• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra - Kanādas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1995., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2.novembra sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

02.11.1995., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra — Kanādas vēstnieks

Vakar, 1. novembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andrejs Krastiņš tikās ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viljamu L. Klārku un vēstniecības Rīgas biroja pilnvaroto lietvedi Džeraldu Skinneru.

Sarunas sākumā V. Klārks interesējās par politisko situāciju Latvijā pēc 6. Saeimas vēlēšanām, kā arī par iespējamiem valdības veidošanas variantiem. Runājot par Kanādas un Latvijas parlamentu attiecībām, vēstnieks atcerējās notikumus pēc 1991. gada janvāra, kad Kanādas parlamentā ļoti aktīvi darbojās Baltijas atbalsta grupa, kā arī Kanādas parlamentāriešu vizīti Latvijā. V. Klārks atzīmēja arī Kanādas latviešu atbalstu, organizējot un veicinot Latvijas un Kanādas kontaktus.

Aplūkojot konkrētus sadarbības veidus, Kanādas vēstnieks Latvijā V. Klārks un Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andrejs Krastiņš pārrunāja iespējamo Latvijas Republikas un Kanādas līgumu par sadarbību imigrācijas jomā, terorisma un organizētās noziedzības apkarošanā. Šajā sakarā A. Krastiņš informēja par Pilsonības likuma izpildi Latvijā. Kanādas puse piedāvā arī palīdzību Nacionālo bruņoto spēku virsnieku apmācībai Kanādas starptautiskajā miera uzturēšanas spēku apmācības centrā.

Tikšanās nobeigumā A. Krastiņš un V. Klārks bija vienisprāt, ka nākotnē abu valstu savstarpējās attiecības jāveido vēl aktīvākas un dziļākas, īpaši ekonomiskās sadarbības jomā, starptautisko organizāciju ietvaros, kā arī parlamentārā līmenī.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!