronisku slimību ārstēšanu, ieskaitot plānveidā veiktās sarežģītās manipulācijas un operācijas.

5. Slimokase neapmaksā: a) maksas medicīniskos pakalpojumus un papildu servisa pakalpojumus; b) minimālo pacienta iemaksu — Ls 0,20 apmērā par ārsta apmeklējumu ārstniecības iestādē, Ls 0,10 apmērā par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes apmeklējumu ārstniecības iestādē, Ls 0,40 apmērā par ārsta mājas vizīti, Ls 0,20 apmērā par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes mājas vizīti, Ls 0,45 apmērā par katru stacionārā pavadīto dienu. Minimālo pacienta iemaksu bērniem no viena līdz 18 gadu vecumam, vidējo mācību iestāžu audzēkņiem, dienas nodaļas studentiem, grūtniecēm, saņemot ar grūtniecību, pēcdzemdību novērošanu un grūtniecības norisi saistīto palīdzību, 1. un 2. grupas invalīdiem, personām, kuras piedalījušās Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanā, pensionāriem, bezdarbniekiem, nepamatoti politiski represētiem ambulatorās medicīnas iestādēs Ls 0,05 un stacionāros Ls 0,15 apmērā.

6. Apdrošināšanas prēmija mēnesī Ls 1,00, samazināta apdrošināšanas prēmija Ls 0,50 mēnesī noteikta maznodrošinātiem, 1. un 2. grupas invalīdiem, personām, kuras piedalījušās Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanā, pensionāriem, bezdarbniekiem un nepamatoti represētiem, bērniem no viena līdz 18 gadu vecumam, vidējo mācību iestāžu audzēkņiem un dienas nodaļas studentiem — apdrošināšanas prēmija mēnesī Ls 0,20.

Apdrošināšanas prēmijas iemaksājamas par ceturksni, pusgadu vai gadu.

7. Lai noslēgtu šo apdrošināšanas līgumu, apdrošinājuma ņēmējs aizpilda pieteikumu, kur uzrādīts pieteicēja vārds, uzvārds, personas kods, adrese, apdrošināšanas periods, apdrošināšanas prēmija un paraksts.

8. 5 dienu laikā pēc apdrošināšanas prēmijas ieskaitīšanas Slimokases kontā katram apdrošinātajam izsniedz apdrošināšanas polisi–karti, kas uzrādāma visos gadījumos, griežoties Slimokasē vai ārstniecības iestādē.

9. Apdrošināšanas līgums stājas spēkā 10 dienas pēc apdrošināšanas prēmijas iemaksāšanas.

10. Apdrošināšanas līgums izbeidzas ar apdrošināšanas prēmijas nomaksātā termiņa pēdējo dienu.

11. Apdrošināšanas polises–kartes nozaudēšanas gadījumā par to 3 dienu laikā jāziņo Slimokasei. Par jaunas kartes izsniegšanu jāmaksā Ls 0,50, to izsniedz 10 dienu laikā no dienas, kad par to ziņots Slimokasei.

12. Apdrošinātajam nav tiesības nodot citai personai savu apdrošināšanas polisi–karti. Pretējā gadījumā Slimokase var pieprasīt zaudējumu atlīdzināšanu, kādi Slimokasei šādas rīcības rezultātā radušies.

13. Ja apdrošinātais vēlas līgumu lauzt pirms termiņa izbeigšanās, netiek izmaksāta nekāda kompensācija un līgumlauzējam jāsedz zaudējumi, ja tādi Slimokasei šādas darbības rezultātā radušies.

14. Strīdi, kas saistīti ar šī apdrošināšanas līguma noteikumu neizpildīšanu, tiek risināti kārtībā, kuru nosaka Latvijas Republikas pastāvošā likumdošana.

Ar cieņu un cerībā uz savstarpēju izpratni, —

V.Nagobads , a/s “Rīgas slimokase” direktors

“Rīgas slimokases” līgumorganizācijas

(uz 31.08.95.)

Bērnu medicīnas iestādes

N.p.k. Medicīnas iestāde Telefons Adrese

1. 1. bērnu poliklīnika 276763 Brīvības 100, LV—1001

2. Sarkanā Krusta bērnu ves. 275715 J. Asara 5, LV—1009

apr. centrs (4.b.p.)

3. 5. bērnu poliklīnika 210996 Grēcinieku 34, LV—1050

4. Veselības centrs “Imanta” 414016 Sudrabkalna b. 85, LV—1067

5. Ves. c. “Ķengarags” 260077 Kalnciema 14, LV—1048

6. 9. bērnu poliklīnika 621554 Apšu 24, LV—1004

7. A/s “Līdzās” 615946 Kalnciema 2a, LV—1048

8. SIA “Valeo” 591830 Stirnu 8, LV—1080

9. Dzelzceļa bērnu poliklīnika Lielvārdes 68/1, LV—1059

Pieaugušo medicīnas iestādes

10. SIA “Možums—1” 270744 Bruņinieku 8, LV—1001

11. SIA “Vesels” 17—289728 Baznīcas 19, LV—1050

12. Veselības centrs—4 270630 Kr. Barona 117, LV—1001

13. Rīgas p. 6. poliklīnika 454244 Sēlpils 1, LV—1007

14. SIA “11. poliklīnika” 331567 Mednieku 5/7, LV—1010

15. SIA “12. poliklīnika” 521480 Juglas 2, LV—1024

16. SIA “Bolderājas pol.” (16. p.) 431097 Kapteiņa 7, LV—1016

17. Med. sab. “Rūpes” 17—144967 Sadovņikova 20, LV—1003

18. SIA “Pļavnieki” 17—136974 A. Saharova 16, LV—1021

19. SIA “Pulss—5” 17—282522 Lāčplēša 38, LV—1011

20. SIA “Aura—R” 565877 Nīcgales 5, LV—1084

21. Torņakalna poliklīnika 613968 Kokles 12, LV—1002

22. Iļģuciema poliklīnika 466955 Buļļu 7, LV—1007

23. SIA “Dziedniecība” 255823 Rušānu 15, LV—1057

24. SIA “Elite” 414334 Sudrabkalna b. 85, LV—1067

25. Dzelzceļa poliklīnika 232228 Gogoļa 3, LV—1050

26. Vecmīlgrāvja poliklīnika 340341 Melidas 10, LV—1015

Slimnīcas

27. Rep. bērnu klīn. slimnīca 612277 Vienības gatve 45, LV—1004

28. Bērnu kl. sl. “Gaiļezers” 536869 Juglas 20, LV—1064

29. Valsts Traum. un ort. slimn. 392348 Duntes 12/22, LV—1005

30. Rīgas p. 2. slimnīca 614973 Ģimnastikas 1, LV—1004

31. Rīgas p. Sarkanā Krusta sl. 270588 J. Asara 3, LV—1009

32. Rīgas p. 6. slimnīca 459290 Dzirciema 24, LV—1007

33. Rīgas p. 7. klīn. slimnīca 536079 Hipokrāta 2, LV—1038

34. Rīgas p. ĀMP slimnīca 276643 Bruņinieku 5, LV—1001

35. Rīgas p. Dzemdību nams 370355 Miera 45, LV—1013

36. Slimnīca “Bikur—Holim” 17—144564 Maskavas 122/128, LV—1003

37. SIA “Lags—Centrs” 17—286805 Merķeļa 21, LV—1050

38. Rīgas Ādas un seks. trans. 272814 Blieķa 2, LV—1001

slimību klīniskais centrs

39. Neatk. slimn. “Šmerlis” 520085 Šmerļa 2a, LV—1006

40. Republ. Centr. klīn. dzelzc. sl. 585653 Lielvārdes 68, LV—1059

41. P. Stradiņa VKS 611198 Pilsoņu 13, LV—1002

Citas veselības aprūpes iestādes

42. Jūras medicīnas centrs 391315 Melidas 10, LV—1015

43. AML Stomatoloģ. institūts 453518 Dzirciema 20, LV—1007

44. Rīgas p. 1. bērnu stom. pol. 271788 Stabu 9, LV—1001

45. Privātuzņēmums “MEM” 222586 Rīgas raj.,

Inčukalna 1a, LV—2141

46. SIA “Salus” 363797 Brīvības 357, LV—1037

47. Bērnu reh. centrs

“Mēs esam līdzās” 223969 Jersikas 17, LV—1003

48. SIA “Da-Ko” 417490 Sudrabkalna b. 85, LV—1029

49. SIA “BF-esse” 521184 Juglas 2, LV—1024

50. I/u “Alma” 17—282229 Lāčplēša 11, LV—1050

51. Med. sab. “Kordia” 560228 Ūnijas 49, LV—1039

52. Rīgas 1. doktorāts 553767 Āraišu 28, LV—1006

53. I. Ondzules ģim. ārsta dokt. 290879 Brīvības 85, LV—1001

54. Ves. apr. centrs “Tici” 611642 Stabules 17—1, LV—1004

55. Privātprakses ārsts 421269 Kurzemes pr. 82—44, LV—1067

Ā. Fjodorova

56. M. Melbārdes zobārstn. kab. 220735 Elizabetes 31—7, LV—1010

57. E. Gulbja laboratorija 201086 Skolas 5, LV—1010

58. A/s “Dambis” 381023 Ganību dambis 24a, LV—1005

59. I/u firma “TS” 406121 Rostokas 58—13, LV—1029

60. Literatūras Fonda poliklīnika 287450 Kr. Barona 12, LV—1011

61. VEF poliklīnika 563213 Ūnijas 45/47, LV—1039

62. Sporta medicīnas un 279163 Bruņinieku 8b, LV—1001

fiziskās rehabilitācijas centrs

63. I/u “Viktorija D” 598802 Stirnu 8, LV—1080

64. I/u “Silva med” 598802 Tallinas 92—28, LV—1009

65. AML klīnika “LINEZERS” 523113 Linezera 6, LV—1006

66. AML ambulance Dzirciema 16, LV—1007

67. Medicīnas aprūpes birojs 331980 Brīvības 147—1, LV—1012

68. Centrālā laboratorija 622280 Krustpils 53, LV—1056

69. SIA “LATI un kompānija” Nīcgales 40—67, LV—1084

70. SIA doktorāts “NENSA” 343061 Patversmes 23, LV—1005

71. SIA “REMA” Mednieku 5/7, LV—1010

72. Med. centrs “AG-A” Brīvības 183, LV—1006

73. Ātrās palīdzības stacija 276296 Bruņinieku 21/23, LV—1001

74. Nacionālie bruņotie spēki 323149

75. SIA “Intermedical” Brīvības 117, LV—1006

76. SIA “Aviamed” 207063 Lidosta RČGA, LV—1053

77. SIA “Alfa-med” Ropažu 140, LV—1006

78. Ģim. ārste I. Aizsilniece 7286470 Kr. Barona 12, LV—1011

79. I. Alstera ģim. ārsta dokt. 363832 Ūnijas 49, LV—1039

80. Rehab. slimn. “Saulkrasti” Ainažu 74, Saulkrasti, LV—2160

81. I/u “I. Katlapas privātprakse” Brīvības 85, LV—1001

A/s “Rīgas slimokase” direktors V. Nagobads

Veselības apdrošināšanas noteikumi programmai "Paaugstināta pacienta iemaksa”

1. Veselības apdrošināšanas akciju sabiedrības “Rīgas slimokase” (turpmāk tekstā — Slimokase) apdrošināšanas produkts ir paaugstinātas pacienta iemaksas par medicīnisko pakalpojumu sniegšanu, kuras nenodrošina valsts (pašvaldību) finansētās Veselības aprūpes bāzes programmas minimums.

2. Slimokase darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem “Par uzņēmējdarbību”, “Par akciju sabiedrībām”, “Par apdrošināšanu”, kā arī citiem spēkā esošiem likumdošanas aktiem, Slimokases statūtiem, kā arī ar šiem apdrošināšanas noteikumiem.

3. Slimokase veic iedzīvotāju brīvprātīgu apdrošināšanu, paredzot segt paaugstinātās pacienta iemaksas par medicīnisko pakalpojumu sniegšanu visās valsts Slimokasu līgumorganizācijās.

4. Slimokase apmaksā: a) paaugstinātu pacienta iemaksu par ambulatoro palīdzību sekojošos gadījumos: par ārsta ambulatoro apmeklējumu un speciālista konsultāciju ārstniecības iestādē, par ārsta mājas vizīti, par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes ambulatoro apmeklējumu ārstniecības iestādē, par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes mājas vizīti; b) paaugstinātu pacienta iemaksu par katru stacionārā pavadīto dienu; c) pacienta iemaksu par hronisku slimību ārstēšanu, ieskaitot plānveidā veiktās sarežģītās manipulācijas un operācijas.

5. Slimokase neapmaksā: a) maksas medicīniskos pakalpojumus un papildu servisa pakalpojumus; b) minimālo pacienta iemaksu — Ls 0,20 apmērā par ārsta apmeklējumu ārstniecības iestādē, Ls 0,10 apmērā par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes apmeklējumu ārstniecības iestādē, Ls 0,40 apmērā par ārsta mājas vizīti, Ls 0,20 apmērā par ārsta palīga (medicīnas feldšera), medicīnas māsas vai vecmātes mājas vizīti, Ls 0,45 apmērā par katru stacionārā pavadīto dienu. Minimālo pacienta iemaksu bērniem no viena līdz 18 gadu vecumam, vidējo mācību iestāžu audzēkņiem, dienas nodaļas studentiem, grūtniecēm, saņemot ar grūtniecību, pēcdzemdību novērošanu un grūtniecības norisi saistīto palīdzību, 1. un 2. grupas invalīdiem, personām, kuras piedalījušās Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanā, pensionāriem, bezdarbniekiem, nepamatoti politiski represētiem ambulatorās medicīnas iestādēs Ls 0,05 un stacionāros Ls 0,15 apmērā.

6. Apdrošināšanas prēmija mēnesī Ls 1,00, samazināta apdrošināšanas prēmija Ls 0,50 mēnesī noteikta maznodrošinātiem, 1. un 2. grupas invalīdiem, personām, kuras piedalījušās Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanā, pensionāriem, bezdarbniekiem un nepamatoti represētiem, bērniem no viena līdz 18 gadu vecumam, vidējo mācību iestāžu audzēkņiem un dienas nodaļas studentiem — apdrošināšanas prēmija mēnesī Ls 0,20.

Apdrošināšanas prēmijas iemaksājamas par ceturksni, pusgadu vai gadu.

7. Lai noslēgtu šo apdrošināšanas līgumu, apdrošinājuma ņēmējs aizpilda pieteikumu, kur uzrādīts pieteicēja vārds, uzvārds, personas kods, adrese, apdrošināšanas periods, apdrošināšanas prēmija un paraksts.

8. 5 dienu laikā pēc apdrošināšanas prēmijas ieskaitīšanas Slimokases kontā katram apdrošinātajam izsniedz apdrošināšanas polisi–karti, kas uzrādāma visos gadījumos, griežoties Slimokasē vai ārstniecības iestādē.

9. Apdrošināšanas līgums stājas spēkā 10 dienas pēc apdrošināšanas prēmijas iemaksāšanas.

10. Apdrošināšanas līgums izbeidzas ar apdrošināšanas prēmijas nomaksātā termiņa pēdējo dienu.

11. Apdrošināšanas polises–kartes nozaudēšanas gadījumā par to 3 dienu laikā jāziņo Slimokasei. Par jaunas kartes izsniegšanu jāmaksā Ls 0,50, to izsniedz 10 dienu laikā no dienas, kad par to ziņots Slimokasei.

12. Apdrošinātajam nav tiesības nodot citai personai savu apdrošināšanas polisi–karti. Pretējā gadījumā Slimokase var pieprasīt zaudējumu atlīdzināšanu, kādi Slimokasei šādas rīcības rezultātā radušies.

13. Ja apdrošinātais vēlas līgumu lauzt pirms termiņa izbeigšanās, netiek izmaksāta nekāda kompensācija un līgumlauzējam jāsedz zaudējumi, ja tādi Slimokasei šādas darbības rezultātā radušies.

14. Strīdi, kas saistīti ar šī apdrošināšanas līguma noteikumu neizpildīšanu, tiek risināti kārtībā, kuru nosaka Latvijas Republikas pastāvošā likumdošana.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!