• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par drošību visā Baltijā. Zinātniski praktiskās konferences reizē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.1995., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nekustamo īpašumu formēšanas un reģistrēšanas tehniskie aspekti Latvijā

Vēl šajā numurā

09.11.1995., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par drošību visā Baltijā

Zinātniski praktiskās konferences reizē

Latvijas Iekšlietu ministrija, Latvijas Noziedzības novēršanas nacionālās padomes kriminoloģisko pētījumu centrs un Pasaules tirdzniecības centrs Rīgā sadarbībā ar firmu “Art Ekspo” no 8. līdz 11.novembrim rīko starptautisku konferenci “Par drošību Baltijā” un izstādi “Drošība — 95”.

Izstādes rīkotāji uzskata, ka Latvijas iekšējās drošības stāvoklis nosaka nepieciešamību izstrādāt vienotu un kompleksu valsts nacionālās drošības nostiprināšanas koncepciju un stratēģiju. Latvijas drošības aizsardzība ietver konstruktīvu darbību šādos virzienos: sociāli nelabvēlīgu apstākļu un iespējamo apdraudējumu neitralizācija, sociāli ekonomisko un politisko reformu paātrināšana un to neatgriezeniskuma nodrošināšana, ārvalstu kapitālieguldījumu piesaiste, vienotas nacionālas drošības sistēmas izveide, atbilstošu likumdošanas un normatīvo aktu izstrāde un pieņemšana, vienotu drošības struktūru izveide un to saskaņotas darbības nodrošināšana.

Liela loma drošības nostiprināšanā ir atsevišķu indivīdu, privāto un valsts struktūru sadarbībai, no to darbības koordinācijas ir atkarīga valsts iekšējā drošība.

Stratēģiskajā aspektā viena no nozīmīgākajām Latvijas drošības garantijām ir ārvalstu kapitālieguldījumu un investīciju piesaiste, kā arī sadarbība ar citu valstu drošības struktūrām. Lai veicinātu šo sadarbību, konferences darbā iekļauti Baltijas valstīm svarīgākie jautājumi drošības garantēšanas jomā, to vidū organizētā un transnacionālā noziedzība, drošības apdraudējumu novēršana dezorganizētā sabiedrībā un citi.

Konferences un izstādes galvenais mērķis ir veicināt Latvijas valsts drošības un aizsardzības struktūru sadarbību ar ārvalstu organizācijām, tādējādi risinot būtiskus savstarpēji interesējošus jautājumus.

Izstādes “Drošība — 95” un zinātniski praktiskās konferences “Par drošību Baltijā” atklāšanā piedalījās Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris, Policijas departamenta priekšnieks Aldis Lieljuksis, IeM Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Aloizs Blonskis, Smago noziegumu atklāšanas pārvaldes priekšnieks Sandris Plaudis, ANO Starptautiskās narkotiku kontroles programmas reģionālā biroja Latvijā direktors un citas oficiālas personas.

“Es ceru, ka zinātniski praktiskā konference sekmēs ne vien informācijas un praktiskās pieredzes apmaiņu starp dažādu valstu pārstāvjiem, bet arī jaunu likumdošanas aktu un projektu izstrādi,” atklājot konferenci, teica Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs A.Staris.

Pēc tam sākās diskusija par drošības starptautiskajām problēmām un kriminogēnajām tendencēm mūsdienu mainīgajā pasaulē.

Šodien konference turpina darbu.

Viesturs Avots,
“LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!