• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 31. oktobra noteikumi Nr. 315 "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.208 "Noteikumi par atļauju izsniegšanu uzņēmējdarbības veikšanai uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kas sniedz pakalpojumus valsts robežu šķērsojošām personām robežkontroles punktos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1995., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 316

Noteikumi par akcīzes nodokļa piemērošanu benzīnam un dīzeļdegvielai, to aizstājējproduktiem un komponentiem

Vēl šajā numurā

07.11.1995., Nr. 172

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 315

Pieņemts: 31.10.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 315

(prot. nr.59, 33.§) Rīgā 1995.gada 31.oktobrī

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.208 “Noteikumi par atļauju izsniegšanu uzņēmējdarbības veikšanai uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kas sniedz pakalpojumus valsts robežu šķērsojošām personām robežkontroles punktos”

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas valsts robežas likuma 14.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.208 “Noteikumi par atļauju izsniegšanu uzņēmējdarbības veikšanai uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kas sniedz pakalpojumus valsts robežu šķērsojošām personām robežkontroles punktos” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 109.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 7. un 8.punktu šādā redakcijā:

“7. Attiecīgā rajona padome un Valsts ieņēmumu dienesta un Robežapsardzības spēku struktūrvienības (rajona muitas nodaļa un bataljons), kuru pakļautībā atrodas attiecīgais robežkontroles punkts, kopīgi nosaka telpas un teritorijas uzņēmumu darbībai tajā.

Robežapsardzības spēkiem, Valsts ieņēmumu dienestam un attiecīgā rajona padomei, ierādot vietas uzņēmumiem, jāņem vērā robežkontroles punkta ārējais izskats un uzņēmuma nozīme pakalpojumu sniegšanas jomā.

8. Atļaujas uzņēmējdarbības veikšanai robežkontroles punktu teritorijā (tālāk tekstā — “atļauja”) izsniedz Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments, Robežsargu brigāde un attiecīgā rajona padome. Atļauja derīga tikai tajā norādītajam uzņēmējdarbības veidam. Atļaujas apstiprina ar iestādes zīmogu un savu parakstu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamenta direktors, Robežsargu brigādes komandieris un attiecīgā rajona padomes priekšsēdētājs (viņu prombūtnes laikā — ar pavēli norīkots attiecīgo pienākumu izpildītājs). Dokumentu iesniegšanas kārtība atļaujas saņemšanai un iesniegto dokumentu izskatīšanas kārtība noteikta šo noteikumu 2.pielikumā.”

2. Izteikt 9.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

“9.1. attiecīgā pakalpojuma nepieciešamība robežkontroles punkta darbības nodrošināšanā un valsts ekonomiskās intereses;”.

3. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

“11. Rajona padome, pamatojoties uz izsniegto atļauju, var slēgt līgumus ar uzņēmumiem par pašvaldības infrastruktūras attīstības veicināšanu.”

4. Aizstāt 12.punktā vārdus “Robežsargu brigāde” ar vārdiem “attiecīgā rajona padome”.

5. Aizstāt 13., 14., 15. un 17.punktā vārdus “Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments un Robežsargu brigāde” (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem “Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments, Robežsargu brigāde un attiecīgā rajona padome” (attiecīgajā locījumā).

6. Aizstāt 17.punktā vārdu “divpusējs” ar vārdu “trīspusējs”.

7. Izteikt 1.pielikuma pēdējo daļu šādā redakcijā:

“Valsts ieņēmumu dienesta direktors Robežsargu brigādes komandieris Rajona padomes Muitas departamenta priekšsēdētājs
     
     
Z.v. Z.v. Z.v.”

8. Izteikt 2.pielikuma 1.punkta pirmo rindkopu šādā redakcijā:

“1. Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments, Robežsargu brigāde un attiecīgā rajona padomes priekšsēdētājs, ievērojot paritātes principu, izveido kopīgu komisiju, kura izvērtē uzņēmumu iesniegumus atļaujas uzņēmējdarbības veikšanai robežkontroles punktu teritorijā (tālāk tekstā — “atļauja”) saņemšanai vai arī izskata jautājumus par izsniegto atļauju anulēšanu.”

9. Izteikt 2.pielikuma 6.1.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

“6.1.3. attiecīgā uzņēmuma esošais vai iespējamais ieguldījums robežkontroles punkta un rajona pašvaldības infrastruktūras attīstībā;”.

10. Izteikt 2.pielikuma 8.punktu šādā redakcijā:

“8. Pirms šo noteikumu 6.punktā minēto dokumentu iesniegšanas uzņēmumam ir jāsaņem attiecīgās Valsts ieņēmumu dienesta rajona nodaļas, robežsargu bataljona un rajona padomes rakstisks atzinums.”

11. Aizstāt 2.pielikuma 9.punktā vārdu “trijos” ar vārdu “četros” un papildināt 9.punktu ar jaunu 9.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“9.4. rajona padomei.”

12. Izteikt 2.pielikuma 10.punktu šādā redakcijā:

“10. Atļauja ir saistoša visām Valsts ieņēmumu dienesta, Robežsargu brigādes un pašvaldības struktūrvienībām.”

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministre I.Sāmīte

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!