• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta balvas pasniedzot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.1995., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija rīkojums Nr.193

Par starpniecības uzņēmumu uzņēmējdarbības privatizācijas sertifikātu tirgū licencēšanu

Vēl šajā numurā

08.11.1995., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta balvas pasniedzot

Vakar, 7.novembrī, MK Ministru prezidentu zālē tika pasniegtas Ministru kabineta balvas rakstniekam un literatūrzinātniekam Jānim Kalniņam un Dobeles 1.vidusskolas skolotājam Pēterim Puķītim.

Sveicot laureātus, Ministru prezidents Māris Gailis teica:

Godājamie laureāti, dāmas un kungi!

Man ir patiess prieks šodien, manis vadītās valdības darba pēdējā dienā, īstenot vēl vienu senu un, kā man šķiet, skaistu ieceri. Šodien man ir tas gods pirmo reizi pasniegt Ministru kabineta balvas — augstāko Latvijas Republikas valdības apbalvojumu par izciliem sasniegumiem valsts labā. Kas saistās ar vārdiem “izcili sasniegumi”? Šķiet, nekļūdīšos, ja teikšu, ka cilvēks, grib viņš to vai ne, ir subjektīvs. Arī jebkura žūrija vai apbalvošanas padome ir subjektīva. Un tomēr ir kaut kas tāds, vārdos grūti formulējams, kas ļauj par viena vai otra cilvēka veikumu droši teikt — tas ir kaut kas izcils, kaut kas tāds, kas paceļas pāri ikdienībai, pāri tiešajiem cilvēka darbiem un pienākumiem.

Akadēmiķa Jāņa Kalniņa vārds valstī komentārus neprasa. Nebūs daudz tādu, kuri nav lasījuši viņa lieliskos biogrāfiskos romānus par Ausekli, Pumpuru, Raini, arī jaunāko monumentālo darbu par brāļiem Kaudzītēm. Pārsteidz meistarība, ar kādu pamatīgie biogrāfiskie pētījumi sakausēti kopā ar lielisku, aizraujošu prozas vēstījumu.

Skolotāja Pētera Puķīša darbs visu mūžu bijis un ir saistīts ar fizikas mācīšanu. No grāmatām, kuru tapšanā viņam ir būtiska loma, patlaban šo priekšmetu apgūst visi Latvijas vidusskolu audzēkņi. Neredzamāks, bet ne mazāk būtisks ir skolotāja metodiskais darbs, kas saistīts ar fizikas mācīšanas uzlabošanu.

Godājamie Ministru kabineta balvas laureāti!

Jūs pārstāvat divus domas virzienus — humanitāro un eksakto. Bet jūs vieno būtiskākais — abu jūsu darbs apskaidro prātu un ļauj veidoties un pašapliecināties personībai. Ņauj tai apliecināties kā nacionālajā savdabībā, tā zinātniskās pasaules izpratnes precizitātē. Apsveicu jūs personiski un Latvijas Republikas valdības vārdā un novēlu daudz radošu panākumu turpmāk!

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!