• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 31. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.1995., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni vēstnieki: Latvijas - Austrijā, Kanādas - Latvijā

Vēl šajā numurā

01.11.1995., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 31. oktobra sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē izskatīšanai Saeimā tika akceptēts likumprojekts “Par prekursoriem”. Likumprojekts reglamentē juridisko un fizisko personu darbību ar prekursoriem jeb izejvielām narkotiku vai psihotropo vielu ražošanai, un tā mērķis ir nepieļaut prekursoru nokļūšanu nelegālajā apritē. Šim nolūkam paredzēts reģistrēt visas personas, kas ir saistītas ar prekursoru ražošanu, uzglabāšanu, tirdzniecību, kā arī eksportu, importu un tranzītu, veikt prekursoru dokumentāciju, uzskaiti un marķēšanu, kā arī ieviest kontroli pār prekursoru ārējo tirdzniecību. Izskatīšanai Saeimā akceptēts arī likumprojekts “Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību”, kas reglamentē minēto vielu legālo apriti Latvijas Republikā un atbildību par tās pārkāpšanu.

Akceptēti noteikumi “Par zāļu reklāmu”, kas nosaka, ka valstī atļauts reklamēt tikai Latvijas Zāļu reģistrā iekļautos medikamentus. Zāļu reklāma tiks diferencēta atkarīgi no tās adresāta, nosakot: dažādu reklāmas apjomu un zāļu reklamēšanas kārtību iedzīvotājiem un ārstiem. Noteikumos paredzēti arī vairāki ierobežojumi attiecībā uz reklāmas saturu.

Sēdē tika akceptēta Valsts latviešu valodas mācību programma, kura tika izstrādāta ANO Attīstības programmas ietvaros. Programmā paredzēts 10 gadu laikā (no 1995. gada beigām līdz 2005. gadam) iemācīt latviešu valodu kā otro valodu 180 000 skolēnu un tikpat lielam pieaugušo skaitam. Ar valdības rīkojumu izveidota arī darba grupa, kurai līdz 1995. gada 30. oktobrim jāsagatavo nepieciešamā dokumentācija programmas vadības institūcijas izveidošanai.

MK apstiprināja noteikumus par akcīzes nodokļa piemērošanu benzīnam un dīzeļdegvielai, to aizstājējproduktiem un komponentiem. Tajos noteikta arī kārtība, kādā no valsts budžeta atmaksājams akcīzes nodoklis par benzīna un dīzeļdegvielas aizstājējproduktiem un komponentiem, ja tie tiek izmantoti kā izejviela rūpniecībā vai kā kurināmais.

Apstiprināti Filmu izplatīšanas un publiskās demonstrēšanas noteikumi. Tie nosaka, ka ar filmu izplatīšanu un publisku demonstrēšanu Latvijā var nodarboties uzņēmumi un valsts iestādes, kas saņēmušas Nacionālā kino centra izdotu licenci. Visas filmas, kas tiek izplatītas vai publiski demonstrētas Latvijā, jāreģistrē Nacionālā kino centra filmu reģistrā. Nav jāreģistrē filmas, kas paredzētas televīzijas raidorganizāciju vajadzībām un tiek demonstrētas televīzijas programmās.

Apstiprināti noteikumi “Par Ministru kabineta balvu”. Saskaņā ar tiem MK balvu 5 000 latu apmērā paredzēts piešķirt par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā. Kopā ar balvu tiks pasniegts arī goda diploms un krūšu nozīme.

Valdība apstiprināja noteikumus par uzņēmējdarbības ierobežošanu. Tajos noteikti uzņēmējdarbības veidi, kuru veikšanai nepieciešamas speciālas atļaujas, licences, kā arī institūcijas, kas izsniedz atļaujas attiecīgajiem uzņēmējdarbības veidiem.

Ar valdības rīkojumu Indulis Tupesis pēc paša vēlēšanās atbrīvots no Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka amata. Par VCP priekšnieku iecelts Uldis Skujiņš. Ar MK rīkojumu Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta vēl 180 valsts iedzīvotājiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!