• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc sanāksmes Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1995., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37582

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

02.11.1995., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc sanāksmes Luksemburgā

Vakar, 1. novembrī, Ārlietu ministrijā tika rīkota preses konference, kurā ministrs Valdis Birkavs informēja žurnālistus par 31. oktobrī Luksemburgā notikušo Eiropas Savienības un asociēto valstu ārlietu ministru strukturētā dialoga sanāksmi. Sanāksmes oficiālajā daļā apspriesta PHARE programma kā finansiālais instruments, lai sagatavotos integrācijai ES, kā arī bijušās Dienvidslāvijas problēmas un miera process Vidējos Austrumos.

Ārlietu ministra informācija, kā arī žurnālistu jautājumi bija veltīti galvenokārt pirmajam no Luksemburgā apspriestajiem jautājumiem. “Man rokās ir dokuments, kas apliecina, ka mūsu pieteikums Eiropas Savienībai ir pieņemts,” teica Valdis Birkavs. “Tas nozīmē, ka var sākties sarunas, var sākties konkrēta kustība, bet tas vēl, protams, nenozīmē pašu uzņemšanu. Mēs esam iezīmējuši svarīgu robežlīniju un sākam sagatavošanās posmu, lai iestātos Eiropas Savienībā.”

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka gan sanāksmes gaitā, gan darba pusdienās, gan divpusējo tikšanos laikā izskanējusi atziņa, ka Latvija ar savu noteikto rīcību, iesniedzot pieteikumu Eiropas Savienībai, “trāpījusi desmitniekā”, jo šis solis uzskatāmi apliecina Latvijas pozīcijas stabilitāti. “Latvija ir līdere vairāku citu valstu vidū” — tāds bijis Latvijas soļa vērtējums Luksemburgā. Ar šo argumentu ārlietu ministrs Valdis Birkavs arī atbildēja uz žurnālistu jautājumu, vai Luksemburgas apspriedē nav izskanējušas bažas par Latvijas ārpolitiskā kursa kontinuitāti, izveidojoties jaunai valdībai, un vai šādas bažas izjūt pats Valdis Birkavs. “Luksemburgā visi šo mūsu soli vērtēja pozitīvi, atzinīgi tika vērtēta arī mūsu politisko spēku deklarācija. Es pats uzskatu, ka mums Latvijā jāpadziļina izpratne par mūsu virzību uz Eiropas Savienību, tā jāpadziļina arī politisko partiju vidū. Mums nevajag tik daudz runāt, ka ejam uz Eiropas Savienību, bet vajag konkrēti darboties.”

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!