• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - ģenerāļa Džonsona grupa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1995., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 08.11.1995.

Laidiena Nr. 173, OP 1995/173

Vēl šajā numurā

07.11.1995., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — ģenerāļa Džonsona grupa

Tiekoties ar neatkarīgajiem aizsardzības padomniekiem vakar, 6.novembrī, Rīgas pils Ģerboņu zālē, Valsts prezidents Guntis Ulmanis atzinīgi izteicās par Džonsona grupas darbību Latvijā un atzīmēja, ka patīkami redzēt, ka tā papildinājusies ar Francijas pārstāvi.

Ģenerālis Džonsons informēja, ka grupa strādā un turpinās savu darbību šādos virzienos:

— sadarbības veicināšanā starp nozaru ministrijām Latvijā,

— Baltijas valstu sadarbības veicināšanā aizsardzības un militārajā jomā,

— sabiedrības izglītošanā par armijas lomu demokrātiskā sabiedrībā,

— palīdzībā valsts bruņoto spēku attīstībā un aizsardzības budžeta veidošanā.

Prezidents Guntis Ulmanis apliecināja, ka šie virzieni patiesi ir būtiski Latvijas kā demokrātiskas valsts attīstībai, un izteica pārliecību, ka detalizēti šos jautājumus militārie speciālisti pārrunās ar Aizsardzības un Ārlietu ministriju vadītājiem. Prezidents aicināja plašāk informēt Latvijas sabiedrību par šīs aizsardzības padomnieku grupas darbību.

Runājot par Latvijas vietu Eiropas drošības arhitektūrā, ģenerālis Džonsons pauda pārliecību, ka Latvija un Baltijas valstis kopumā atrodas Rietumvalstu drošības sfērā, jautājums ir atklāts vienīgi par laiku, kad Baltijas valstis iekļaut šajā sistēmā.

Grupas pārstāvji uzsvēra, ka viņu darbības lokā ir jautājumi, kas saistīti ne tikai ar militārām un aizsardzības lietām, bet arī ārpolitikas un ekonomikas jautājumi. Viņi atgādināja, ka bez ekonomiskās attīstības ir apgrūtināta valsts demokrātiskā attīstība, tāpat kā valsts veiksmīgas funkcionēšanas pamatā ir visu valsts dienestu koordinēta darbība.

Tikšanās nobeigumā Valsts prezidents pievērsa sarunu biedru uzmanību tam, ka tautai, kas padomju okupācijas gados turēta neziņā par demokrātiskas sabiedrības funkcionēšanas principiem un kultivēta neuzticēšanās, svarīgi saprast, ka šādas sabiedrības pamatā ir atvērtība.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!