• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
6. novembra sēde. Stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1995., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

6.Saeimas 1995.gada 7.novembra sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

07.11.1995., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

6. novembra sēde
Stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 5.Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs.

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie deputāti! Lūdzu reģistrēsimies kvorumam! Reģistrējamies! Lūdzu rezultātu! Reģistrējušies ir 60 deputāti.

Godātie deputāti, kā zināms, 4.novembra vakarā no teroristu lodes tika nogalināts Izraēlas premjerministrs Ichaks Rabins. Pasaules sabiedrība ir zaudējusi gudru, drosmīgu un tālredzīgu valstsvīru, godīgu un patiesu cīnītāju par mieru Tuvajos Austrumos. Godināsim viņa piemiņu ar klusuma brīdi!

Latvijas Republikas 5.Saeimas 6.novembra sēdi paziņoju par atklātu. Vai Prezidijā ir iesniegumi par darba kārtību? Vai deputātiem ir kādi iebildumi un priekšlikumi? Nav. Tad sākam izskatīt darba kārtību.

 

Pirmais jautājums — par saņemtajiem likumprojektiem. Likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Moldovas Republikas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi”. Iesniedz Ministru kabinets. Deputātiem iebildumu nav. Saeima nolemj nodot likumprojektu Ārlietu komisijai un nosaka, ka tā ir atbildīgā komisija.

 

Tālāk — par amatpersonu ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata. Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Aivars Endziņš. Lūdzu!

 

A.Endziņš (LC). Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Augstākās tiesas priekšsēdētājs ir iesniedzis iesniegumu par Skaidrītes Lodziņas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi. Jums ir izsniegti visi nepieciešamie izziņas materiāli, kur ir raksturojums gan no republikas ģenerālprokurora, gan no akciju sabiedrības “Latkarte” prezidenta, gan Augstākās tiesas Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas pozitīvs atzinums, kā arī izziņa par Skaidrītes Lodziņas darba gaitām. Juridiskā komisija vienprātīgi aicina cienījamo Saeimu apstiprināt Skaidrīti Lodziņu par Latvijas Republikas Augstākās tiesas tiesnesi.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsojums aizklāts. Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Skaidrīti Lodziņu par Latvijas Republikas Augstākās tiesas tiesnesi.” Balsojam! Lūdzu rezultātu! Par — 51, pret — 1, atturas — 4. Skaidrīte Lodziņa apstiprināta par Augstākās tiesas tiesnesi.

 

A.Endziņš. Paldies cienījamai Saeimai!

 

Sēdes vadītājs. Nākamais — likumprojekts “Par bāriņtiesām un pagasttiesām” , trešais lasījums. Juridiskās komisijas vārdā — deputāte Lībane.

 

K.Lībane (LC). Labrīt, cienījamie kolēģi! Dokuments nr.2134, izskatām likumprojektu trešajā lasījumā. Jāsaka uzreiz, ka par šo Latvijas tiesību aizsardzības iestāžu reformai tik svarīgo likumprojektu uz trešo lasījumu priekšlikumu nav daudz un galvenokārt tie ir redakcionālas dabas. Tomēr ir arī daži konceptuāli.

Pirmais priekšlikums saņemts no Juridiskā biroja par 1.panta otro daļu. Atbildīgā komisija to akceptēja un izteica šo daļu jaunā redakcijā, bet faktiski tas ir tīri precizējošs labojums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu deputātiem? Nav. Tālāk!

 

K.Lībane. 2.panta pirmajā daļā arī ir Juridiskā biroja priekšlikums, un atbildīgā komisija to precizēja atbilstoši tiem grozījumiem, ko mēs tikko akceptējām attiecībā uz 1.pantu.

Sēdes vadītājs. Tālāk, lūdzu!

 

K.Lībane. 5.panta pirmajā daļā ir saņemti divi priekšlikumi — no sociālo lietu valsts ministra Makarova kunga, kā arī no Juridiskā biroja. Abi šie priekšlikumi pēc to būtības ir identiski. Diskusija šajā jautājumā ir konceptuāla, jo šie abi priekšlikumi liek priekšā uzraudzību pār bāriņtiesu darbību gan aizbildnības, gan aizgādnības lietu kārtošanā nodot Labklājības ministrijai, tādējādi radot vienotu uzraudzību. Taču komisijā balsu skaits sadalījās vienlīdzīgi, un līdz ar to atbildīgā komisija šo priekšlikumu neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Vai vēlas kāds runāt par šo priekšlikumu? Lūdzu, Ruta Marjaša, “Latvijas ceļš”!

 

R.Marjaša (LC). Cienītā Saeima! Tie pārstāvji, kas piedalījās no pašvaldībām komisijas sēdē, bija pret to, lai Labklājības ministrija būtu vienīgā, kas uzraudzītu bāriņtiesu un pagasttiesu darbību, un motivācija bija tāda (un es personīgi kā komisijas locekle piekritu šai motivācijai), ka, teiksim, sociālajos jautājumos, kas skar galvenokārt aizgādnības lietu kārtošanu, protams, viskompetentākā ir Labklājības ministrija, bet tur, kur runa iet par aizbildnības lietu kārtošanu, par izglītības un audzināšanas jautājumiem, tiem uzraudzītājiem tomēr jābūt kompetentām personām. Un tādēļ es personīgi piekritu šim pašvaldību darbinieku vēlējumam, lai tomēr šī uzraudzība būtu sadalīta pēc kompetences principa. Un tur, protams, būs arī attiecīgi līdzekļi attiecīgajiem resoriem. Tādēļ es aicinātu deputātus balsot par tādu 5.panta redakciju, kāda tika pieņemta otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Vai vēl kāds vēlas runāt? Jā, lūdzu! Aivars Endziņš, “Latvijas ceļš”.

 

A.Endziņš (LC).Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Skaidrs, ka jāizšķiras ir Saeimai. Es pats diemžēl slimības dēļ nevarēju piedalīties komisijas sēdē tad, kad tika skatīts likumprojekts un gatavots otrajam lasījumam un trešajam lasījumam, un būtībā šis ierosinājums par to, lai šīs funkcijas, uzraudzības funkcijas, veiktu viens resors, tā bija ideja, uz kuru es jau vedināju, konsultācijas veicu, jau gatavojot šo likumprojektu otram lasījumam. Diemžēl es nevarēju piedalīties ne tad, ne arī komisijas sēdē, gatavojot viņu trešajam lasījumam, jo iepriekš, ja mēs atcerēsimies vēl mazliet senāku laika posmu atpakaļ, padomju laiku, tad pat trīs resori to darīja, tad bija atsevišķi Veselības aizsardzības ministrija, kam bija viena funkcija, kura bija saistīta jau ar tiem cilvēkiem, kas ir psihiski slimi, tad Izglītības ministrija — attiecībā uz nepilngadīgajiem, un vēl jau arī Sociālās nodrošināšanas ministrija. Tagad it kā divas paliek. Es domāju, ka tomēr lietas labad būtu, ja šīs uzraudzības funkcijas veiktu viena, jo savādāk, ja sāksies uzraudzības kontrole no dažādām institūcijām, tas tikai šo lietu sarežģīs. Un beigu beigās — kurš tad galu galā atbildēs? Es tomēr tāpēc ierosinātu Saeimai izvērtēt to un aicinātu atbalstīt Labklājības ministrijas priekšlikumu, konkrēti sociālo lietu valsts ministra Makarova kunga priekšlikumu. Paldies!

Sēdes vadītājs. Vai kāds vēlas runāt vēl? Nevēlas. Debates esam pabeiguši. Lūdzu, referente, ja galavārdu vēlaties teikt!

 

K.Lībane. Es kā referente tikai gribētu vērst cienījamās Saeimas uzmanību uz to, ko, iesniedzot savu priekšlikumu, paskaidro Makarova kungs, proti, ka atbilstoši Ministru padomes 1992.gada 20.maija lēmumam nr.182 Labklājības ministrijas pārziņā jau ir nodota bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu sociālās aizsardzības un audzināšanas jautājumu risināšana. Tā ka Saeimai jāizšķiras balsojot.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātie deputāti, mēs izskatām 5.pantu likumā “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”. Esiet tik laipni, iepazīstieties vēlreiz! Mēs balsosim par sociālo lietu valsts ministra Makarova priekšlikumu. Tas skan sekojoši — izteikt sekojošā redakcijā (iet runa par 5.pantu): “Bāriņtiesu (pagasttiesu) uzraudzību aizbildnības un aizgādnības lietu kārtošanā veic Labklājības ministrija.” Un tad, lūdzu, izšķirieties, ņemot vērā šeit arī debates. Ja šis priekšlikums negūst vairākumu, tad, protams, paliek 5.pants otrā lasījuma redakcijā. Nu, kā vienmēr, es tikai paskaidroju. Pret procedūru nav iebilžu? Nav. Lūdzu balsosim par sociālo lietu valsts ministra Makarova priekšlikumu! Balsojam! Lūdzu rezultātu! Par — 53, pret — 5, atturas — 4. Priekšlikums ir pieņemts. Lūdzu tālāk!

 

K.Lībane. Redakcionāli precizēta ir 5.panta otrā daļa. Redakcionāli precizēta arī 5.panta ceturtā daļa, kā arī 6.pants kopumā. Tas ir noticis pēc valodnieku ierosinājumiem.

Sēdes vadītājs. Lūdzu tālāk!

 

K.Lībane. Redakcionāli precizēts ir 7.pants.

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti, vai mēs varam tikai minēt, ka šis pants ir redakcionāli precizēts? Es uzmanīgi vērošu, vai jums nav iebilžu, bet nemitīgi varbūt neatkārtosim šo “nav iebilžu”.

 

K.Lībane. Redakcionāli precizēts 8.pants, un redakcionāli precizēts pēc redaktoru ieteikuma arī 9.pants.

10.panta otrajā daļā izslēgts vārds “stundas” pēc atbildīgās komisijas priekšlikuma, kā arī panta abas daļas redakcionāli precizētas.

13.panta pirmā daļa papildināta ar policijas iestādēm, un viss pants redakcionāli precizēts.

14 pants. 1. un 2. punkts izteikts jaunā redakcijā. Faktiski tie ir saskaņoti ar likumu par vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņu. Kā arī, konsultējoties ar speciālistiem, šis pants ir formulēts atbilstoši reālajai situācijai, ar kuru nodarbojas bērnu tiesību aizsardzības inspektori.

15. pantā ir pieņemts Juridiskā biroja priekšlikums, jo atbildīgā komisija neuzskatīja, ka 15. pantam ir jābūt izslēdzošam saturiskā nozīmē. Otrkārt, 15. panta 1. punkts ir papildināts ar vārdiem “vai aizbildnis”, un šim labojumam ir precizējošs raksturs.

16. pantā arī ir atbildīgās komisijas priekšlikums. Faktiski šis priekšlikums, ko jūs redzat tabulas 6. lappusē, ir saistīts ar to, ka šis likums uz pēdējo lasījumu vēlreiz tika saskaņots ar Civillikuma burtu un garu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu uzmanību!

 

K.Lībane. Nākamais priekšlikums ir par 17. panta trešo daļu. Tas ir Juridiskās komisijas priekšlikums un izriet no tiesu prakses šajās lietās.

18. panta 4. punkts ir papildināts ar dažu pantu numuriem, tie ir Civillikuma panti, kā arī viss pants ir redakcionāli precizēts.

19. pants ir redakcionāli precizēts.

Pie 25. panta ir priekšlikums panta trešās daļas pirmo teikumu izteikt jaunā redakcijā. To Juridiskā komisija akceptēja pēc Izglītības ministrijas priekšlikuma. Viss pants ir arī redakcionāli precizēts.

Tāpat redakcionāli precizēts ir 22. pants, kā arī 24. pants.

Pie 25. panta pieņemts Juridiskā biroja precizējošs priekšlikums, kā arī pants redakcionāli precizēts no latviešu valodas viedokļa.

Bez tam 25. pants tiek papildināts ar jaunu otro daļu. Tas notika pēc bērnu tiesību aizsardzības darbinieku ierosinājuma, kuri paskaidroja, ka šajā jaunajā otrajā daļā reglamentētās situācijas neesot retums. Redakcionāli precizētas arī pārējās panta daļas.

26. pants redakcionāli precizēts. Redakcionāli precizēta 27. panta otrā daļa. 28. pantā ir strukturālas izmaiņas, tiek mainītas vietām dažas panta daļas, kā arī pants ir redakcionāli precizēts.

Redakcionāli precizēts arī 30. pants. Redakcionāli precizēts 31. pants, kā arī 32. panta otrā daļa. Redakcionāli precizēts 33. pants. 34. panta otrā daļa tiek papildināta ar vēl viena Civillikuma panta numuru, kā arī abas daļas redakcionāli precizētas. 35. pants redakcionāli precizēts.

38. pantā otrajā daļā ierosināts vārdus “tikai tad” aizstāt ar vārdiem “jebkurā bāriņtiesā”. Šim priekšlikumam ir precizējošs raksturs. Ir arī redakcionāli precizējumi.

42. pants. Esam saņēmuši Juridiskā biroja priekšlikumu, kas loģiski izriet no otrajā lasījumā akceptētajiem grozījumiem, kā arī viss pants ir redakcionāli precizēts. Vēl 42. panta trešā daļa ir papildināta ar vārdiem “un citas darbības, kas izriet no Notariāta likuma”, un šī daļa redakcionāli precizēta.

Redakcionāli precizēta arī 43. panta pirmā daļa un 44. pants. Arī 45. pants ir redakcionāli precizēts. 47. panta otro daļu Juridiskā komisija ierosina izteikt jaunā redakcijā. Arī tam faktiski ir precizējošs raksturs, tas saskaņots ar Zvērināto notāru padomi. Arī trešajā daļā ir ierosinātas strukturālas izmaiņas, kas saskaņotas ar pieaicināto Zvērināto notāru padomes pārstāvi.

48. panta otrā daļa izteikta jaunā redakcijā, saskaņota ar Civilprocesa kodeksu un Notariāta likumu.

Pie 48. panta ir vēl viens priekšlikums, ko mēs jau akceptējām, tikko runājot par 47. pantu. Tātad papildināt pantu ar jaunu trešo daļu, kas faktiski ir vecā 47. panta trešā daļa. Līdz ar to atttiecīgi mainās turpmāko daļu numerācija. Redakcionāli precizētas panta trešā un ceturtā daļa.

Redakcionāli precizēta 49. panta trešā daļa, 50. panta pirmajā daļā izslēgti vārdi “pēc pases”. Otrā daļa redakcionāli precizēta. 50. pants tiek papildināts ar ceturto daļu, kas ir jauna daļa, un iestrādāts Juridiskā biroja priekšlikums. Šis priekšlikums ir saistīts ar notariālajām funkcijām, ko veiks bāriņtiesas un pagasttiesas, un arī ir saskaņots ar Zvērināto notāru padomi.

51. pants ir redakcionāli precizēts, kā arī redakcionāli precizēta 52. panta otrā daļa.

To pašu var teikt par 53. pantu. 55. pants ir izteikts jaunā redakcijā un attiecas uz notariālo darbību reglamentāciju.

56. pantā ir divi priekšlikumi. Pirmkārt, izslēgt vārdu “smagas”, jo mēs uzskatījām, ka slimība jebkurā gadījumā ir iemesls, lai piemērotu šo pantu. Un šis pants ir arī redakcionāli precizēts.

Redakcionāli precizēts ir 57. pants, kur iet runa par nodevām.

60. pants izteikts jaunā redakcijā. Tam piekrita arī pieaicinātie notāri. 60. panta trešā daļa ir redakcionāli precizēta, tāpat redakcionāli precizēts 61. un 62. pants. 66. pantā ir redakcionāli labojumi un arī 67. pantā.

Pēdējais priekšlikums, ar kuru es aizkavēšu jūsu uzmanību, ir papildināt likumprojektu ar pārejas noteikumiem. Šo pārejas noteikumu pirmais punkts tika iekļauts likumprojektā pēc bērnu tiesību aizsardzības inspektoru uzstājīga lūguma, jo viņi apgalvoja, ka tas atbilst reālajai situācijai, un komisija tam piekrita.

Otrais punkts ir iekļauts tādēļ, ka mēs uzskatījām, ka šāda rakstura likumam pēc tā spēkā stāšanās ir nepieciešams pārejas periods, kurā tiks veikti priekšdarbi bāriņtiesu un pagasttiesu darbības uzsākšanai.

Ja cienījamajiem Saeimas locekļiem nav nekas par to vairāk sakāms, tad es domāju, ka mēs varētu balsot.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Godātais deputāt Tupešu Jāni! Par kādu pantu un par kādu labojumu? Lūdzu! Diemžēl jūs neesat norādījis, par ko jūs gribat runāt, un mēs esam pabeiguši apspriešanu. Bet, lūdzu, nāciet tribīnē!

 

J.Tupesis (pie frakcijām nepiederošs deputāts). Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāj, Prezidij, deputāti un deputātes! Es atvainojos par it kā procedūras pārkāpumu, bet es pieteicos jau, tiklīdz sākām diskutēt par šo likumprojektu, ka es gribu vārdu. Un paldies, ka jūs man to devāt. Es ar lielu gandarījumu aicinu jūs visus bez izņēmuma balsot par šā likumprojekta “Par bāriņtiesām un pagasttiesām” pieņemšanu trešajā lasījumā, jo viens cikls ir tiešām noslēdzies. Mēs divarpus gadus esam pieņēmuši likumus par bankām, aizsardzību, medībām, graudiem, cigaretēm, alkoholu un beidzot, turpat pēdējā 5. Saeimas stundā, esam nonākuši pie katras valsts un katras sabiedrības absolūti vērtīgākā īpašuma...

Sēdes vadītājs. Es ļoti atvainojos! Godātie deputāti, lūdzu jūs klusāk, jo mums jāpabeidz šī likuma izskatīšana, un tomēr troksnis ir liels zālē. Lūdzu!

 

J.Tupesis. Es aizkavēšu jūsu laiku tikai divas minūtes. Un esam tiešām nonākuši pie katras sabiedrības un valsts absolūti vērtīgākā īpašuma — tās bērniem un jauniešiem. Šis likums palīdzēs regulēt apmēram 5000 bērnu paēdināšanu, izglītošanu un aizsardzību, kura pašreiz ir tiešām bāreņa un pabērna lomā un ne tikai.

Un, mazliet novirzoties no ierastās procedūras, atļaušos izmantot šo savu pēdējo uzstāšanos un pateikties Juridiskajai komisijai, kas tiešām pašā pēdējā iespējamajā momentā, pat no slimības gultas izkāpjot, atrada par vajadzīgu sagatavot šo likumprojektu šodien pēdējam lasījumam. Paldies jums!

Un es beidzot un apzinoties, ka mums bieži šajā zemē ir grūti pateikt paldies, gribu pateikt paldies jums visiem, kas kļuvāt svarīgi un neaizmirstami, un neatņemama daļa no Latvijas un, protams, arī no manas dzīves. Paldies jums par to un uz redzēšanos 7. Saeimā! Paldies jums!

Sēdes vadītājs. Deputāts Tupešu Jānis atvainojas par procedūras pārkāpumu. Līdz ar to man šeit komentāri ir lieki.

Un tagad, lūdzu, vēlreiz zvanu un balsosim par likumprojekta “Par bāriņtiesām un pagasttiesām” pieņemšanu trešajā lasījumā. Balsojam! Lūdzu rezultātu! Par — 71, pret — nav, atturas — nav. Likums pieņemts.

 

Nākamais likumprojekts — “Grozījumi likumā “Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu””. Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs, “Latvijas ceļa” deputāts. Lūdzu!

 

A.Panteļējevs (LC). Cienījamais priekšsēdētāj, cienījamie klātesošie! Vispirms man nedaudz jāatvainojas par dokumenta noformējumu, 4. ailītē, kur ir komisijas viedoklis, protams, visur bija jābūt ierakstītam “atbalstīt”, bet, tā kā visi priekšlikumi ir no visas komisijas, tad nu acīmredzot mūsu darbinieks to ir uzskatījis par pašsaprotamu, bet uzskatiet tātad, ka komisijas viedoklis visur ir atbalstīt.

Starp otro un trešo lasījumu nav saņemti nekādi labojumi, kas būtiski mainītu šī likuma labojumu tekstu. Tātad ir tikai izdarīti nepieciešamie labojumi pārejas noteikumos, kas šos likuma labojumus padara darboties spējīgus.

1.5. pantā tātad starp otro un trešo lasījumu nekādi priekšlikumi nav saņemti.

Sēdes vadītājs. Tad mums arī nav nekādu problēmu.

 

A.Panteļējevs. 2.11. pantā ir labojums, kas saistīts ar 1.5. pantā izdarīto labojumu, proti, ka mēs svītrojam vārdu “tieslietu ministrs” šeit un vārdu “noteicis”.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, vai pret šo svītrojumu 11. pantā deputātiem ir iebildumi? Nav. Lūdzu tālāk!

 

A.Panteļējevs. Un tad pārejas noteikumi. Tātad pārejas noteikumi tiek papildināti ar trijiem pantiem... Ar 4. punktu — ar brīdi, kad stājas spēkā šis likums, likvidēt Tieslietu ministrijas sastāvā Totalitārisma seku dokumentēšanas centru, nododot to Satversmes aizsardzības biroja rīcībā.

Sēdes vadītājs. Jā, precizitāte ir laba lieta, tātad nevis panti, bet punkti.

 

A.Panteļējevs. Jā, punkti.

Sēdes vadītājs. Tātad, lūdzu, vai deputātiem ir iebildumi pret šo priekšlikumu? Nav. Lūdzu tālāk!

 

A.Panteļējevs. 5. punkts — Totalitārisma seku dokumentēšanas centra nekustamo un kustamo īpašumu, kā arī visus dokumentus pārņem Satversmes aizsardzības birojs.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu deputātiem? Pieņemts.

 

A.Panteļējevs. Un 6. punkts — Ministru kabinets pārdala 1995. gada budžetā Tieslietu ministrijas Totalitārisma seku dokumentēšanas centra finansējumu, nododot to Satversmes aizsardzības birojam.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu?

 

A.Panteļējevs. Tad es lūgtu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Lūdzu, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu”” pieņemšanu trešajā lasījumā! Balsojam, lūdzu! Lūdzu rezultātu! Par — 66, pret — 3 — atturas — 1. Likums pieņemts.

 

A.Panteļējevs. Paldies.

 

Sēdes vadītājs. Nākamais — likumprojekts “Grozījumi likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””. Trešais lasījums. Budžeta un nodokļu... Es atvainojos... Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā — Aija Poča, “Latvijas ceļa” deputāte. Lūdzu!

 

A.Poča (LC). Godātais Prezidij, godātā Saeima! Šodien trešajā lasījumā mums jāizskata likumprojekts “Grozījumi likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)””, un darbam mums nepieciešams rudens sesijas dokuments. nr. 2132, kurā ir likumprojekta teksts pēc otrā lasījuma. Starp otro un trešo lasījumu priekšlikumi nav saņemti. Tātad arī šeit ir otrā lasījumā nobalsotais teksts, un lūdzu Saeimu akceptēt trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Lūdzu, balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”” pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu, balsojam! Lūdzu rezultātu! Par — 58, pret — 8, atturas — 3. Likums pieņemts.

 

Nākamais — likumprojekts “Par slimības un maternitātes pabalstiem”. Trešais lasījums. Sociālo un darba lietu komisijas vārdā — deputāts Glāzītis, “Latvijas ceļš” Lūdzu!

 

A.Glāzītis (LC). Godātais Prezidij! Cienījamā Saeima! Likumprojektam “Par slimības un maternitātes pabalstiem” trešajā lasījumā priekšlikumi nav saņemti. Komisijā šis likumprojekts ir nobalsots vienbalsīgi. Ir vairāki redakcionālas dabas labojumi, kas neizmaina likuma būtību. Tātad precizēts ir likuma nosaukums. “Par slimības un maternitātes pabalstiem”. To mēs mainām ar nosaukumu “Par maternitātes un slimības pabalstiem”.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir iebildumi? Nav. Lūdzu tālāk!

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 1.panta 1.punkta redakcija.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 1.panta 2.punkta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 1.panta 3.punkta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 1.panta 4.punkta redakcija.

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! Ja jūs vēlaties runāt, dodiet zīmi, paceļot roku, jo jūs nemitīgi pieceļaties kājās un tad nevar saprast, vai jūs vēlaties uz tribīni doties vai ir citas lietas. Nav iebildumu? Tālāk!

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 1.panta 5. punkta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 1.panta 6.punkta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu?

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 2.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 4.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 5.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 11.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 13.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 14.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 15.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu?

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 16.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 17.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 18.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 19.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 23.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 24.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 25.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 26.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 27.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 28.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 29.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 30.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēts sestās nodaļas nosaukums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēts 31. panta nosaukums un redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir izslēgta 31.panta ceturtā daļa.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu?

 

A.Glāzītis. Ir precizēts 32.panta nosaukums un redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēts septītās nodaļas nosaukums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēts 33.panta nosaukums un redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēts 34.panta nosaukums un redakcija.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 35.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēta 36.panta redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēts 38.panta nosaukums un redakcija.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

 

A.Glāzītis. Ir precizēti pārejas noteikumi.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu. Lūdzu zvanu! Lūdzu, balsosim par likumprojekta “Par slimības un maternitātes pabalstiem” pieņemšanu trešajā lasījumā! Balsojam! Lūdzu rezultātu! Par — 34, pret — 2, atturas — 20. Likums ir pieņemts.

 

A.Glāzītis. Paldies!

Sēdes vadītājs. Lūdzu, reģistrēsimies! Kolēģi, lūdzu, reģistrējamies! Signālu reģistrācijai! Es ļoti atvainojos! Netraucējiet operatoru! Ir jāreģistrējas. Pēc tam jūs saņemsit vajadzīgos dokumentus un laika būs daudz. Reģistrācija! Reģistrējamies!

Lūdzu Irēnu Folkmani, Saeimas sekretāra biedri, nosaukt deputātus, kuri nav reģistrējušies!

Godātie deputāti, informācijai! Prezidijs sanāks uz savu sēdi pulksten 12.00, lai noslēgtu visus rēķinus un lai 15.datumā deputāti varētu saņemt visu, kas pienākas likumā noteiktajā kārtībā. Lūdzu uzmanību!

 

I.Folkmane (Saeimas sekretāra biedre). Cienījamie kolēģi! Šodien, 5.Saeimas darba noslēguma dienā, pulksten 9.40 nav reģistrējušies šādi deputāti: Eduards Berklavs, Igors Bukovskis, Jānis Bunkšs, Gaļina Fjodorova, Oskars Grīgs, Jānis Jurkāns, Aleksandrs Kiršteins, Odisejs Kostanda, Janīna Kušnere, Andris Līgotnis, Valdis Pavlovskis, Jānis Ritenis, Andris Saulītis, Leonards Stašs, Jānis Urbanovičs, Alfrēds Žīgurs.

Sēdes vadītājs. Alfrēds Žīgurs ir zālē.

 

I.Folkmane. Alfrēds Žīgurs ir zālē. Paldies!

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! 6.novembra sēdi slēdzu. Bet mūsu 5.Saeimas noslēguma sēde saskaņā ar Saeimas balsojumu — šodien pulksten 15.00.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!